Levné potraviny Ostrava
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Mandlička píše:Ráda bych, aby mi někdo poradil kvalitní jogurt, ale takový, abych nemusela mít z toho běhavku takový jsem zatím nenašla jen ty obyčejné.
I když jsem se snažila byla jsem ze školy a brigád velice unavená a neužila jsem si ten správný studenský život. Protože po škole jsem byla chvíli doma večer uklízet, o víkendu opět uklízet + ještě reklamní noviny a měla jsem tak 3500 měsíčně. Nejhorší bylo, že jsem vztávala každý den a ráno byla zmatená kam vlastně který den mám jít.
Kvalitní jogurt za dobrou cenu je dle mého např. Pilos z Lidlu. Půl kila stojí 10 Kč, tuším, že má 1,5% tuku, ty tučnější jsou dražší tak o 3 Kč, možná dělaj i 0,5% ale nejsem si jistá.
Hele, nejsi jediná, kdo při škole musel makat a unavená jsi byla i ze špatnýho jídla. To znám, taky jsem jedla děsný sra*ky typu chleba orájenej od plísně s kečupem
Jídlo jsem začla řešit až kvůli mateřství a dětem
což v mým případě je dost pozdě. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nečetla jsem celou diskuzi, ale vy, co tak „plivete“ po těch obchodech s levnými potravinami, tak dle mého trochu přeháníte.
Já tam občas zabrousím, teď už tedy ne, protože u nás se tam nesmí s kočárkem k vůli nedostatku místa a není to umístěno tak, abych venku viděla na kočárek, který tam nechám stát spolu se starším dítětem. Ale když jsem tam chodila, tak to, že jsem stála u pokladny frontu jako z komunistického filmu a někdy i na košíky do ruky před nákupem, o něčem svědčí.
Občas tam zabrousili i lidé, kteří rozhodně nemají potřebu na jídle šetřit - např. naše dr., učitelky ze školky, ze školy apod.
Je potřeba vybírat, jako všude.
A věřím, že tam nenakupují denně a nenakupují jen tam, stejně jako já a mnoho dalších.
Já jsem např. obezřetná v supermarketech k takovým akcím „30 procent sleva, projde zítra“, protože jsem kolikrát koupila zkažené maso a kyselý jogurt. Tam mají zase tendenci přelepovat datum spotřeby a správně neoznačit potraviny(konkrétně Billa a Albert). Ale mluvím o situaci tak rok staré, protože teď v supermarketech nenakupuji - v těhotenství a s malým miminkem, naštěstí to za mě zařídí jiní a co ne, tak nakoupím v kamenných obchodech na náměstí nebo v trhu, příčí se mi tahat mimino do hypermarketů(to je na jinou diskuzi, samozdřejmě).
Nevím, jestli to tu už někdo zmínil, ale tak před dvěma lety jsem zaslechla v rádiu návrh vlády(už nevím koho a které strany),že by v těchto obchodech mohli nakupovat na „potravní lístky“ jen chudší vrsty obyvatelstva v rámci sociálních dávek..To se samozdřejmě neuskutečnilo a nikdo to ani oficiálně nepronesl, bylo to označeno jako „kuriozní návrh“.
Ale kdyby se toto uskutečnilo nebo jen projednávalo, že v „lidovkách a zlevněnkách“ mohou nakupovat jen obyvatelé pobírající určité typy sociálních dávek, tak věřím, že by se zvedla vlna nevole, lidi by „řvali“.. ![]()
Možná už píšu trochu OT, diskuze se posunula jinam, ale přece mi to nedalo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím že na facebooku jsem viděla že by měl být levné potraviny u domu jindřich v té ulici jak je albert a úřad práce tak za tím albertem vzadu.
- Citovat
- Upravit
Vzhledem k tomu, že bydlím v jiném městě v republice tak bych velice ocenila spíše napsanou aspon ulici? Sháněla jsem to pro tchýni, která tam žije.
Díky za případné doplnění
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak mělo by to být ulice 30.dubna, ale viděla jsem to na FB mnělo by to být nové.
- Citovat
- Upravit