Příkrmy od 4 měsíců u kojených

696
29.1.14 11:50

Příkrmy od 4m u kojených

Holky, kdo prosím začal s příkrmy u kojeného dítěte v těch cca 4m, kolik příkrmů za den mátevvě věku cca 5-6m? děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4464
29.1.14 11:53

Ahoj. Já začínala přikrmovat ve 4 měs. a v 5-6 měs. dcera snědla k obědu cca 50 g zeleniny a k večeři asi 100g kaše. Ale ona nebyla nikdy moc žravá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
29.1.14 12:03

Já začínala od 5m, byl kojenej, dávala jsem ze začátku tu malinkou skleničku mrkve nebo jiné zeleniny. Pak postupně víc, navařila jsem do kastrůlku a dávala mu, dokud chtěl, je to ale jedlík, takže tu normální skleničku od přesnídávek snědl docela brzy :-) nikdy jsem to nevážila..

• Citovat
  • Upravit
29436
29.1.14 12:04

Příspěvek upraven 27.05.16 v 22:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
632
29.1.14 12:08

Začínala jsem téměř v ukončeném 4. měsíci. Zeleninou, za cca měsíc jsem přidala ovocnou přesnídávku. V 5.-6. měsíci jedl už asi 150g masozeleninového oběda a o trochu míň ovocné svačinky. V 7. měsíci jsem přidala kaši jako první večeři. Jsem ráda, že jsme začínali takto brzy, čím je starší, tím je mlsnější, a třeba jablko už vůbec nechce jíst:). Tuhá strava mu celkově chutná víc než mléko ode mě, tak myslím, že jsme začali v nejvyšší čas, dokud mu MM ještě jakž takž stačilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
29.1.14 12:26

My zacali s prikrmy, pre mala malo pribyvala a nutrilon a i moje odstrikany zasoby odmitala, takze ve ctyrech mesicich kase- no tak to vubec, to nechtela, jestli mi snedla ctyri lzicky je to hodne… ale mrkev s bramborem od hami princezne smakuje, takze ted da v prumeru jednu tu malou sklenicku, nekdy naraz, nekdy po castech a porad ji teda kojim kdykoli chce, je nam cerstve 5 mesicu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1715
29.1.14 12:27

Syn byl plně kojený, tak jsem začala chvilku před ukončeným 6. měsícem, ale moc se mu nechtělo, moje vařené odmítal, ale ze skleniček mu chutnalo, snědl tak 60g k obědu, ted ve skoro 9. měsících sní už moje vařené a je to okolo 100g :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
696
29.1.14 12:55

Děkuji za odpovědi. Ptám se proto, že nám 21.1. bylo 5m a malý asi začíná bojktovat kojení nebo už ode mě tak moc nechce nebo…tak druhý den zkoušíme na oběd bram+mrkev a večer kaši. nechtěla bychto jeho malé tělíčko zabombit příkrmama, ale taky bych ráda, když to jen trochu půjde nenasadit um. když nějaké to mléko mám, i když se u kojení pereme. takže kdyby měl v 6m 3příkrmy +dokojení, než to úplně nahradí mléčnou dávku, je to ok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
29.1.14 19:29

Já to podle tabulek nikdy nedělala a myslím si, že Ok je to, co je OK pro matku a dítě. Místo oběda dáš zeleninu, na večeři kaši, dopoledne pak přidáš ovoce, postupně další nějaké jídlo odpoledne a tak nějak pomalu na to budeš najíždět.
My to máme teďka v roce takhle:
ráno kojení, svačina jogurt, oběd maso + zelenina + příloha, svačina ovoce, svačina pečivo, večeře, kojení + jedno nebo dvě kojení v noci. Je to vlastně pět jídel + to mlíko, ale to si většinou moc nedá, spíš jen tak pro ten pocit.
jen teda bych asi začínala s příkrmama jednodruhově, kdyby náhodou tam byla nějaká alergie nebo mu to nejelo, tak abys věděla, proti čemu má dítě výhrady :-) taky se na to líp zvyká.

• Citovat
  • Upravit
33005
29.1.14 19:44

@žampionka Já další příkrmovou dávku zařadila po měsíci od prvního a hodlám v tom tak nějak pokračovat. Ať si to tělo zvyká postupně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1715
29.1.14 22:48

@žampionka jj, taky jsem nejdřív začala obědem, pak po pár týdnech začala dávat ranní přesnídávku, pak za pár dnů odpolední jogurt, a až ted před 14 dny jsem začala dávat i kaši :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí