Látkové pleny a nošení

2249
29.11.11 12:28

Látkové pleny a nošení

Prosím zkušené látkařky a zároveň „nosnice“ :-) o radu. Zjistila jsem, že když mám mimčo v látkové pleně a nosím v manduce, je pak hrozně otlačený. Nejhorší to je, když má plenky a svrchňáky Bambino Mio, ale tam je mi to jasné, ty svrchňáky se ohrnujou a ten suchý zip škrábe. Ale dělá toi u jiných plen. Jako svrchňáky teda používám PUL, to je pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
kockodanka
29.11.11 13:24

Vsimla jsem si taky, ale neresim to. Neprijde mi, ze by mu to nejak vadilo.

• Citovat
  • Upravit
31594
29.11.11 13:24

A dělá se to jen u látkovek? Já mám dítě otlačený v látce i v umělotině, nejen při nošení, ale i třeba z autosedačky :nevim: Akorát u látky asi víc.
Sucháče jsou na nošení obzvlášť malých miminek dost blbé, někdo nedá dopustit na vlňáky, nejlíp natahovací, případně svrchňáčky na patentky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
29.11.11 13:27

Papírové pleny jsou v pohodě, amají jemon takové tenoučké pružné lemy, které se krásně přizpůsobí. Teda nevím, jestli všechny, ale ty co kupuju určitě. V tomhle případě spíš ten otlak může být od punčocháčů nebo kalhot do pasu. A to Vašík zatím nenosí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
29.11.11 13:28

Kolik je dítěti? Na nošení jsou z hlediska otlačení vlňáky. Jen je třeba do nich dost vycpat plenku, přecijen vlna v tlaku neudrží tolik, co PUL. Na druhou stranu děti v šátku tolik nečurají.
Nejlepší vlňáky jsou na zimu Lonies, buď origoš od BabyIdea nebo samodoma pleteené. Dají se koupit třeba i na fleru.
Když PULy, tak určitě na patentky.
Kolik je dítěti. Na menší mimčo bych asi zvolila zavazovačku, ta nikde otlačovat nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
29.11.11 14:15

Synovi je necelých 7 měsíců, ale má už 10 kg a 75 cm :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101764
29.11.11 14:17

Já používám PUL svrchňáky Flip na patentky a tam mi přijde, že otlačený není. Tyhle: http://www.latkovky.cz/…hotky-plena/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
29.11.11 14:29

Ty vypadají dobře, díky za tip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.12.11 11:18

Ahojky prosím o radu, chci mému nenarozenému synovi pořídit nějakou výbavu plen, nejdříve mně okouzlili popollini a nyní zase anavy… co myslíte? je mezi nimi rozdíl??? dají se třeba i kombinovat ? jako se svrchními kalhotkami? jednoznačně vím, že i obou značek chci jednovelikostní na patentky, a svrchni vlnačky … prosím budu ráda za srovnání těchto značek a nebo nejlíp jestli má někdo obojí a kombinuje??? děkuji Nika :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zdeňka K.
15.12.11 22:39

tomanovanika: my látkujem teprve chvíli, ale byli jsme na přednášce a s výběrem mi pak pomáhala paní přednášející :-) doporučovala koupit různé značky a kombinovat. Že každý výrobce má dobý jeden výrobek a ostatní třeba horší, tak to nakombinovat od různých značek, ale kupovat celou výbavičku od jednoho výrobce prý ne. Taky úplně pro novorozence jsou super klasické čtvercovky. Já uvazovala jen novorozenecký sklad a měla malou na podložce bez svrchňáčků. S konkrétními značkami snad poradí zkušenější :-)

• Citovat
  • Upravit
16.12.11 14:15

děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.12.11 22:23

opět výzva na zkušené maminky

Ahojky opět s otázkami :)
Chtěla bych se zeptat zkušených maminek na skládání čtvercovek do novoskladu, jestli je více možností jak plenku uvázat, nebo jen tato jedna? a další otázka kolikrát za noc se novorozenec asi tak přebaluje? abych věděla kolik nočních plen si pořídit??? Moc Děkuji všem, kteří si udělají čas odpovědět, Vaše rady mi strašně pomáhají :) papa nastávající maminka… konečně jsme s Tatínkem vybrali jméno synkovi, což bylo 6 měsíců problém… Jinak pokud máte tip na hezké klučičí jméno- písnite, budu ráda :) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
18.12.11 22:38

plenku jde dát také na rovno - složit na polovinu a pak kolmo na to na čtvrtiny nebo šestiny. takto složená nudle ale neudrží tekuté kadění, hodí se spíš pro starší děti, které kadí bobky nebo jako jistící plenka pro bezplenkovku.
Pokud plenku složíš na polovinu a poté kolmo na to na třetiny, máš plenku pro široké balení, tou už kadění do stran neproteče.
další možnost je skládat plenku na draka. Ale podle mě to bude na novorozence moc veliké.
pak ještě existují kalhotkové sklady pro vícevrstvé plenky.

počet přebalení v noci - asi jak kdo. já bezplenkuji, takže přebaluji po každém čurání, cca 4× za noc stále. Ale většinou se v noci přebaluje jen když mimino kadí. Mě dcera v noci kadila asi měsíc, při každém kojení, tedy 2-3× za noc. Od měsíce v noci nekadí (až na vyjímky) Pak už většina mamin v noci nepřebaluje, ale chce to nějakou extra savou plenku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
19.12.11 22:10

Mi nějak novosklad nesednul. Přišlo mi, že to miminko je v tom zešněrované od kolínek k hrudníčku a lezlo to se svrchních kalhotek. Víc se mi pozdávájí vícevrstvé plenky, které se dají poskládat podobně jako novosklad, ale líp sedí. Celkově jsem si vícevrstvé pleny oblíbila. Sajou líp než klasické čtverce a zase jsou levnější než ty kalhotkové. A třeba Bambino Mio seženeš za pár kaček z druhé ruky.
A ještě k tvým předchozím dotazům. Já jsem taková opatrná látkující maminka, nejdřív jsem si sem tam koupila nějakou plenku z druhé ruky. Ale k Vánocům jsem si nadělila nové Anavy a říkám: Anavy a žádné jiné :-) A šijou i ty vícevrstvé.

Co se týče svrchňáků, tak hodně maminek Ti asi poradí vlněné. Nevím, ještě jsem nezkusila, nějak se mi to nezdá. Ale mám zkušenosti s polyesterovýma. Bambino Mio se moc nehodí na novosklad na malé mimi, když tak aspoň o číslo větší než doporučují podle váhy a taky ty suché zipy se nějak otočí a dřou na bříšku. ImseVimse na malé miminko taky nejsou moc vhodné, mají hodně vysoké sucháče nebo jak bych to řekla a jsou v tom pase takové hrubé a tvrdé a když nosíš třeba vklubíčku, tak hodně tlačí. Dobré jsou ty, které mají ten suchý zip níž pod bříškem a jenom takový pásek.

Tak ať se Ti plenkování zalíbí. Mi to docela trvalo, málem jsem to vzdala :-) A dneska tomu propadám čím dál víc :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.12.11 07:36

Ježinkote moc Vám oběma děkuji…No mě látkování vzalo a to máme ještě tři měsíce čas, ale když jsem se začla ptát mých známých mamin na různé plenky a dokonce u nás po obchodech s dětskými věcmi všude kroutili hlavou, že nic takového ani neznají a že sem spadla asi z někama - kámošky taky kroutili hlavou esi su normální v dnešní době jednorázovek si přidělávat práci, ale **muj názor : právě v dnešní době skvělých vymožeností praček prášků a tak krásných výrobků jako jsou třeba … anavy, vždyt se plenky praly v horších podmínkách a mě ta jedna pračka navíc nezabije… a příjde mi to fajn, protože když jsem na MD tak mám na to přece čas, ne?
Jednorázovky nezavrhuji, samozřejmě jsou maminky, které pracují nebo mají více dětí prostě méně času… ale v mém případě vím, že se chci miminkovi věnovat a že budu doma, tak proč vyhazovat peníze do popelnice(jednorázovky ), když to jde :)
Manžel mě v tom podporuje i když po ekologické stránce je mu to jedno, ale když jsem mu řekla co je za jedy v těch jednorázovkách a dámských vložkách tak mi řekl že budeme určitě u malého látkovat, že nad čím váhám když je to pro jeho zdraví… :srdce: ( jsem zdravotní sestra-takže celkem do toho vidím, jako třeba mne zaujali dámské prací vložky, protože jsem vždy nadávala jak je to nezdravé ty parfémované vložky a jiné intim mýdla a nejhorší hnus je parfémovaný barevný toaleták… a všechny ty civilizační nemoci a ty jejich karcinomi a mykozy - to se potom nedivím… samozřejmě používám jednorázové vložky, ale jen proto, že jsem neměla ponětí, že je i tato varianta, i když v práci si to používání neumím představit, ale když jsem ted doma tak proč ne???)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí