Samoživitelky a finance

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
28.7.12 17:16

Samoživitelky a finance

Ahoj…

jsou tady nějaké samoživitelky?

Potřebovala bych zkonzultovat finance.

Po zaplacení nájmu (vlastní byt) a nezbytných poplatků mi zbyde na měsíc 5000 Kč. Mám malé miminko, měsíční.

Dá se s tím vyjít?

Případně nějaké typy kde a jak ušetřit?

Děkuju za příspěvky :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
681
28.7.12 17:21

Úplně v pohodě s tím výjdeš, :palec: já musim vycházet s mnohem menší částkou. :roll: Jak ušetřit, :think: nakupuj v akcích, klidně i do zásby a vař z toho- omáčky, polívky… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2238
28.7.12 17:25

Taky myslim ze vpohode (co se tyce financi) vyjdes :palec: a jeste muzes obcas rozmazlit dite ;)
hodne stesti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
28.7.12 17:35

S pěti tisíci? Co bych za to dala :,( mně zbývá na měsíc necelých 1700 :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.7.12 17:36
@ejmy píše:
S pěti tisíci? Co bych za to dala :,( mně zbývá na měsíc necelých 1700 :zed:

Ejmy prosím tě a jak to děláš že vyjdeš, to přece není možné pokud nedostáváš nějaké nákupy třeba od rodičů nebo nemáš zahradu atp., z toho se snad nedá vyjít. Já mám na mysli, že skutečně bude jen těch 5000Kč, nic víc.

• Citovat
  • Upravit
938
28.7.12 17:38
@Anonymní píše:
Ejmy prosím tě a jak to děláš že vyjdeš, to přece není možné pokud nedostáváš nějaké nákupy třeba od rodičů nebo nemáš zahradu atp., z toho se snad nedá vyjít. Já mám na mysli, že skutečně bude jen těch 5000Kč, nic víc.

S pěti tisíce bych úplně krásně vyšla. teď mi samozřejmě pomáhají rodiče, jen za plenky a UM dám totiž měsíčně 1300 :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30627
28.7.12 17:40

Mám stejnou částku pro 4, z toho jeden puberťák. Není to k rozhazování, ale zvládnout se to dá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.7.12 17:40

Ejmy, to jsem měla na mysli, takže nemáš jen těch 1700Kč. Já mám taky UM. Já mám opravdu na mysli finance bez toho, že by mě někdo další dotoval.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.7.12 17:41

Mě by bodla nějaká diskuze, kde si holky radí jak ušetřit :) já třeba přemýšlím o tom, že budu používat látkové pleny…

• Citovat
  • Upravit
938
28.7.12 17:44
@Anonymní píše:
Ejmy, to jsem měla na mysli, takže nemáš jen těch 1700Kč. Já mám taky UM. Já mám opravdu na mysli finance bez toho, že by mě někdo další dotoval.

Tak z tohohle se samozřejmě vyjít nedá. Ale s jedním prckem bych z pěti tisíc vyšla krásně. Vyplatí se ty látkovky, když se musí tak často prát? Malý má rok, tak se snad brzo naučí na nočník :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.7.12 17:55

Ejmy, já mám informaci, že to někdo počítal a prý se vyplatí jednoznačně, pokud teda to nemáš jako koníček a neutráciš za nějaký ty blbiny kolem dnešních moderních látkovek, tak jak to dělaly naše mámy, to mám na mysli.

• Citovat
  • Upravit
2090
28.7.12 18:00

5000 :) Taky bych chtěla být takový boháč :,(
Já zatím teprve najíždím na kariéru samoživitelky, a ještě nemáme ani přesně a řádně určené alimenty, jelikož se s tatínkem nejde domluvit tak to budeme muset řešit přez soudy :zed: :,(.
A teď dokud bydlíme u rodičů šetřím každou korunu, co se dá. Ale musíme najít něco vlastního, a to je těžký s tím co do toho můžu pravděpodobně investovat.. spolubydlící v nedohlednu, levná garsonka taky, zbyde mi nakonec ten azylák.. a co dál :nevim: :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kvetinka56
28.7.12 18:12
@Anonymní píše:
Ejmy, já mám informaci, že to někdo počítal a prý se vyplatí jednoznačně, pokud teda to nemáš jako koníček a neutráciš za nějaký ty blbiny kolem dnešních moderních látkovek, tak jak to dělaly naše mámy, to mám na mysli.

Jestli si koupis jenom obycejne klasicke ctvercove pleny (tak 40-50ks), k tomu PUL svrchni kalhotky jednovelikostni, bude ti to stacit do odplinkovani. Na tom se daji usetrit tisice. Jeste lepsi by byly ty stare plinky jeste po nas, to bys usetrila i na tom. Nebo se podivej v bazarech, urco narazis na nejake pouzite v dobrem stavu.
Jinak samozivitelka nejsem, takze moc neporadim, ale drzim pesti, at se dari :hug:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.7.12 18:15

Teruli, tak přece ti musí dát sociálka nějaké minimum, příspěvek na bydlení atp., o to já ani žádat nebudu.

Boháč bych byla, kdybych v našem poděláném státě mohla ve dvou letech dítka sehnat jesle a dát si dvouletou variantu RP, takhle je to vopruz největší. Popravdě si nedovedu moc představit jak s tím vyjdu.

• Citovat
  • Upravit
681
28.7.12 18:17
@ejmy píše:
S pěti tisíci? Co bych za to dala :,( mně zbývá na měsíc necelých 1700 :zed:

No mě zbývá 1 800 a z toho musim kupovat všechno, plíny, UM, jídlo atd… :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat