Jak zavinovat do Tetra pleny?

1638
11.12.11 21:03

Jak zavinovat do tetra pleny?

maminky prosím nemáte někde návod s fotkama jak zavinovat miminko do pleny? v porodnici jsem byla první týden mimo, měla jsem komplikace a tak jsem se ani na takové věci neptala…
nebo poprosím nějákou ochotnou maminku, která by mi poslala fotečky a postup jak zavinovat miminko..
děkuji moc za rady a ochotu, chtěla bych přesně vědět jak se ta housenka vytváří :-)
ale podle popisu jen to asi nepochopím :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6638
11.12.11 21:10

1. zásada: ZAVINOVÁNÍ
Pevné zabalení uspokojuje touhu miminek po neustálém dotyku a zabraňuje jim neovladatelně mávat ručičkama.

Jak správně zavinout? Budete potřebovat čtvercovou přikrývku (flanelovou, prošívanou, …). Položte přikrývku na postel tak, aby mířila vzhůru jedním z vrcholů a ten přeložte dolů, aby se dotýkal středu přikrývky. Položte miminko na přikrývku, aby mělo krk na horním okraji. 01
Položte pravou ruku miminka podél tělíčka. (Když se bude bránit, po chvíli jemného tlaku ruku narovná.) Pravou ruku miminka držte u těla, vezměte přikrývku 5-10 cm od jeho pravého ramene a pevně ji přitáhněte dolů přes jeho tělíčko. Napnutou přikrývku zastrčte pod levou půlku zadečku a dolní část zad.

Teď mu položte podél těla levou ruku a zvedněte spodní roh (měl by sahat přes levé rameno) přikrývky, aby mu paži zakryl. Zakrytou ručičku mu držte u těla a zastrčte pod ni přikrývku. Přikrývku chyťte asi 7 cm od levého ramene miminka, utáhněte ji a trochu stáhněte dolů. Kousek látky mu držte na prsní kosti. 02
Pravou rukou vezměte poslední volný roh přikrývky a zatáhněte ho vpravo, potom ho zvedněte nahoru a přetáhněte na druhou stranu miminka těsně kolem pasu jako pásek a zastrčte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
11.12.11 21:11

Ahoj, je to úplně jednoduché, z pleny si uděláš trojúhelník a pak podržíš jednu ručičku podél těla a vezmeš jeden cíp a křížem přes tělíčko je přeložíš a zasuneš pod zádíčka…s druhým to samo.
Snad ti postačí fotky z mobilu, focené za šera, s pomačkanou plenou… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
11.12.11 21:17

super mockrát oboum děkujuuuuuuuuu
hurá už vím jak na to:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
11.12.11 21:18

ahoj, fotky nemám, ale když jsem taky hledala info, tak jsem narazila na videa na youtube - např.
http://www.youtube.com/watch?…
 http://www.youtube.com/watch?…

těch videí je tam hodně, hlavně v angličtině.

tak snad ti to pomůže :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25126
24.3.13 09:33

Máte někdo zkušenost, že by dítě nemělo zavinování rádo? U obou mých dětí mi připadá, že je jim to spíš nepříjemné. Rády si od narození „osahávají“ svět ručičkama. Hlavně, že jsem nakoupila do zásoby tetra pleny :zed: :zed: :zed: no tak je použiju aspoň jako osušky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
24.3.13 09:37

Syn taky nemá rád zavinování…Sice teda jako miminku mu to bylo jedno - ale to je spíš dg.,ale jinak nesnáší jakékoliv omezování ve svobodě, nebo když ho chytnu a přitulím když on zrovna nechce, prostě to nemá rád…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25126
25.3.13 14:03

@Brokianaa No právě, dcera navíc teď v jednom měsíci už chce kopat nohama, jinak se mi nevyprdí a pak má bolesti břicha. A když ji nechám navolno bez zavinovačky, prdí o sto šest a je spokojená. Jediný problém je, že prochládá, takže ji střídavě rozbaluju a zabaluju. A to máme doma 24°C.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
25.3.13 14:34

@MartinaIrena Tak pořiď spacáček…Malý mi v ničem jiném nespí-je šílený cestovatel tudíž by byl neustále odkrytý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25126
25.3.13 14:44

@Brokianaa Jo, dobrý nápad. Jeden mám, má ho půjčený sousedka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie