Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,má někdo zkušenosti s Balatonem?Nějaké dobré tipy pro 4členou rodinu?Díky moc.
Ahojky,mrkni tady http://www.balatontourist.hu/index.php?…
My jezdime do Vadviragu a jsme maximálně spokojený,ubytováni v bungalovu kde je veškerý vybaveni pro čtyři lidi,chatky jsou hned u Balatonu.
Ahoj, byli jsme loni jen sami s manželem někde na severním pobřeží. Sháněli jsme penzion na 3 dny a bylo nemožný něco sehnat, vše bylo dopředu zamluvené. Ale byly tam i kempy. Nakonec jsme nocleh sehnali. Městečko nádherně upravený, břeh rybníka taky, všude čisto, všechno nové, koupaliště na pláži plné obchůdků, restaurací, prostě to tam žilo. A večer se otvírala kolonáda - na břehu dlouhá ulice lemovaná snad milionem stánků s občerstvením - ale ne ty hnusy z makra, co se prodávají u nás. Rozlívaný dobrý víno do skleniček! Super atmosféra.
Ahoj Myšáčku,děkuji moc za tip. Vypada to suprově. Máme 2 dětičky 5let a 16měsíců tak to tvoje místečko by bylo pro ně určitě skvěly. Jen se zeptám co voda?čistota? a hloubka ? A lepší je určitě rezervace co?Než jet jen tak. Dik za info.
Ahoj Lasičko a ty si vzpomeneš jak se to tam jmenovalo?Chci dovču pro děti tak jestli je to tam pro ně přizpůsobeny. Ale ta kolonáda,hmmm lákavá. Dík.
Oju určitě je lepši rezervace,stači napsat mail na balatontourist,už začíná sezona a může být plno.
Jinak voda je čistá, Balaton má bahnitý dno tak vypadá zakaleně,ale dávali jsme dětem vodu do bazenku a byla uplně čistá,teplota vody kolem 28st a hodně dlouho je mělká,takže idealní pro malé děti,stačiš fakt hodně dlouho až k bojce.
Kdyby jste se náhodou rozhodli pro stejný kemp,tak dejte pozor při výběru chatky,páč některý jsou přimo u tratě,vede tam okružní železnice a některý chatky jsou přimo u plotu.
Jinak v kempu je sámoška,velký hřiště pro děti,dělaji tam pro ně večer diskoteky,tobogan,šlapadla no nenudili jsme se.
Chatky maji veškerý vybaveni včetně lednice a sporaku,kousek je i Tesco no kdyby jsi chtěla vědet vic tak mi pisni sz.
A co mi tam teda hodně vyhovovalo,že chatky byly krytý stromy,takže to horko se dalo zvládat,další výhoda že když už Kubik spal,Barunka mohla běhat ještě venku,což by asi v hotelu nešlo.
Ahoj Myšáčku,moc děkuji. čekám na manžela až se vrátí z ryb a podívá se,aby jsme se konečně rozhodly. Tak ještě jednou dík a přejem krásný,slunečný léto. Papa.
Holky, zdravím… ![]()
Nějaké nové poznatky k hledání a plánování letošní dovolené u Balatonu v Maďarsku?
Mě zajímá ještě jedna skutečnost a to zda je možné nějak tam fungovat bez znalosti jejich jazyka?
Jsme starší ročníky a tak nevím, jestli nebudem muset přemluvit 21-letou dceru, aby jela s námi, pro komunikaci v angličtině, protože ani tu neovládáme.
@jaaaanina prosím, pokud bych měla nějaký dotaz při pátrání po dovolené u Balatonu, můžu se na Vás obrátit v této diskusi…
?
@daniela4 My tam byli loni- pro děti ideální- půl km je tam hloubka po kolena
. My jsme tedy komunikovali anglicky, ale ledaskdo uměl i základní věci česky, hlavně obsluha v hospodách. Jinak jsem byla docela překvapená tím, jak hodně bylo všude znát, že tahle lokalita už je tak nějak za zenitem- hodně domů na prodej, ledacos otlučené, nefunkční… ale jídlo dobré a snažili se, to zas jo.. ![]()
Mám zkušenost. Pro děti doporučuju jih. Třeba oblast Zamárdi. Písečné dno a dojít se dá daleko po kolena.
@asinedkaa píše:
Mám zkušenost. Pro děti doporučuju jih. Třeba oblast Zamárdi. Písečné dno a dojít se dá daleko po kolena.
Zamárdi není jih, ale na této straně je krásně, do téhle oblasti jsme jezdili roky, do Balatonfoldváru ![]()
@kočička Evička vidíš a já žiju v domění, že jsme byli na jížním pobřeží. Kde to je tedy? Nechce se mi hledat v mapě? Jinak název Balaton a k tomu něco je skoro každý druhý místo tam..Byli jsme ještě na pár místech s názvem Balaton a něco k tomu.. ![]()
@kočička Evička hele tak Balaton -Zamárdi je opravdu JIH. Koukala jsem do mapy. Stačí se podívat i do nabídek cestovek.Co nabízejí na jižním pobřeží za lokality plus i ta tvoje.
@Agáta13 ta plytká voda je pro prcky bezvadná, ale co dospělí, ti musí jít dál než těch 500 m nebo jít na jinou pláž, kde je hloubka větší /nějak upraveno?/
Ptám se tak blbě, ale u fotek cestovek se hned zkraje Balatonu prohánějí plachetnice, surfy?
Zrovna je to v tom Balatonfüred vyfoceno..
![]()