Samoživitelky a finance

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
28.7.12 18:19

Květino děkuju :kytka:

• Citovat
  • Upravit
4572
28.7.12 18:51
@Anonymní píše:
Teruli, tak přece ti musí dát sociálka nějaké minimum, příspěvek na bydlení atp., o to já ani žádat nebudu.Boháč bych byla, kdybych v našem poděláném státě mohla ve dvou letech dítka sehnat jesle a dát si dvouletou variantu RP, takhle je to vopruz největší. Popravdě si nedovedu moc představit jak s tím vyjdu.

pokud bydli ted u rodicu nema narok na nic, protoze rodice maji dost penez tak se postaraji (tohle je mysl nase statu), taky bydlim s rodici a musim vyzit (mam 4lety RP),ale mam vyhodu, ze neplatim najem, sem tam dam korunky na jidlo, ale zase nemam zadne alimenty (otecen neuveden v RL) a zacla jsem chodit na brigadu (ta mi vydela na plinky a sunar na mesic) jinak kdyz poplatim vse co musim zbyde mi cca 2tis… z toho musim nakupovat nutne veci, zeleninu, ovoce, jogurty atd pro prcka, takze zadna hitparada to taky neni :roll: ale pokud bydlis sama zazadala bych si o prispevek na bydleni a tyhle vsechny davky + pokud mas otce uvedeneho v rl tak alienty a zivivne na tebe… jinak na cem se da uvarit… kupovat do zasoby veci v akci… zkus ty latkovky u tech bude zalezet jak je mimco prijme.. u nas byly opruzeniny… nakupovat veci do mrazaku atd a dal uz :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
28.7.12 20:47
@TereuliJa píše:
5000 :) Taky bych chtěla být takový boháč :,(
Já zatím teprve najíždím na kariéru samoživitelky, a ještě nemáme ani přesně a řádně určené alimenty, jelikož se s tatínkem nejde domluvit tak to budeme muset řešit přez soudy :zed: :,(.
A teď dokud bydlíme u rodičů šetřím každou korunu, co se dá. Ale musíme najít něco vlastního, a to je těžký s tím co do toho můžu pravděpodobně investovat.. spolubydlící v nedohlednu, levná garsonka taky, zbyde mi nakonec ten azylák.. a co dál :nevim: :,(

Ach ti chlapi :cert: ty soudy stojí za prd, tak dlouho trvá, než se něco stane od podání žádosti :zed: Mě čeká první soud v pondělí, tak snad to dobře dopadne :)
Určitě to začni řešit co nejdřív, zajdi na sociálku, tam ti všechno poradí. Žalobu kvůli příspěvku na tebe i na dítě ti pomůžou sepsat. Jen to pak holt trvá…
Pokud bydlíš u rodičů a ti chodí do práce, tak asi žádné příspěvky nebudou. já bydlím v garsonce, ale protože nemám nájemní smlouvu, ale ‚jen‘ smlouvu o ubytování, tak nemám nárok na doplatek na bydlení. Mám teda čtyřletou verzi + příspěvek na dítě + 1870,– jako doplatek na živobytí dohromady s příplatkem na bydlení..
Ještěže mám ty rodiče, kdo ví, kde bych bez nich byla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2090
28.7.12 20:55

Ejmy: No taky si říkám ještě že mám ty rodiče :hug:. Takže zajít na sociálku a kam přímo poradíte jak se to nazývá? Já se v těch úředních šimlech opravdu vůbec nevyznám, nenávidím byrokracii :zed: :pocitac:.
Na internetové poradně mi právník řekl že na dvě a více dětí by měl otec dávat 1/3 z čistého platu, tak nevím jestli to je pravda nebo ne. Každopadně má čistý plat zrhuba 20tisic a třetina je kolem 6k, což mi příjde zase hodně. Když jsme se snažili domlouvat slušně tak jsme řešili něco mezi 4-5 tisíci. Ovšem nakonec poslal jen 3 tisíce s tím že ten zbytek myslel pro mě a to nechce. Ale já nevím proč tady řeší 3 na kluka a 1000 pro mě. Kam si doprčic myslí že ty peníze dám?
Snažím se tu bojovat o to aby se mohli mít děcka co nejlépe a né já… já vlastně ani nevím co bych pro sebe mohla pořizovat :zed: :roll: obživu maximálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
28.7.12 22:09
@TereuliJa píše:
Ejmy: No taky si říkám ještě že mám ty rodiče :hug:. Takže zajít na sociálku a kam přímo poradíte jak se to nazývá? Já se v těch úředních šimlech opravdu vůbec nevyznám, nenávidím byrokracii :zed: :pocitac:.
Na internetové poradně mi právník řekl že na dvě a více dětí by měl otec dávat 1/3 z čistého platu, tak nevím jestli to je pravda nebo ne. Každopadně má čistý plat zrhuba 20tisic a třetina je kolem 6k, což mi příjde zase hodně. Když jsme se snažili domlouvat slušně tak jsme řešili něco mezi 4-5 tisíci. Ovšem nakonec poslal jen 3 tisíce s tím že ten zbytek myslel pro mě a to nechce. Ale já nevím proč tady řeší 3 na kluka a 1000 pro mě. Kam si doprčic myslí že ty peníze dám?
Snažím se tu bojovat o to aby se mohli mít děcka co nejlépe a né já… já vlastně ani nevím co bych pro sebe mohla pořizovat :zed: :roll: obživu maximálně.

Ti chlapi to mají prostě jinak :nevim: :cert: Vím, jak to s nima může být těžké, ten náš ‚otec‘ chce platit na syna 1500,– a na mě nic, přitom mé příjmy jsou 4300,–, výdaje jen na nájem a pojištění 4470,– :pocitac:
Je to Odbor sociálních služeb a zdravotnictví odd. sociálně-právní ochrany dětí. Pak už si musíš jen najít tu soc. pracovnici, pod kterou s dětma spadáte (podle místa bydliště). No, stačí si prostě zajít na tu sociálku a oni už ti poradí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
29.7.12 10:00

Ahoj, mě zbývá 2500,–, klukovi je 6. Neboj, zvládneš… Člověk dokáže i nemožné ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.12 10:10

@TereuliJa přítel platí 5800 na 2 děti. Určitě chtěj víc, min 2 tis na každé. Plat mají chlapi stejný, proč by měl ten Tvůj platit tak málo… :zed: anonym kvůli částkám, ju.

• Citovat
  • Upravit
2090
29.7.12 10:26

Říkáš tolik, a plat mají stejný? Tak právník to tak taky říkal. Ale taky záleží jak máš staré děti, na ty nejmenší do 5let se platí míň. Ale měl by platit na mě když jsem na mateřský, ale to nevím jistě to mi říkala mamka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.12 11:37

A co třeba vaříte za jídla?

• Citovat
  • Upravit
938
29.7.12 12:51
@TereuliJa píše: Říkáš tolik, a plat mají stejný? Tak právník to tak taky říkal. Ale taky záleží jak máš staré děti, na ty nejmenší do 5let se platí míň. Ale měl by platit na mě když jsem na mateřský, ale to nevím jistě to mi říkala mamka.

Do dvou let dítěte by měl platit výživné i na tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
29.7.12 12:54
@Anonymní píše:
A co třeba vaříte za jídla?

Myslíš jako z tak mála peněz? U mě je to horší v tom, že kupuju kvalitní potraviny (mám sebe i malého hrozně ráda :) ) a to stojí teda hromadu peněz. Takže vaříme v podstatě vše. Od omáček, přes zapékané jídla, občas (když seženu chlazenou) rybu…Ale když už mi zbývá fakt málo peněz, zapékám, je to rychlé a levné. Nejradši brambory nebo těstoviny. Nebo třeba nudle s tvarohem :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.8.12 23:31

koukam pomalu stejna situace

Nekdy si rikam ze tak dal zit nejde, ale doufam ze skolka vse vyresi. Rodinu mam jen mamu a svoji dceru jinak nikoho nemam. Matka je tezce nemocna takze do prace nechodi vse je na me financne. Beru 16 nekdy i 17 tisic jak kdy. Z toho zaplatim byt 14tisic a zbytek nam zbyde pro tri osoby. Dcery otec tj deb… neplati alimenty a ani ho uprimne nemam v Rod. Liste prtz je to psychous a ja se ho proste bojim …ale je to boj …ted mam uplne strach jak z toho nakoupim veci do skolky. 8o :zed: holky to by chtelo poradneho chlapa ktery pomuze i financne… (ktery v dnesni krizi neni) Aspon ja mam tu smulu, Laura

• Citovat
  • Upravit
938
9.8.12 23:35
@Anonymní píše:
Nekdy si rikam ze tak dal zit nejde, ale doufam ze skolka vse vyresi. Rodinu mam jen mamu a svoji dceru jinak nikoho nemam. Matka je tezce nemocna takze do prace nechodi vse je na me financne. Beru 16 nekdy i 17 tisic jak kdy. Z toho zaplatim byt 14tisic a zbytek nam zbyde pro tri osoby. Dcery otec tj deb… neplati alimenty a ani ho uprimne nemam v Rod. Liste prtz je to psychous a ja se ho proste bojim …ale je to boj …ted mam uplne strach jak z toho nakoupim veci do skolky. 8o :zed: holky to by chtelo poradneho chlapa ktery pomuze i financne… (ktery v dnesni krizi neni) Aspon ja mam tu smulu, Laura

14 tisíc za byt? to je dobrá pálka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.8.12 23:43

Tak to jste dobrý…já nejsem samoživitelka, nemám ještě děti, ale moje měsíční náklady jsou cca 13tis. A to jsou jen ty nejnutnější věci - bez jídla. No to nechápu, jak někdo vyjde s mateřskou.

• Citovat
  • Upravit
2435
9.8.12 23:52
@Anonymní píše:
Nekdy si rikam ze tak dal zit nejde, ale doufam ze skolka vse vyresi. Rodinu mam jen mamu a svoji dceru jinak nikoho nemam. Matka je tezce nemocna takze do prace nechodi vse je na me financne. Beru 16 nekdy i 17 tisic jak kdy. Z toho zaplatim byt 14tisic a zbytek nam zbyde pro tri osoby. Dcery otec tj deb… neplati alimenty a ani ho uprimne nemam v Rod. Liste prtz je to psychous a ja se ho proste bojim …ale je to boj …ted mam uplne strach jak z toho nakoupim veci do skolky. 8o :zed: holky to by chtelo poradneho chlapa ktery pomuze i financne… (ktery v dnesni krizi neni) Aspon ja mam tu smulu, Laura

jako 14tis za byt je fakt mazec. není možnost něčeho levnějšího? kamarádka žije v praze v krásném novém bytě a má to komplet za 11tis. to mi přijde hrozně moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat