Jak zlepšit spermiogram

1
10.2.22 23:39

Jak zlepšit spermiogram

Dobry den,

mozna se sem toto tema nehodi ale treba to nekteremu paru pomuze. S partnerkou se snazime o prcka bez par mesicu tri roky. Prvni pul rok jsme nic neresili a uzivali si. Po nejakem case jsme ale zacinali pochybovat, co se to deje, ze se nic “nedeje”. Nekdo si jen stahne kalhoty a je rodic. Tak takhle to u nas tedy opravdu nebylo. Prvni spermiogram, a ktery jsem sel a o kterem jsem si rikal, jak je zbytecny, ze u me problem byt nemuze, dopadl jeste sileneji, nez jsem si mohl predstavit. Progresivni? 5% procent. Pocet na hrane minima a tak dale. Lekar v Podoli mi tak nejak naznacil, ze s timhle pujde jen tezko neco udelat a ja tak dostal facku v podobe setkani se s realitou. Jsem temer neplodny. “Super, jdu se ozrat!” Byla moje prvni reakce. Tim narazim na styl zivota, ktery jsem vedl. Denne pivo, minimalne jednou tydne dlouhe vysedavani v hospode nad pivem - urcite ale ne jednim, ale abych si pripadal jako spravny stamgast, tak nejdu domu, dokud nedam alespon 4 - 5 kousku. Samozrejme na lacno se blbe pije a tak klobasa, smazeny syr, utopenci, uzeniny, same tyhle dobroty byly denne zarazeny v mem jidelnicku. Paradne jsem si vedl. Trvalo mi pul roku, nez jsem si priznal, ze chyba je z velike casti na me strane. 1. ledna 2021 jsem si rekl, kdyz jsem s hruzou pri sve vysce 172cm zjistil, ze na vaze na me blika temer 100kg a krk se mi jaksi ztratil v prebytku speku, ze je na case s tim neco udelat. Stopku jsem dal alkoholu, na misto meho oblibeneho Kozla, jsem zacal pit Burella. Misto vecerniho zobani bramburku, jsem si udelt zvyk si k televizi nakrajet zeli. Ze zacatku to boli, ale jinak to nejde. Pridat pohyb? Staci hodne chodit a postupne, behem 3 mesicu, jsem zacal pridaval kazdodenni drepy. Ze 30 denne na soucasnych 300 denne. Zadne koupani v teple vode, pouze sprcha, ktera konci 1. - 2. minutami ledovou sprchou. Kazde rano 3× prasek Maca (cim silnejsi, tim za me lepsi), 1× selen, 1× zinek a vitamin C. To je konbinace, ktera se mi osvedcila. Postupne jsem co 3-4 mesice chodil na kontrolni spermiogram a dnes, po roce, normosperma. Nepisu to kvuli chlubeni, chran Buh, ale spise jako osobni zkusenost, ktera treba alespon jednomu paru krapet pomuze. Dneska mam dole vice jak 20 kilo. Neni treba kupovat vitaminy za tisice mesicne. Postaci pohyb, ledova sprcha, zadny alkohol, zadne uzeniny a podobne “mnamky” a vysledek se proste dostavi. Malokdy si totiz chlap prizna, ze problem muze byt i na jeho strane. Nicmene nejsem na tomto serveru prvne. I kdyz se mi spermiogram zlepsil, podstupujeme IVF a to prave v teto dobe. Nervy mam nekutecne na pochodu a nejednou me diskuze, ktere tu ctu, nakoply. Tak jsem si rikal, ze bych to Emiminu a lidem, co sem pisi a maji podobne problemy jako my, vratil. Treba takto, svym “pribehem” ze i katastrofalni spermiogram se da zlepsit. Nikde ale neni psano, ze normosperma vykouzli prirozenou cestou hned // na tehotenskem testu. Dnes nam zavedli jedno embryo do pritelkyne a nam nastava 14 dni, kdy nam nervy budou opet naplno pracovat. Tak treba vyse uvedene nekomu pomuze. Alespon v ramci zlepseni “semenogramu” - jak jsem toto vysetreni pojmenoval…

Příspěvek upraven 11.02.22 v 08:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
693
11.2.22 06:04

Hezká změna životního stylu, prospěla spermiogramu, ale hlavně celému tělu…aneb když se chce, tak to jde. :palec: držím palce s IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí