Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
rozhodli jsme se letos pro dovolenou v Chorvatsku. Poradite kam jet na blind s dvouletou cacorkou? Netrvame na pisecne plazi, oblazky jsou prima, radi bychom aby u plaze byly stromy a stin, kam se pripadne schovat! Zatim jsme si vybrali Makarskou rivieru takze kdybyste meli nejake doporuceni na ubytko ci pekne klidne misto (popr. vylety) budu rada. Uvitam i info, na kolik Vas dovca vysla apod. (jidlo, doprava, ubytko)
Krasne leto!!! ![]()
Ahojky, taky jsme jeli na blind v loni a do Chorvatska bych jela znovu jen a jen tak
Nebyli jsme přímo na Makarské / je to tam drahší / ale kousek od ní v Tučepi a doporučuji!!! U silnic stojí spousta domorodců nabízející volné pokoje…a má to výhodu, že se na ten pokoj podíváš a víš za co platíš.
Ahoj,tak my byli taky v Tučepi,pak v Podgoře.Obě místa perfektní.A jak píše kometa u domorodců je to nejlepší.
Ahojky my jsme jezdili s rodičema do Trogiru- naši tam stále jezdí,mám i konkakt na ubytování,je to tam krásné,písečná pláž teda ne,oblázková tam je,ale je trochu dál,blízko apartmánu je útesová.Musíš si tam vařit,ale pokud pojedeš autem,tak je město kousek a tam se dá skvěle najíst i chodit.My tam teda letis nepojedeme(máme menší dítě) tak chci ten píseček,jinak je to tam fajn,jen ta dálka v autě my vadila,ale já to blbě snášim,myslím,že tam naši jezdili asi 17 hodin se vším všudy ![]()
A neni to tam moc masovy? Hledame spis nejaky klidnejsi misto…
Masový to fakt není- spíš takový hodně klidný,hodný domácí,celem levný,ale nevím- ty útesy- my tam byli až tak ve 4 letech
Ale oblázková pláž je tam moc pěkná- škoda,že mám fotky jen vytištěný a ne v elektronické podobě ![]()
Ahojky,
my jsme byli loni na pár dní autem v Chorvatsku a nakonec jsme k Makarske ani nedojeli. Zůstali jsme ve vesnici Sv. Fiip i Jakov a byla to paráda! Co se týče pláže, tak si můžeš vybrat z oblázkové, pískové a betonu. Moc se nám tam líbilo. Měli tam všechno co bylo potřeba.
Na procházku jsme so vydali do Biogradu (je to cca 3km) a tam to bylo taky fajn.
Co se týče ubytování, tak jsme se ptali v apartmánech, které se nám líbíly a bylo jich tam dost ![]()
ahoj já jezdila od 1. třídy do makarské s mořským koníkem, tak jsem tam jak doma
je tam muzeum mušlí, jedna mušle velká jako kolo u traktoru
, výlety lodí na hvar nebo brač, už si přesně nepamatuju jak je to daleko, a chodily jsme na výlety na biokovo, pro děti je tam v centru takový park, různé trampolíny a blbiny, ale pískové pláže tam nenajdeš, převážně z malých kamínku, joo pak si vzpomínám že je takový malý tobogán do moře, já už si taky všechno přesně nepamatuju
My jsme byli loni na Makarske v Gragacu, malému byl rok a Míši 4 a naprostá spokojenost!
Ubytko jsme hledali taky až tam, odchytil nás tam domorodec a ukázal 3 různé apartmány, měli jsme nakonec jeden asi 5 minut chůze od pláže přímo nad ní, takže z balkonu nádherný výhled na moře a pohoří Biokovo. Loni nás to stálo 40 eur/den na celý 4lůžkový apartmán. A je super to, že se můžete kdykoliv sebrat a jet domů, že nejste ničím limitovaní, když už budete mít moře plné kecky (my jsme byli na 10dní a stačilo až nad hlavu), tak se sbalíte a jedete. ![]()
A doporučuji si zajet trajektem na polostrov Pelješac, je tam nádherně, křiš´tálově čisté moře… ![]()
Ahojky!
Tak jsem zatim vybrali Tučepi
Laka me tam ten borovicovy haj (schovka ve stinu), plaž vypada hezky ciste, oblaky nam nevadi., tenisove kurty (nevite,jak vypadaji?) Snad tam teda nebude moc velky maso (na fotkach je vetsinou hodne lidi, ale kde v Chorvatsku neni co?), budeme mit svoje auto, tak muze vzdycky nekam popojet. Ubytko teda budem shanet az tam (u more s vyhledem na nej by bylo idealni
) tak snad budem mit stesti.A docela bych se jela podivat i do toho parku Krka.
Tak zatim tak. DEKUJU! ![]()
Makarskou určitě schvaluju, je krásná. Jezdívala jsem tam pravidelně a zase se chystáme, tentokrát i s mimčem. Akorát jezdit jen tak, na blind… no to bych si tedy netroufla… Myslím, že by se to mohlo docela vymstít, zvlášť když s sebou budete mít i holčiku
Chtělo by to možná si aspoň nějak vytipovat pár míst, kde se ubytovat. Já můžu doporučovat stránky www.dovolena-chorvatsko.cz Už jsem je tu doporučovala
Tak hodně štěstí při výběru a příjemnou dovolenou!