Jak začít s lepkem?

369
19.2.14 19:04

Jak začít s lepkem?

Ahoj, chtěla bych se zeptat jak jste u dětí začínaly dávat lepek? Možná je to blbá otázka ale já si v tom nejsem moc jistá. A pak ještě další věc. Malé je šest měsíců a když jí dělám třeba jablečné pyré tak mi přijde dost kyselý, normální cukr do toho dávat nechci. Napadlo mě jí to osladit medem ale nevim jestli to tak malá může. Předem děkuju za rady :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8959
19.2.14 19:08

Ahojky, my s lepkem začínali zrovna dnes:-) malému je 6,5 měsíce. Dala jsem mu dneska k obědu mrkev s kuskusem.. :-) A chutnalo, tak začni třeba taky tím:-) Nebo doporučují i bezvaječné těstoviny.
Med se myslím zatím dávat nemá :think: ale nerada bych kecala. Dej sladší jablíčka:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
19.2.14 19:09

Med od roku. Lepek zacni normalne kasi nebo zahusti jidli moukou. Sladit kdyz uz tak glukopurem nebo normal cukrem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Barus56
19.2.14 19:15

Dávala jsem kaši, kde byl lepek chvíli před 6. měsícem a med by se tak do toho roku neměl bo to aspoň většinou všude píšou :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit
63
19.2.14 19:16

Lepek jsme začali kaši a piškotem. A jablko taky míchám s piškotem tak není tak kyselé :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
19.2.14 19:16

Lepek jsem dávala v kaši, pár lžic s lepkem do nelepkové, sladit přesnídávka se dá jiným ovocem, třeba banánem.. mě teda neslazená jablečná chutná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
19.2.14 19:23

Já jsem zkusila dát do přesnídávky piškot, malýmu ještě není ani pět měsícu a v pohodě, med bych nedávala je to těžký alergen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Thesis
19.2.14 19:24

Já mu nejprve dala chlebovou kůrku požužlat, pak piškoty a různé kaše s lepkem. A med jsem dala od osmého měsíce.

• Citovat
  • Upravit
8959
19.2.14 19:25

Holky, co dáváte piškoty. To jste daly normálně od Opávie? Já se tomu pořád bráním kvůli tomu cukru v tom.. NEbo kupujete nějaký spešl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2235
19.2.14 19:25

Med urcite ne. Jestli to neni noc kysely, tak to zkus, moje mala ma rada kysely :) nebo zkus pridat sladkou hrusku nebo banan… s lepkem zacni, mouka, testoviny, kuskus :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
19.2.14 19:26

Děkuju za rady :-) Ten piškot mě taky napadl ale nebyla sem si jista. Mě příjde že posledních pár týdnů neřeším nic jiného než příkrmy, až mi z toho jde hlava kolem :-( Sice sem si říkala že už mě to kojení zmáhá ale za to je to to nejjednodušší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
19.2.14 19:26

My s lepkem začali začali daleko později, až kolem 10 měsíce a to ovesnými vločkamimají lepku nejméně… Co se týče sladění, když povaříš ovoce tak bude sladší než syrové. Ony děti mají ještě jiné chu´tové pohárky než my, to co připadá málo sladké nám, ony to sladké mají až dost. Existují ale zdravá sladidla jako sladěnky, rýžové sirupy atd. Ale takovému prckovi by myslím stačilo fakt jen povařené ovoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
19.2.14 19:28

@Lejaa Opavie :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
19.2.14 19:42

@Lejaa jasně normální piškoty, dneska se všechno strašně řeší, jasne uzeniny, smetanový jogurty bych nedala, ale mě máma dávala piškot do mlíka ve 3 měsících a byla jsem zdravý dítě, já ho nastrouhala na prášek a dala do přesnídávky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
19.2.14 19:51
@Barus56 píše:
Dávala jsem kaši, kde byl lepek chvíli před 6. měsícem a med by se tak do toho roku neměl bo to aspoň většinou všude píšou :mrgreen:.

To nevim kde. Naopak by se mel zacit davat po uk.4 mes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí