Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, jedeme s malou v září do Chorvatska (ostrov Krk). Máte nějaký tip, jak zabavit ročního prcka v autě, aby se nám z cesty nestal horor? Pojedeme asi 7 hodin. Autem jezdíme celkem často, malá vydrží v klidu tak hodinu, pak začne kňourat a pak ječet… Díky.
Tak na to snad ani rada neexistuje
, a kdyby byla tak šup sem s ní ![]()
My vyjíždíme v pátek ráno a pojedeme 1 200 km, malá má 1,5 r. a nevydrží ani 30 minut v klidu ![]()
K.
Mě napadá snad jen přenosný DVD přehrávač a pohádky. A samozřejmě často stavět a dělat pauzy.
Ahoj,tak mi jsme jeli 8 hodin autem na Slovensko,kdyz malymu bylo 9 mesicu.Prvni 1,5 hodiny spal,pak si hral s hrackama,kdyz ho to prestalo bavit,tak jsme zastavili a trochu jsme ho provetrali.
Jinak kdyz uz byl tak protivnej a rval,tak jsme mu dali do ruky krupky a on papal a byl spokojenej a nebo klice,s tema si vyhral
No a nebo jsme si rikali basnicky a zpivali mu ![]()
Za tu osmihodinovou jizdu spal 3×,bylo dost horko,tak ho to unavilo.
kdyz jsme jeli poprve 12hodin tak mala mela pul roku takze pohoda.
Posledni dobou je u nas cestovani katastrofa.
Ted jsme jeli 10hodin do Alp,mala ma DVD a celou cestu POHODICKA!!!!Koukala stridave na Krtka a Teletubbies.
Nevim ale zda v roce bude dvd bavit ![]()
Příspěvek upraven 07.07.10 v 14:19
Malý taky moc v autosedačce být nechce. Jediná rada je, před jízdou dítě co nejvíc unavit, vytáhnout na dlouhou procházku, vyběhat. V autě pak usne a je klid, alespon na chvíli. Na pohádky na dvd je asi roční ještě malej, alespon našeho neberou.
Moc se toho vymyslet nedá. Dítě musí být připoutáno v autosedačce. Záleží, jestli budeš sedět vedle něj nebo na předním sedadla. Pokud vedle něj, můžeš ukazovat hračky, i prohlížet obrázky v knížkách, číst krátké říkanky, povídat..Prodávají se i různé hračky přímo do auto, např. volant, kapsář, víc jsem toho viděla. Ale nemyslím si, že by to zaujalo víc jak běžná hračka ![]()
Já svým dětem nedovoluju za jízdy jíst.Ani piškoty, ani křupky. Na tu chvilku můžeme zastavit. Nikdy nevíme, co se může stát, kdy budeme muset prudce zastavit, o přidušené dítě zaskočeným jídlem nestojím.
Tak na tohle radu taky nemám. Syn má 1,5 roku a v autě nevydrží když jedem nějakých 65km k babičce a dědovi… Když spí tak máme vyhráno, jinak je to horor… Upřímně, obdivuju všechny co si troufají s tak malým dítětem, autem tak daleko… Já si radši počkám až trochu povyroste, to trápení mi za to nestojí (moře mi neuteče a děti si to víc užijou když jsou trošičku větší.A upřímně, i já si to víc užiju…
). Ale to je jen můj osobní názor, vím že je tu spousta lidí co cestují i s menším mimčem… ![]()
Příspěvek upraven 07.07.10 v 14:36
Souhlasím s tím, že unavit dítě vyběháním, plus bych přidala jet přes noc a doufat, že bude co nejdýl spát. Co mám zkušenost s „přestávkou na proběhnutí“, tak mi pak hrozně řve, že nechce do sedačky zpátky (to by ta přestávka musela trvat 2 hodiny).
DVD by ho mohlo bavit, jen asi budeš muset sedět vedle něj a držet to (pokud nemáš DVD na stropě auta ve výbavě
).
Malej má už asi rok v autě ještě toto:
http://www.malvik.cz/…ant-KARNEVAL
Bavilo ho to moc, omrzelo se mu to až asi po roce užívání…
Někteří to ještě dělají tak, že si delší trasu (třeba i do Chorvatska) rozdělí na několik dní - jednu přestávku na přenocování např. v Rakousku, další ve Slovinsku, další v Chorvatsku. Proložené prohlídkou památek, národních parků (např. Krka, Plitvičky) apod. Ale to je samozřejmě otázka peněz a toho, jak dlouhou dovolenou můžete mít.
nejlip jet na noc, pres den unavit, pokud nebude spat delat pauzy, nechat probehnout, povidat/poustet pohadky… jinak vim ze se to nema, ale my kdyz jsme jeli asi 8 hodin na Slovensko vlakem, proste jsme tehdy asi dvouletymu synovi dali kinedryl. Usnul a byl klid a cesta v pohode.
DVD do auta (koupit tak, aby byla taška na opěradlo jako příslušenství) s Krtkem a Teletubbies. Nic jiného nezabralo - hračky a jídlo jenom chviličku.
Martina
já zpívám,povídám říkanky,tleskáme,boucháme u toho …celkem to zabírá
Tak my na noc nepojedeme, budeme vyjizdet v pul pate rano. Jedeme 1000 km a male vezmeme DVD taky teletubbies, Krtecek a pisnicky ze Zpivanek). Nastesti v aute nezvraci, takze muze cist knihy, malovat si obrazky, jist, urcite ji koupim nejakou novou hracku, ktera neco dela a umi (prosim o tip
)a kazde dve hodiny zastavime, aby se mohla probehnout. Tak snad to pujde.
My jsme koupili na cestování tohle, malý miluje zvířátka a tohle ho bavilo.: http://www.batolata.cz/detail.php?…
Díky všem za tipy, asi pro jistotu zkusíme všechno ![]()
Snad se něco ujme…