Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahojky.....tím,že špiníš…značí to ,že máš rozhozené hormony a nějakého hormonu v těle málo. Je dobré,když to na sobě nijak nepozoruješ. Mě třeba padali i vlasy.Né nějak hrozivě,ale dost.
A taky jsem nechtěla do sebe házet hormony v práškách…tak jsem si objednala Gynex…obsahují také hormony ,ale na přírodní bázi z rostlin.
A po 2 měsícách užívání mi špinění samo zmizelo…takže užívám stále dál a je to dobré.
A navíc je to výborné na ostatní gynekologické neduhy…jako je výtok a mykozy. ![]()
Přidávám se k chvále Gynexu.
taky mi dost pomohl srovnat cyklus a dokonce i na ekzém,ale to v kombinaci s jedním krémem.
Jinak si myslím že máš málo nějakého hormonu a bude to asi progesteron.Ten se dodává v podobě Utrogestanu a ještě jednoho ale to si nemůžu vzpomenout jak se jmenuje.Špiníš spíš v 2.půlce cyklu?
Špiním tak nějak pořád už asi 3 týdny. Menstruaci jsem neměla už 2,5měsíce. Přesně tak jako před dvěma lety. Tak nevím jestli si mám dojít k doktorovi na vyvolávačku a nebo můžu ten gynex začít užívat už i ted nebo je lepší když dostanu mentruaci?
Anonymní píše: Špiním tak nějak pořád už asi 3 týdny. Menstruaci jsem neměla už 2,5měsíce. Přesně tak jako před dvěma lety. Tak nevím jestli si mám dojít k doktorovi na vyvolávačku a nebo můžu ten gynex začít užívat už i ted nebo je lepší když dostanu mentruaci?
no asi bych klidně začala brát ten Gynex,ale každopádně bych zašla co nejdřív i ke gyndrovi prptože tohle není normální
ať ti udělá hormonální profil z kterého pozná jak jsi na tom s tím kterým hormonem.Pak se může teprve začít něco řešit.To že ti napsal prášky aniž by věděl jak na tom hormonálně jsi není dle mne správné.Přeju hodně štěští ![]()
tak dnes mě začalo pobolívat břicho a hlavně záda. Může dorazit MS??
Ahoj, asi před 2 roky jsem měla problémy s MS, vynechávala mi úplně, skoro pořád jsem špinila třeba měsíc v kuse. Doktor mi napsal na zastavění špinění a úpravu cyklu norethisteron. Pak jsme začali plánovat miminko tak jsem brala clostilbegyt a utrogestan. špinila jsem pořád, sice ne už tak často ale vždy od poloviny cyklu. Nakonec pomohlo až otěhotnění. Ted už jsem nějaký čas po porodu a špinění se objevilo zase. Myslíte že bude zase nutné brát norethisteron nebo existuje něco jiného, šetrnějšího i když otěhotnět neplánuju ale nechci zase do sebe cpát prášky, a nechci ani antikoncepci. Pomohlo vám něco na neustálé špinění?? Vlastně jsem se ani nedozvěděla co to špinění způsobuje. K dr. zatím jít nechci, protože žádné hormony do sebe cpát nechci to až v krajním případě, chtěla bych zkusit něco jiného ale nevím co.