Jak zapojit tatínka?

4
25.5.10 14:36

JAK ZAPOJIT TATÍNKA

Zdravím všechny na diskuzi a snad mi dokážete poradit, nebo alespoň podpořit a utěšit. O mimi jsme se s partnerem snažili hodně dlouho a nakonec se povedlo po druhém IVF. Spíš jsem ale malé chtěla já - je mezi námi veliký věkový rozdíl a on sám by už dítě nechtěl, ale nakonec souhlasil a těšili jsme se společně. Všechno fungovalo. Teď je malé 7 týdnů a taťka funguje - pohlídá, vozí kočárek, pochová ale nemá trpělivost pokud malá brečí. Nechce se účastnit koupání, přebalování a nočního krmení (aby to zvládl sám - nekojíme) aby se to naučil…a když malá brečí, říká, že je to otravné miminko a že to není normální, když je suchá, najedená a má všechno aby brečela. Neříkám to před ním, ale mě je to hrozně líto. Že ho koupání nezajímá a malá ho zajímá jen když je hodná. Tráví hodně času v práci a u svých koníčků a my jsme doma sami (přestěhovaly jsem se za ním a nikoho tu ještě neznáme)..... KOlikrát i brečím doma, jestli mi to za to stojí - pak si ale řeknu, je malinká, prostě se o ná bojí… ale spíš mi to pořipadá, že je prostě pohodlnej a dělá jen věci, které chce. Vzít kočát a vyjet, to dělá rád, ale malou si připravit, přebalit atd… to ne.Nečekám ani řešení, spíš jsem se neměla kde vykecat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17180
25.5.10 14:50

chci tě jen trošku uklidnit, náš tatínek po porodu s nadšením přebaloval, koupal atd. pak se mu to ale omrzelo a přestal. Když jsem to já začla řešit tak prohlásil, že ho ta péče o to mimino nebaví, že je to nuda a že nás ženský to asi baví víc, že jsme si dřív hráli s panenkama. Na to jsem mu sdělila, že mě to taky neustále nebaví a že mi jeho pomoc moc pomůže abych si odpočinula i tu hodinku. Pak malá povyrostla a kolem půl roku už se s ní dali dělat blbiny a začalo ho to zase bavit.

co si budem povídat do přebalování se nehrne, ale když je sám nebo když řeknu tak to zmákne. To samé koupání. Zrovna včera mi řekl, že ho nebaví si s malou ve vaně hrát, tak jsem mu řekla ať si nehraje a jen jí vykoupe a bylo.

Prostě se snaž zapojit co nejdřív aby malou opravdu zvládl sám a pak pomáhá chválit chválit chválit - jak je úžasný, jak jsi si odpočinula a jak ti tím pomáhá. Snad se to zlepší. :wink:

Oni chlapi mají občas tendence upřednostňovat sebe a své koníčky nad vším ostatním a je potřeba je občas lehce nakopnout. Sama musíš vědět co na něj zabírá, když tak trochu hraj strašně unavenou navrhni že si půjdeš lehnout třeba v době krmení, ze začátku mu tam vše připrav pak ať už se postará. Snad něco zabere. Držím palce. :wink:

Hlavně nedopusť sklouznutí, že on si bude dělat co chce a ty se budeš jen starat o mimino. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
25.5.10 14:53

Řekla bych, že si stále nezvykl na novou roli - otce. Někomu trvá déle než přijme fakt, že se mu život obrátil „naruby“. Časem se to určitě srovná :wink:
Malá je ještě malinká, možná má jen strach…Manžel,měl také zpočátku obavy účastnit se koupání,že jí nějak ublíží :wink:
Zkus to s ním probrat, říct mu, co tě trápí, jaké máš představy apod. :hug:
Určitě se to poddá a bude fajn :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1546
25.5.10 14:55

Masatomo, nepíšeš náhodou o mém manžílkovi :wink: :-D ? Mám podobné pocity jako ty. Nejdříve jsem to omlouvala tím, že je náš prcek hodně maličký a táta se prostě bojí, ale dnes vím, že tím to není. Nám je s manžou 30 a Lukášek se nám narodil hodně předčasně, museli jsme dlouho bojovat v nemocnici a manžel mi byl velkou oporou - psychickou. Byl z toho opravdu v šoku, co se nám stalo. Ale časem mu samozřejmě „otrnulo“ a teď já jsem ta co pořád brblá, že s malým vůbec není natož aby třeba pomohl s koupáním, krmením apod. S kočárkem vyjede taky stylem, že tam malého nachystám a až přijedou tak ho zase odstrojím :roll: .
Za celou dobu jsem potřebovala 2× aby prďolku okoupal nakrmil a uložil - nějak to zvládnul, musel. Radši nezjišťovat detaily :mrgreen: .
Můj chlap to bere tak, že vše kolem malého probíhá tak nějak automaticky samo, vůbec si neuvědomuje, že to hodně vyčerpává a i jedna přebalená plínka dokáže hodně pomoci :think: :think: :think: . No prostě chlapské plemeno......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5679
25.5.10 15:07

masatomo, ono to tak opravdu ze začátku je… Kolik maminek je na to samo, bohužel tak malý mimíscí jen pláčou a spí a to bohužel tatínky moc nebaví…
Přítel ze začátku se taky držel dál, ale je fakt že doteď koupe po každé, na to si čas udělá…
Jakmile malá už začala vnímat, směje se a už všechno chytá do ručiček, jde tam vidět veliká změna… Najednou to děťátko vidím i v mém přítelovi když si s ní hraje…je s ní více, směje se s ní…
Je to už opravdu jiné než ze začátku… a je fakt že pracuje také až do večera a do toho má také své koníčky…
Uvidíš časem a uvidíš že se jí bude věnovat více a více :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
25.5.10 17:24

jééé můj manža taky, když začně klárka plakat tak znervoní a neví, hned mě volá kde jsem, ale když jsem pryč a hlídá jí sám tak si umí poradit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
25.5.10 19:41

Ono se to bude lepšit. Mě tedy manžel hodně pomáhal , ale spíš že držel stráž u chůvičky, když kluk spal a já potřebovala spát, nebo si ho ráno vzal do postele… Jinak koupání, přebalování, nee. Hraní jen do chvíle, než začal plakat. Postupně se to od 3. měsíce zlepšilo a od půl roku je to úplně super.

• Citovat
  • Upravit
188
2.7.10 15:00

Tak to je přesně jak u nás,sice přebalí,vykoupe,ale jak začne brečet tak je konec. Chvíli se teda snaží ji utěšit,ale pokud je to v noci tak to trpělivost nemá vůbec a mě to pěkně sere a říkám mu to. Jenže to vede k tomu,že má náročnou, myslím fyzicky, práci a potřebuje se aspoň 6 hodin vyspat a to u křičení nejde. Jako kdyby mu nedocházelo,že já toho mám taky občas dost a ne abych jen poslouchala jestli ještě malá brečí anebo se vzteká on. Jako tím,že se jí nervózním tónem začne ptát co chce,to opravdu nevyřeší:( taky právě teď přemýšlím jestli se to,až si s ní bude moct víc hrát,zlepší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí