Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Krásné dopoledne, na léto začínám přemýšlet o tom, že bych začala Trpaslíčka nosit. Vzhledem k pořizovacím nákladům se začínám přiklánět k šátku. Prosím, můžete mi poradit a odpovědět na pár otázek?
1. Dá se začít nosit až dítě starší půl roku - tedy nezačínat od malého miminka?
2. dá se úvaz naučit doma, podle fotek, videa - kurzy co jsem našla jsou pouze pro malé děti
3. do kolika měsíců se dá nosit?
4. Je možné koupit šátek z druhé ruky? Nemůže mít nějaké skryté vady?
5. jak dlouhý? Respektive je rozdíl i mezi značkami?
6. Jak dlouho dítě vydrží v šátku?
7. jak v MHD - není to moc nebezpečné jet s prckem v šátku?
Omlouvám se, vím že toho je moc a budu vděčná za každý postřeh, rady.
1. Nevím, nosila jsem odmala. Možná může být problém, že nebude zvyklé
2. Dá. Videa na youtube, vonzino1
3. Nosím tak do dvou let, pak spíš příležitostně.
4. Je a je to i lepší, je zanošený. Vady neporadim.
5. Podle toho co chceš vázat a jak jsi velká. Volila dych cca 4,5 metrů. Já mám 4,9. Mám radši delší. Podívala bych se co prodávají na nosenideti.cz
Když usne, tak klidně několik hodin
7. Mhd jedině se šátkem.
Vím že ses na to neptala, ale na půlroční dítě bych pořídila už spíš nositko.
@neschopná mamka jestli volis šátek z ekonomickeho hlediska a ne ergonositko tak myslím ze oboje kvalitni nové nebo i z druhé ruky bude finančně hodne podobne ![]()
K otázkám:
1. Určitě dá většina děti se rada nosí v náruči ![]()
2. Určitě dá
3. Do kdy chce ditko i ty. Hodne do toho roku a pul max dvou let. Pak spis na výletě cca tak do těch 3 (to už teda spíše nosítka a tatinek
)
4. Určitě je zaneseny;) skryté vady si nemyslím koupila bych nějakou ověřenou značku od někoho důvěryhodného
5. Délka podle konfekčních velikosti a úvazků co chceš vázat… Mrkni na nošenídeti. cz tam najdeš spoustu informaci ![]()
6. 2-3 hodiny běžně rekord jsme měli asi 6 hodin
ale vždycky záleží na momentální stavu a náladě ale to mas úplne stejny s kočárkem a čímkoliv jinym ![]()
7.mhd v pohode možna bezpečnější než v kocarku ![]()