Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Pěkné dopoledne,
vyrážíme za 14 dnů na dovču,a tak přemýšlím jak se zabavit po večerech, až děti usnou…vždy bereme karty,kostky,scrable.
Tentokrát chci přibrat ještě nějakou „větší“ hru, a protože Dostihy už máme v malíčku, a tak nějak už ohrané,tak malinko tápu, kterou vybrat, ať se u ní zabavíme,pobavíme a pořádně se vyhrajeme ![]()
Máte dobré zkušenosti s nějakou konkrétní ![]()
Budu ráda za tip.
Katka
soudruhu nezlob se..ta u nas vedla…ale uz je taky ohrana ![]()
pak hra zivot je docela dobra … hlavne uz je to s kreditkama a tak takze je to zajimavy po tehle strance ![]()
Skvela hra jsou Osadnici z Katanu.To jsme jeden cas hrali porad. Ale musite si koupit rozsireni Mesta a rytiri, to pak stoji za to ![]()
(A ted jsem si vzpomnela, jak jsem kdysi chtela zavest pujcovnu stolnich her (tech drahych) a manzel se mi vysmal…ze byste tam zasli, vid?)
taky se přikláním ke Carcasone. Výborná hra, ikdyž se u ní občas pohádáme (nesnáším, když mi obsazuje louky) ![]()
smahulinka píše:
taky se přikláním ke Carcasone. Výborná hra, ikdyž se u ní občas pohádáme (nesnáším, když mi obsazuje louky)
Já zase šílím, když se mi někdo spojí s městem
![]()
A variace s Věžemi je naprosto destrukční a na
nervy - doporučuji ![]()
U nás je oblíbená třeba jenga . Ale bacha, je to docela rachot, když se věž zřítí ![]()
Souhlas s Babou - Activity u nás vedou a je u toho dost zábavy, hlavně, když se trochu pije
![]()
Tak my jsme celkem zavislaci hraci, takze bych pro zacatecnika rekla Osadnici, Carcassonne, mozna i Alhambra, Vlak za vlakem (jednoduchy, rychly, hrozne se libi detem - zatim nehrajou, ale koukaji na ty vagonky).
Dulezity je mit jasno kolik vas bude hlavne hrat, jestli jste jen vy dva nebo mate moznost aspon 1-2× do mesice hrat ve vice lidech, zalezi co mate radej, premyslet a taktizovat, nebo spis nahoda a rychla hra.
Ne kazda deskovka je totiz dobra jen ve 2 a ne kazda je pro zacatecniky (pokazde se musis prokousat pravidly a to byva mnohdy nejhorsi, hrani uz pak samo o sobe je v pohode).
Jinak my ve 2 hrajeme nejvic Agricolu (tam je narocny to prokousani pravidlama), Dobyvatele vesmiru, a spatny nejsou ani Vladci podzemi.
Nejlepsi budes mit najet na http://www.hrajeme.cz/Hrajeme/ tam najdes recenze a hodnoceni ke spouste her. A taky fotky jak to vypada.
Taky doporučuju Carcassonne, vzala bych základní + 1. rozšíření - hostince a katedrály. Tady se dočteš víc: http://www.carcassonne.cz/
No ono vlastně záleží, co za zábavu očekáváte.
Carcassone, Osadníci atp jsou fajn, ale je to hra na soustředění, není to taková sranda.
Aktivity jsou jednoduchá hra a je fakt sranda.
Něco mezi mi přijde karetní hra Bang.
Taky Česko není špatné, ale to není dobré pro ješitné lidi ![]()
AHoj activity jsou super a můžeš si je stánout na uloz.to a je tam strašně moc slov. Jinak nás vždycky zabavil i poker.