Jak získat výpis z rejstříku trestů bez OP?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
jak získat rejstřík?
Ahojte,
do konce měsíce musím do zaměstnání dodat výpis z rejstříku trestů, měla jsem jen prošlý OP, zaplatila pokutu a čekám na nový. Žádnou dočasnou občanku mi prý nedají, mám jen potvrzení o OP a na to nic nemůžu. Je mi stydno, ale dnes jsem dostala podmínku, a ta se mi za 8 dní (čekací lhůta na odvolání) zapíše do rejstříku..
Potřebovala bych tedy získat rejstřík do 15., abych ukázala ještě čistý (už ve firmě pracuji).. Někdo mi radí se odvolat, ale že prý rozsudek může dopadnout napodruhé mnohem hůř, případně si mám na úřadě vyzvednout rodný list a poprosit o „rychlopas“, za 1500 ale pro postu je dostacujici.. co by jste doporucili vy? nestaci s rodnym listem zajet do prahy do rejstriku?
Dekuji moc a hezky den
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
No já nevím, ale já podmínku ve výpisu z rejstříku trestů nemám.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
No já nevím, ale já podmínku ve výpisu z rejstříku trestů nemám.
Pokud je to trest odnětí svobody podmíněně odložený, tak ho tam máš. Pokud je to podmíněné zastavení trestního stíhání, tak to tam nemáš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No a zkoušela jsi volat na úřad, jestli není možné výpis vystavit na předložení rodného listu?
Nebo pak ten pas no. A tvůj zaměstnavatel nevím, že jsi v trestním řízení?
- Citovat
- Upravit
Přišli mi to předat osobně dnes do práce, ale jen si mě zavolali securi´táci, a pak mi představili pána z kriminálky, co mě obeznámil..mám trest na dva měsíce, ale odkládá se na 1 rok…ja prave driv pro tohle chodila jen na postu, ale ted jsem cetla ze je pro to primo urad rejstriku trestu,.. určitě by po mě ale chtěli OP na který čekám.. to mi poradil pán z té kriminálky, že mám 8 dní do odvolání, a v té době mám ještě čistý rejstřík, tak si ho mám vyzvednout.. kamarádka říkala, že jí tady tenhle expres pas dělali na počkání, taky za 1500 a jen na půl roku, ale museli by ji tu nechat.. Zaměstnavatel tedy neví, jestli jsem „potrestaná“ ale se záznamem bych nemohla zůstat tam kde jsem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mag píše:
Pokud je to trest odnětí svobody podmíněně odložený, tak ho tam máš. Pokud je to podmíněné zastavení trestního stíhání, tak to tam nemáš.
To první. Byl to trest odnětí svobody na 12 měsíců, podmíněne odložený na 24 měsíců a po těch dvou letech mi psali, že je vše v pořádku. A v rejstříku jsem to neměla a nemám.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
To první. Byl to trest odnětí svobody na 12 měsíců, podmíněne odložený na 24 měsíců a po těch dvou letech mi psali, že je vše v pořádku. A v rejstříku jsem to neměla a nemám.
Po skončení podmínky se vymaže, po tu dobu tam byt musí. Pokud tam nebyl, tak to byla chyba úředníka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě snad říkali, že si o vymazání po uplynutí budu muset zažádat, ale nic tak daleko jsem neřešila, protože mi hoří koudel u zadku jak se říká.. jinak jsem koukala tady na téma těch rychlopasů, a je to jak kde, spíš je zase problém, že jsem bez OP. nemáte některá zkušenost s tím odvoláním? věc by se řešila znova, ale je to míň stresu než při ztrátě zaměstnání..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Liki1 píše:
Ahojte,
do konce měsíce musím do zaměstnání dodat výpis z rejstříku trestů, měla jsem jen prošlý OP, zaplatila pokutu a čekám na nový. Žádnou dočasnou občanku mi prý nedají, mám jen potvrzení o OP a na to nic nemůžu. Je mi stydno, ale dnes jsem dostala podmínku, a ta se mi za 8 dní (čekací lhůta na odvolání) zapíše do rejstříku..
Potřebovala bych tedy získat rejstřík do 15., abych ukázala ještě čistý (už ve firmě pracuji).. Někdo mi radí se odvolat, ale že prý rozsudek může dopadnout napodruhé mnohem hůř, případně si mám na úřadě vyzvednout rodný list a poprosit o „rychlopas“, za 1500 ale pro postu je dostacujici.. co by jste doporucili vy? nestaci s rodnym listem zajet do prahy do rejstriku?
Dekuji moc a hezky den
a co jste udělala, že máte podmínku takhle narychlo smímli se ptát? děkuji
ps. omlouvám se za případné chyby či překlepy, ale píšu z mobilu z letiště, děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj chtela bych se zeptat nekoho kdo ma s tim zkusenosti..Muze byt ve vypisu trestniho rejstriku neco o tom ze jsem nezplacela pocitac na zplatky, stale jeste dluzim..nebo jen kdyz udelam neco hrozneho jako ze porusim zakon nebo tak???diky predem za odpovedi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Beti89 Tak logicky? Trestní rejstřík není registr dlužníků. Pokud teda s tebou věřitel nezahájil ve věci s nesplácením počítače trestní řízení a ty jsi nebyla odsouzená.
- Citovat
- Upravit
@Tunrida..No ja vim je treba logicky uvazovat, ale ja se v tech vecech moc nevyznam no prave ze je to uz asi 5 let co dluzim za ten pocitac, ale jen pulku z te castky a uz vubec nebydlim na ty adrese co jsem jim dala..tak ze nemam nejmensi tuseni jestli to dali k soudu nebo tak..a uz ani nevim pres jakou pujcku jsem ten pocitac brala abych se s nima spojila, nasla jsem to nekde na netu. a posledni tri splatky jsem mela pred peti lety zaplatit a moje matka tam moje penize neposlala..tak jsem v prd…a potrebuju vypis trestniho rejstriku kvuli praci v cizine..ale o nicem nic nevim ze bych za to mela bejt osouzena..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Beti89 píše: @Tunrida..No ja vim je treba logicky uvazovat, ale ja se v tech vecech moc nevyznam no prave ze je to uz asi 5 let co dluzim za ten pocitac, ale jen pulku z te castky a uz vubec nebydlim na ty adrese co jsem jim dala..tak ze nemam nejmensi tuseni jestli to dali k soudu nebo tak..a uz ani nevim pres jakou pujcku jsem ten pocitac brala abych se s nima spojila, nasla jsem to nekde na netu. a posledni tri splatky jsem mela pred peti lety zaplatit a moje matka tam moje penize neposlala..tak jsem v prd…a potrebuju vypis trestniho rejstriku kvuli praci v cizine..ale o nicem nic nevim ze bych za to mela bejt osouzena..
ty jsi odvážná „školačka“
- načítám...
- Citovat
- Zmínit