Dokážu s tím vyjít?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
1.8.12 20:28

Dokážu s tím vyjít?

Ahoj. Potřebuji znát váš názor. Žiji s přítelem, máme roční holčičku, ale nerozumíme si, přítel mě podvádí, doma je protivný, pije, nadává mi, vyhrožuje, ponižuje mě, prostě s ním už v jednom bytě žít nemůžu, jinak mě nejspíše odvezou. Chtěla jsem zůstat až do dvou let malé, až jak nastoupím do práce a jí dám do školky či jeslí, ale mám strach, že do té doby ze mě udělá případ pro psychiatra a nakonec své vůhružky splní a zahraje to na sociálku tak, že mi dceru vezme :(. K rodičům nemůžu, budu muset jít do podnájmu. Mám rodičovskou 9 500,– Kč (více mi nedají, strop je dle platu a na více nemám nárok a mám jí do 2 let a 2 měsíců malé), dále budu mít nárok na 500,– Kč přídavky na děti, tzn. příjmy 10 000,– Kč, podnájem stojí (když budu mít štěstí) 6 500,– Kč, zbyde mi tedy 3 500,– Kč, z čehož musím zaplatit jídlo, plínky, mobil, internet (pokud ho budu mít zapojený, mám možnost si cca 500 - 1000 přivydělat, zase ale budu platit ten net), sem tam sekáčové oblečení pro malou. Rodiče budu mít blízko, takže sem tam něco přibude z jejch zahrádky. Mám do toho jít? Je možné s takovou sumou na měsíc vyžít, pokud budu bydlet na vesnici a nebudu mít kolem sebe supermarkety, abych třeba nakupovala v akcích? Auto nemám a ani si ho nemůžu momentálně dovolit :(. A další dotaz - jak to pak bude při nástupu na ÚP? Do bývalé práce se už vráti nemůžu. Z čeho se mi bude vypočítávat podpora? Z platu bývalé práce nebo dostanu jen živ. minimum? Předem děkuji za odpovědi a krásný večer všem… :hug:.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101452
1.8.12 20:31

A ty máš stále trvající práci, kam by ses mohla vrátit nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
1.8.12 20:34

A co třeba alimenty??Na ty jsi zapomněla :D Já bych do toho šla i tak! Nikdy nevíš, co se stane a koho třeba potkáš, kdo ti pomůže..a než se nechat ponižovat, tak bych raději fakt odešla!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
1.8.12 20:37

Vyjít se s tím dá asi s vemi velmi odřenýma ušima, ještě ale dostaneš alíky, a máš nárok do dvou let malé na výživné na sebe, podej žaloby, dá se podat i předběžné opatření na alimenty, aby to musel platit hned.

Co se týče podpory, musíš nastoupit alespoň na jeden den do práce, pak musí být ve výpovědi z důvodu péče o dvouleté dítě, pak máš nárok na podporu ze zaměstnání, pokud nenastoupíš, dostaneš někde podporu 3000 a bude se to snižovat.

Nicméně, než s takovým blbem, raději o chlebu a sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.8.12 20:55

Přítel mi vyhrožuje, že alimenty platit nebude. Něco mu samozřejmě vypočítají, ale než to z něho dostanu, budu muset počítat raději bez nich :,(. Jinak mám smlouvu na dobu neurčitou, ale šéfka už za mě má náhradu a zpět mě nechce. Jak to chce udělat, to nevím, nicméně zřejmě mě buď donutí dát výpověď dohodou nebo v hodně dobrém případě mě vyhodí a já dostanu odstupné. Mám 7 let praxi v odborné profesi, snad práci najdu. Nemám žádné úspory, proto to takhle řeším :think:. V současné situaci jsem pod velkým tlakem, jsem už psychicky docela mimo, ve stresu, co zase bude, zda bude chutnat oběd, musím denně min. 5× volat a psát, jak přítele máme rádi a jak nám chybí a co všechno pro nás dělá, že on pracuje a já se jen válím doma…no šílené.

• Citovat
  • Upravit
101452
1.8.12 21:01

Jestli pracuje oficiálně tak platit bude, toho bych se nebála…
Jinak máš v práci opravdu nahlášenou RD pouze do 2 let? Myslím opravdu v práci a to písemně abys na to měla doklad?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
1.8.12 21:01

Alimenty platit bude a ne že ne, výhružky debila, pokud ne, budeš podávat trestní oznámení a exekuce a hotovo dvacet. na takové debily mám úplně kopřivku. A ještě i výživné na tebe, na to vše máš nárok. To jsou plané kecy, že platit nebude. Je zaměstnaný? Dostane to srážkou ze mzdy.

Jdi od něj, jdi do toho, máš rodiče, kdž bude nejhůř, pomohou, určitě vás nenechají. Okamžitě udělej předběžné opatření na malou a podej tam alimenty. pak hned žádost o svěření a výživné na tebe.

Šéfka v práci, vyhodit tě jen tak nemůže, ikdyby se stavěla na hlavu, do práce se nemůžeš vrátit, protože se to nebude slučovat s péčí o malou? Trvej na výpovědi, není to zase tak snadné. Ale každopádně musíš nastoupit alespoň na jeden den, prostě písemně oznam konec rodičáku a den nástupu do práce a přijď normálně do práce. trvej si, že pokud vyhodit, tak vyhodit s odstupným.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
1.8.12 21:03

Promiň, ale to je opravdu debil.Jak nebude platit alimenty??Ty alimenty nejsou peníze pro tebe, na tvé koníčky, na kadeřníka, šminky..To jsou peníze na děcka, která něco stojí!!To může fakt říct jen hloupý člověk. Zdrhej, co nejrychleji! A o ty alimenty bych si zažádala co nejdřív :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.8.12 21:07
@j.a.n.i1 píše:
Jestli pracuje oficiálně tak platit bude, toho bych se nebála…
Jinak máš v práci opravdu nahlášenou RD pouze do 2 let? Myslím opravdu v práci a to písemně abys na to měla doklad?

RD mám nahlášenou na 3 roky, změnu na 2 roky pouze ústně. Dám jí to písemně, ale nevím, zda ji v práci seženu, ona tam věčně není, je majitelkou té firmy, takže kdo ví, zda mi to podepíše. Leda poslat doporučeně přímo do firmy. Bude to stačit? Na odstupném trvat budu, Bůh ví, zda se mi to ale podaří. Pro mě je ale důležité, jak s 2,5 tisíci vyjít na celý měsíc, když malá bude na zimu potřebovat boty (kvalitní, samozřejmě) a oblečení (to už ze sekáče) + jídlo (ještě jí musím na večer a ráno dávat Sunar, má jen 2 zuby, tak chleba a tak mi moc ještě nechce, zbytek už vařím) + plínky. Jestli to nebude stejný stres jako mám nyní, akorát se zase pro změnu budu v noci budit s tím, zda do další rodičovské vyjdu. Budu v podnájmu, takže příspěvek na bydlení nedostanu (trvalé bydliště si dám k rodičům, ti mají barák, takže tam nárok samozřejmě nebude a už pro nás místo není, nevlezeme se tam).

• Citovat
  • Upravit
101452
1.8.12 21:11
@terinka4444 píše:
Ale každopádně musíš nastoupit alespoň na jeden den, prostě písemně oznam konec rodičáku a den nástupu do práce a přijď normálně do práce. trvej si, že pokud vyhodit, tak vyhodit s odstupným.

Tohle není tak jednoduché, není možné se jen tak rozhodnout, že nastoupíš dříve než máš nahlášeno, s tím zaměstnavatel nemusí souhlasit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101452
1.8.12 21:12
@Anonymní píše:
RD mám nahlášenou na 3 roky, změnu na 2 roky pouze ústně. Dám jí to písemně, ale nevím, zda ji v práci seženu, ona tam věčně není, je majitelkou té firmy, takže kdo ví, zda mi to podepíše. Leda poslat doporučeně přímo do firmy. Bude to stačit?

Stačit to nebude, potřebuješ od ní, že s tím souhlasí, jinak tě dříve než ve 3 letech vzít zpět nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10657
1.8.12 21:19

O obecní byt si zažádat nemůžeš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
1.8.12 21:27
To vím, nevěděla jsem, že nahlásila 3 roky.
@j.a.n.i1 píše:
Tohle není tak jednoduché, není možné se jen tak rozhodnout, že nastoupíš dříve než máš nahlášeno, s tím zaměstnavatel nemusí souhlasit…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
1.8.12 21:36

HLAVNĚ SI HLEDEJ BYT, KDE SE MŮŽEŠ NAHLÁSIT S TRVALÝM BYDLIŠTĚM- můžeš na ÚP zažádat o příspěvek na bydlení. Na debilovo řeči nedej, požádej u soudu o určení dítěte d tvé péče, tam zároven´určuješ i výši alimentů, radím je trochu nadsadit, soud pak podle jeho platu vypočítá skutečnou možnou výši.
V případě, že by neplatil, jeho chyba, po půl roce podat trestní oznámení a pak si ho policie podá a ty budeš mít nárok nechat si výživné doplácet do ŽM od státu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
1.8.12 21:41

Jen dodam pro informaci: pronajimatel nemusi davat zadny pisemny souhlas se zrizenim trvaleho bydliste v miste pronajmu. To uz dal totiz tim, ze danou osobu/osoby k pronajmu prijal…Resila jsem to se znamou a nejen na emiminu.TP ji na urade zridi pouze s najemni smlouvou v ruce…
Druha vec pak samozrejme je ta, jak se to bude pripadne libit pronajimateli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat