5000-5500 na jídlo pro 3

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4885
31.7.12 22:36
@Honzuovka píše:
Jj, z kuřete se udělá hodně. Taky koupím kuře, vypreparuju prsíčka, z nich udělám nějakou směs nebo těstovinový salát (toho je pak kýbl a baštíme ho tři dny), stehýnka a křidýlka upeču s bramborem nebo s rýží, kostru dám do papiňáku, oberu a mám polívku a co zbyde, zblajzne pes. Z jednoho kuřete oběd na cca 4 dny. A když se to pak přepočítá, je to levný. :palec:

Ehm, my upečeme kuře a sníme ho ve 4 na jednu večeři nebo oběd, nechápu, jak to děláš, to musí být kuře velký jak husa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4885
31.7.12 22:37

Baštit 3 dny těstovinový salát, tak zvracím, nikdo by mi to ani nejedl víc jak 1×.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10657
31.7.12 22:42

Manžel sní všechno a je mu jedno, že to má i několik dnů stejný a mě to taky nevadí. Hlavně obědvá v práci, takže dělám spíš teplé večeře. K večeři polívka s krajícem chleba stačí. A taky jsme jenom já a manžel, malej je na mlíčku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17995
31.7.12 22:47

Jo, taky jsem teď zažila u kamarádky, že pekla kuře vcelku a tzv se snědlo, ale jako ve skutečnosti na té kostře zůstala spousta masa, které ona vyhodila, asi byla líná s tím něco dělat.
Já si pro nás 6 koupím dvě česká kuřata (kilo 77 Kč), naporcuju, jak psaly holky a dám na mrazák roztříděné na stehna x kostry x prsa x křídla. Případně něco hned použiju. Vyjde mi to na polívku na 6 dní (samozřejmě ne že bysme jedli 6 dní po sobě vývar :mrgreen: ) a 4 dny hlavní jídlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3905
31.7.12 22:49
@Eliška píše:
Jo, taky jsem teď zažila u kamarádky, že pekla kuře vcelku a tzv se snědlo, ale jako ve skutečnosti na té kostře zůstala spousta masa, které ona vyhodila, asi byla líná s tím něco dělat.
Já si pro nás 6 koupím dvě česká kuřata (kilo 77 Kč), naporcuju, jak psaly holky a dám na mrazák roztříděné na stehna x kostry x prsa x křídla. Případně něco hned použiju. Vyjde mi to na polívku na 6 dní (samozřejmě ne že bysme jedli 6 dní po sobě vývar :mrgreen: ) a 4 dny hlavní jídlo.
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3905
31.7.12 23:22
@Honzuovka píše:
Manžel sní všechno a je mu jedno, že to má i několik dnů stejný a mě to taky nevadí. Hlavně obědvá v práci, takže dělám spíš teplé večeře. K večeři polívka s krajícem chleba stačí. A taky jsme jenom já a manžel, malej je na mlíčku.
:palec:

Příspěvek upraven 03.08.12 v 13:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
1.8.12 06:28
@Lenka002 píše:
Ehm, my upečeme kuře a sníme ho ve 4 na jednu večeři nebo oběd, nechápu, jak to děláš, to musí být kuře velký jak husa.

Tak jako my už kuře nepečeme, sežere se celý a je to zbytečný, stejně kus na prsou zůstává a pod.. Hlavně níkdo nechce prsa z kuřete, takže i já koupím 2, naporcuju, peču jen stehna, z kostry vývar a zbytou mě 2 prsa a když dělám různé směsy, čínské nudle apod, tak to mám na další 2 obědy… Péct celé kuře je neekonomické. to raději když už upeču kačenu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4885
1.8.12 07:56

@monika32
Péct celé kuře dělám od dětství, tedy maminka, dělávala to i babička, je to asi síla zvyku, okoušem ho a nezbyde nic, prsa má manžel nejraději, já to suché maso nemusím a dětem je to šumák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17995
1.8.12 08:14

Prý je i moc dobrý vývar z kostry z pečeného kuřete nebo kachny, já to ještě nezkoušela, nedělám to, protože kuře naporcuju zasyrova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17995
1.8.12 10:07

Tk tento týden zkouším vyjít s 2200, ale do neděle už mi zbývá jen 700 :? Zahýbalo mi s tím žrádlo pro psa a dárek pro tchýni.
Nojo vlastně, o víkendu ještě slavíme obě dcery svátek, tak to asi peníze stačit nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
1.8.12 15:27

Mě se tyhle rady tak hezky čtou, ale když to doma zkouším praktikovat, pohořím na jedné věci - že i kdybych udělala omajdu na 2 dny, i kdybych jí udělala na 10 dní, manžel to sežere během jednoho dne :pocitac: :lol: Viz včera večer jsem dělala buřtguláš, takovej kotel jsem ho udělala, odejdu na zahrádku plejt, vrátím se a ona jedna porcička na dně :cert: A to měl být původně i dnes k obědu. A pak manžel přijde, že moc utrácím - tak jsem říkala, že ano, utrácím, protože on to všechno sežere :cert: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17995
1.8.12 16:26

@xangel87 Mám úplně stejný problém, i s pečením, když upeču jeden plech, snědí k svačině jeden, když upeču dva, snědí dva. Takže strategicky peču jeden odpoledne na svačinu a jeden večer, když už jsou v posteli, na ráno :lol:

Tak dneska dost dalších výdajů, zkusím si aspoň spočítat zvlášť čistě potraviny a zvlášť drogerku a pod., myslím, že jen s potravinami se do 2200 za týden vejdu, ale pak je dost věcí nad to drogerie, lékárna, pošta… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3803
1.8.12 20:07
@xangel87 píše:
Mě se tyhle rady tak hezky čtou, ale když to doma zkouším praktikovat, pohořím na jedné věci - že i kdybych udělala omajdu na 2 dny, i kdybych jí udělala na 10 dní, manžel to sežere během jednoho dne :pocitac: :lol: Viz včera večer jsem dělala buřtguláš, takovej kotel jsem ho udělala, odejdu na zahrádku plejt, vrátím se a ona jedna porcička na dně :cert: A to měl být původně i dnes k obědu. A pak manžel přijde, že moc utrácím - tak jsem říkala, že ano, utrácím, protože on to všechno sežere :cert: :lol:

Tak to já jsem měla tento problém taky. Manže všechno snedl. Spíše uždiboval dokud bylo něco v hrnci. Tak vezmu plastovou nádobu, oddělám na druhý den a ukldím do lednice. Asi 2× to manža snědl tak jsem druhý den nevařila s tím že jsem počítala že to mám v lednici a byla venku. měl k obědu chleba s máslem a poučil se. TOmu se totiž říká rozežranost a ne hlad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.10.12 21:37
Máme to podobně, jen manžel má o něco málo víc 21 tis. a já taky mám rodičák na 2 roky, a v hypoteční bance to zapořátavali do příjmu, také hypoteka je psaná na oba. ale nám teda vypočetli méně než tobě :nevim: nejvyšší hypoteku jsme mohli mít 1,5 mil. tak nevim jak to posutují, když vám nabídly 2,5 mil. 8o u jaké jste banky?
@Hellll píše:
Hypoteku by nam dali skoro u všech bank. Jelikož manžel by byl hlavni žadatel a ja jako spolužadatel. Manža ma okolo 19čisteho ja rodičak 11500 (budu mit) v hypotečce i unicreditu by nam pujčili až 2,5 mil :-D ale nevim kdo by to pak splacel :-D
a ještě taky zaleži na tom kolik ma hodnotu nemovitost a kolik si na to chceš půjčit. u nás to naštěstí není 100% to už ted banky pry nechtěji moc davat.
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat