Kolik a jaké maso do příkrmu?

817
5.2.14 14:50

Kolik a jaké maso do příkrmu?

Ahoj, právě vařím hovězí maso pro dceru (6,5 měsíce) na příkrmy, že si ho namrazím. Teď jsem na webu našla tuto odpověď jedné doktorky: „Do 1 roku má být denně bílé maso 6 dní v týdnu, 7. den půl žloutku, od 1 roku lze přidat červené maso obden.“ Bílé maso 6 x týdně? To jako kuře, krůta, králík? A proč hovězí až od roku??? Vždyť ve skleničkách je už od 5. měsíce… Já naopak nechci dceři dávat kuřecí, nedělám si iluze o sajrajtech, který v kuřatech jsou, když jsou vyhnaný za 20 dní a co jsem tak slyšela, kuřecí je nejmíň zdravý maso. Kolikrát týdně teda můžu dát hovězí? A jaká je prosím v tomto věku porce vařeného masa? Chci si ho hned rozmixovat, navážit a dát do tvořítek na led. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4027
5.2.14 14:55

Já se chystám také začít dávat maso (asi za měsíc) ale budu dávat pouze kuřečí z domáci produkce, králíka taky z dom. produkce a budu to střídat :lol: o hovězím jsem ani nepřemýšlela, bude to nezdravé pro tak malé dítko. Máte pravdu ve skleničkách je i pro tak malé děti nvím jak to :nevim: to kuřecí by jsem řešila asi takto, koupila jedno kuře v bio kvalitě a nechala ho jenom pro prcka, rozporcovala by jsem si ho ato Vám vydrží velice dlouho i králík :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3406
5.2.14 14:55

Tak hovězí je prý mín stravitelný, já ho synovi dávala myslim až od toho roka :think: ale já si nemyslim, že by to nějak uškodilo, akorát bych ho dala třeba jen jednou týdně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
5.2.14 14:57

Co doktor, to názor… dej na svou intuici, každý Ti bude radit něco jiného. Mě třeba moje doktorka zase říká, že maso jen dvakrát do týdne, jednou žloutek a zbytek jen zeleninu s bramborou. Prvnímu klukovi jsem střídala krůtí a hovězí, kuřecí dostal až nějak před prvním rokem, druhorozený má aktuálně 6,5 měsíce a zatím dávám jen krůtí, žloutek ještě nedostal (váhám, je atopik, s největší pravděpodobností bude i alergik a do žloutku se asi ještě natlačit nenechám). Jinak co se množství týče, dělala jsme to vždycky od oka, prostě polívkovou lžíci, nikdy jsem nic nevážila.

Příspěvek upraven 05.02.14 v 15:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
5.2.14 15:02

Nedaval bych bile 6×tydne. ja bych nedavala zadne maso 6× tydne :lol:

jinak mam pocit, ze moderni postupy doporucuji tak nastejno jehneci, kralici a kruti.

no a sajrajty a hormony muzou byt samozrejme v jakemkoliv mase :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
5.2.14 15:03

Jo, jinak šestkrát týdně maso určitě nedávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
5.2.14 15:07

Zeny, za jak dlouho po zacatku prikrmovani se dava maso? Davam uz asi dva tydny a zatim jen zeleninu a pak ovoce, ale moc toho nesni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
5.2.14 15:09

@Ali-Ali @gabi.design Taky nedávám 6 x týdně, já maso moc nejím, tak ho ani nervu malé. Akorát s tím hovezím jsem to fakt nevěděla. Já teda koupila snad kvalitní maso od našeho místního řezníka, ale pokud bych ho měla dávat třeba 1 x týdně, tak mi bude ležet v mrazáku dost dlouho. Jak dlouho můžu nechat maso v mrazáku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
5.2.14 15:10

Mě doktor taky doporučil maso 2× týdně a 1× žloutek. V knize od vyživového poradce Petra Fořta (byl na ČT1 - Pod pokličkou) je, že děti do roka maso nepotřebujou. Jsou tam zajímavé názory, nečetla jste ji některá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
5.2.14 15:11

@pikola Já začla, když mi snědla alespoň 150g zeleniny, což bylo za necelý 4 týdny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
5.2.14 15:12

@Mandarinka01 Ke 150g se asi nikdy nedopracujem 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
5.2.14 15:13

@pikola Dala bych po měsíci. Taky jsem zrovna začala. Zeleninu a kaši. Počkám si, až bude jít pořádně. Zatím je to pár lžiček a mě je líto to pořád vyhazovat. Dělám mini porcičky a sní z nich sotva třetinu. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
5.2.14 15:14

Dávám zatím jen krůtu a králíka, dávám odhadem, tak nějak 1/3 masa, 1/3 bmabory/rýže, 1/3 zeleninu… takové články nečtu :mrgreen:
Hovězí a vepřové dám, až koupím kvalitní a třeba kuřecí až po roce (nevěřím mu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
5.2.14 15:15

@pikola Tak zkus po měsíci od začátku zeleniny. Někde jsem četla takovej hezkej postup, jako že měsíc zeleninu, pak měsíc maso zeleninu, pak přidat ovoce, měsíc po ovoci zase jogurt atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12691
5.2.14 15:17

Já dávám, kuřecí, hovězí, krůtí a králika. Malý má 7,5 měsíce. V hovězím je nejvíc železa, které je důležité na kosti. 6× týdně také nedávám. Ale 4× určitě ano + 1× žloutek.. Někdy má jen zeleninu. @džejnks nechápu, proč by kvalitní hovězí maso nemělo být zdravé?? Máš to něčím podložené? Ano, je hůř stravitelné, protože se nedoporučuje ho zařadit do jídelníčku každý den, ale jak už jsem psala, je v něm vysoký obsah železa. A dobrý hovězí vývar je tisíckrát lepší, než kuřecí koupené někde v hypermarketu.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí