Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky všem,
už pár dní jsem se připravovala na diagnózu PCO a dnes byla bohužel fakt vyřčena. Četla jsem toho o tom hodně, ale přijdu si opět jak nějakej „spešl kousek“. Jde o to, že nemám víc žádného mužského hormonu, to je vše v pořádku. Ale hormony z čípku odpovídají PCO. Já nemenstruuju už 7 měsíců, za tu dobu mi nehorázně zřídly vlasy a nabrala jsem asi 20kg. Ano - BĚHEM PRŮBĚHU. Všude se píše, že PCO vzniká z nadváhy, ale já ji získala až co mám problémy s cyklem. Má někdo taky takovou zkušenost?
Pak taky beru Glucophage a mám pocit, že mi je po něm i po 14 dnech furt hrozně slabo a mdlo. A mám další kg nahoře. Myslíte, že bych měla radši zajít i na endokrinologii? Omlouvám se za dlouhej text, jsem fakt zoufalá, do roka jsem chtěla mimčo a teď… ![]()
Z mojí zkušenosti endokrinologie určitě ano, ale jen ve velkém městě. Jinak mi připadá, že v menších městech s tím moc endokrino nemají zkušenosti. Bohužel já s tím bojuju od 16 ti let. Do té doby jsem nosila vlasy až po zadek. Najednou začaly padat a tak musely pryč. Za různé šampóny, tonika a vitamíny jsem utratila tolik co za luxusní dovolenou na Bora- Bora a vlasy mám stále řídké. Nepomohla ani trycholožka.
Určitě na endo zajdi, jen mi přijde divné, že ti padají vlasy a zároveň máš v normě testosteron ![]()
Brali ti cukr v krvi? Možná máš inzulín v háji a proto ta kila navíc…
Já mám teda pcos zjištěny od letošního února, ale příznaky jsem měla hlavně akné, suchý vlasy,… A mám teda dost testosteronu plus chloupky trošku víc. Akné se jakž takž spravilo, až když jsem začala pořádně jíst, ale to je jiná kapitola, možná jsem to pcos vyvolala nerozumnym hubnutím, ale kdo ví… ![]()