Jak změnit školku, den otevřených dveří

602
28.1.14 13:45

jak změnit školku

Ahoj mám otázku. třeba někdo řešil to samé.
Syn chodí do školky už od září. Není mamánej takže to bylo v pohodě. Nicméně se školkou nejsem uplně spokojená. já nejsem zase tak náročná, ale jediné co od učitelek chci, aby byli k dětem hodní a milé. což tady bohužel. malej je dost živé détě a někdy je ho dost to já vím a chápu, že tam nemají jen jeho, ale stejně by měli být prostě profíci a ne aby nanich bylo vidět jak je to nebaví a děti je štvou. né všechny. pokud někdo je tichý a nějak se neprojevuje tak je v pohodě. minule učitelka řekla malému, když odcházel a řekl pěkně nashledanou tak řekla no nazdar a tak hnusně. on si to nebere, a říká, že se mu tam líbí, ale když tam jít nemusí tak nechce. nějaké těšení to vubec a vyprávění ze školky co dělali taky ne. tak jsem přemýšlela, že zkusím změnit školku. to musíme normálně k zápisu nebo jak nevíte? nechce se mi to moc obvolávat tak zjištuji dopředu než tam pujdu na den Otevených dveří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
rebeccca
28.1.14 13:47

Nechcete to první pořešit s paní ředitelkou?

• Citovat
  • Upravit
602
28.1.14 13:50

No popravdě ani moc nechci. učitelka je tam na stejném místě ve stejné třídě tak 15 let a že stížnosti byly. další varianta je vydržet a ddoufat, že pujde další rok o třídu víš k jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
28.1.14 13:51

@Mar80 já měnila školku tím stylem, že ve staré jsem nahlásila, že k tomu a tomu datu končíme a obvolala jsem a objezdila potencionální nové školky.. Ochotni mi dítě vzít, byli jen v jedné, absolvovala jsem zápis tím stylem, že určitý den jsem donesla vyplněné papíry, potvrzení od doktora, nic víc. Ale vše bylo předem domluveno, školku jsme měnili kvůli stěhování :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rebeccca
28.1.14 13:54

@Mar80 já teda nevím kde bydlíš a jak tam máte možnosti se školkama, ale co já vím, tak je to bída všude… a taky si myslím, že každá učitelka občas ztratí nervy…
ale jestli je to dlouhodobé tak je třeba to řešit..
ale mysli i na další děti, pokud teda budeš odcházet tak bych předtím za ředitelkou zašla a pěkně ji to řekla jak se tam chovají

• Citovat
  • Upravit
6499
28.1.14 13:55

Pokud na to nespěcháš a bude ti stačit změna od září, tak jdi na jaře k zápisu. Je to asi nejjednodušší řešení. Pokud bys chtěla změnu hned, budeš muset obvolat nebo osobně obejít školky a zjistit, kde mají volno. Ale koukám, že jsi z Prahy, tak to podle mě nebudeš teď moc úspěšná, ve většině školkách (jestli ne ve všech) jsou stále děti pod čarou, co čekají na přijetí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
28.1.14 13:56
@Mar80 píše:
Ahoj mám otázku. třeba někdo řešil to samé.
Syn chodí do školky už od září. Není mamánej takže to bylo v pohodě. Nicméně se školkou nejsem uplně spokojená. já nejsem zase tak náročná, ale jediné co od učitelek chci, aby byli k dětem hodní a milé. což tady bohužel. malej je dost živé détě a někdy je ho dost to já vím a chápu, že tam nemají jen jeho, ale stejně by měli být prostě profíci a ne aby nanich bylo vidět jak je to nebaví a děti je štvou. né všechny. pokud někdo je tichý a nějak se neprojevuje tak je v pohodě. minule učitelka řekla malému, když odcházel a řekl pěkně nashledanou tak řekla no nazdar a tak hnusně. on si to nebere, a říká, že se mu tam líbí, ale když tam jít nemusí tak nechce. nějaké těšení to vubec a vyprávění ze školky co dělali taky ne. tak jsem přemýšlela, že zkusím změnit školku. to musíme normálně k zápisu nebo jak nevíte? nechce se mi to moc obvolávat tak zjištuji dopředu než tam pujdu na den Otevených dveří.
Toho se taky jednou děsím.. Párkrát jsem ted syna dávala do takové školičky, jsou tam super holky, hned vedle je normální školka a když vidím ty otrávený baby (a to ne jedna fakt, asi pět), já chápu že je šílený ty děti pooblíkat a vylífrovat ven a oni tam lítají jak šílenci, ale ony jsou na ně vyloženě hnusný. Nepotřebuju aby byl někdo na kluka ťuťu ňuňu ale na druhou stranu, nějakej chlapeček se na něco zeptal a ona na něho „nojo ty náš inteligente“ :roll: kluk pak zaraženě seděl na patníku asi 15 minut a bylo vidět jak mu cuká tvářička aby se nerozbrečel. :oops:
@rebeccca píše:
Nechcete to první pořešit s paní ředitelkou?

To by se mi teda určitě taky nechtělo.. Mám jí za ředitelkou požádat ji, aby se nějaká pipka chovala k dětem slušně? Fakt si myslíš, že v tu ránu půjde někdo do sebe a změní svoje chování? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
28.1.14 14:02

Dostat ted dítě do jiné školky je nadlidský výkon. to ani dělat nebudu. jsem doma s prckem takže tam staršího už dávám jen do oběda a někdy nejde vubec. doma uplně ho nechat nechci, co si budeme povídat, ten klid když je ve školce ju úžasný. štve mě to z principu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5257
28.1.14 14:03

Take chci zmenit skolku od noveho skolniho roku - mame to presne jako ty. Jako kluci tam jdou, ale teseni se nekona, furt se me ptaji, kdy uz bude vikend,… A ty ucitelky jak se tvari, to je des :roll:. Se tem detem ani nedivim, ze se tam nehrnou s radosti.
Mela jsem v planu to udelat tak, ze jak ted budou zapisy, tak proste s klukama pujdu do nove skolky k zapisu a kdyz je prijmou, tak ve stare oznamim konec dochazky.

V souvislosti s tim mam ale jeste jeden problem - snad nebude vadit ze se sem teda vterknu s dotazem. Po zapise do te nove skolky se chystame stehovat do jineho mesta, ale skolka kam je chci dat ma v podminkach zapisu, ze dite musi bydlet v jejich spadove oblasti. Tudiz je jasne, ze v dobe zapisu proste jeste musime bydlet tady. Kdyz uz ale budou zapsani, tak se muzeme odstehovat, nebo si skolky nejak prubezne zjistuji (treba pocatkem kazdeho noveho skolniho roku) kde to dite, co uz k nim je zapsane, bydli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
28.1.14 14:10

Já ti nevím, jestli bys spíš speciálně o tom co řešíš ty neměla prohodit pár slov s někým kdo rozumí dětem.

u tří čtyř letých aj pětiletých chlapečků je zcela normální, že se o tom, co se děje ve školce, nedozvíš vůůůůůbec nic. Ani mrť. spíš náhodně že z nich něco vypadne, ale jinak hodně z nich nemá potřebu ti nic sdělovat. I na přímý dotaz, zda dělaliy to a to, zda tam byla třeba nějaká návštěva, zda tam byl fotograf ti malý kluk řekne že NE :lol: :lol: Oni si to do hlavy neberou.
Že jsou děti radši se mnou než ve školce je pro mne zcela normální, i když jsem věděla, že se ve školce skvěle bavily, tak při nabídce ž by mohli být doma, vždycky zvolej být doma se mnou.

Ve třídě kam chodí tvé dítě bude asi jedna hlavní učitelka, respketive dvě na střídačku, takže nějaké zástupy bych neřešila vůbec, a soustředila se na to, jak se syn snáší s těmi hlavními dvěma učitelkami - chápu, že jestli právě ta nejdůležitější je otrávená jak malajský šíp, tak to chceš řešit odchodem do jiné školky- ale je to tak?

Školky jsou ještě letos dost plné, ale jestli je to tak hodně důležité, tak bych zkusila ten přestup - předpokládám, že se znáš s lidmi z okolí, tak bych se poptala spíš neoficiálně, zda tam mají volné místo (a prázdný pořadník). Beznadějné to uričtě není, protože nejsilnější ročníky už ve školce končej.

Příspěvek upraven 28.01.14 v 14:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
28.1.14 14:13
@mona77 píše:
Take chci zmenit skolku od noveho skolniho roku - mame to presne jako ty. Jako kluci tam jdou, ale teseni se nekona, furt se me ptaji, kdy uz bude vikend,… A ty ucitelky jak se tvari, to je des :roll:. Se tem detem ani nedivim, ze se tam nehrnou s radosti.
Mela jsem v planu to udelat tak, ze jak ted budou zapisy, tak proste s klukama pujdu do nove skolky k zapisu a kdyz je prijmou, tak ve stare oznamim konec dochazky.V souvislosti s tim mam ale jeste jeden problem - snad nebude vadit ze se sem teda vterknu s dotazem. Po zapise do te nove skolky se chystame stehovat do jineho mesta, ale skolka kam je chci dat ma v podminkach zapisu, ze dite musi bydlet v jejich spadove oblasti. Tudiz je jasne, ze v dobe zapisu proste jeste musime bydlet tady. Kdyz uz ale budou zapsani, tak se muzeme odstehovat, nebo si skolky nejak prubezne zjistuji (treba pocatkem kazdeho noveho skolniho roku) kde to dite, co uz k nim je zapsane, bydli?

mono, chápu, že budeš děti do školky dovážet do města, kde už nebudeš bydlet? pak ti to myslím projde, prostě nenahlásíš, že jste se přestěhovali a i tak by ti děti, které už k nim chodí, ze školky nevyhodily (to ale záleží na vztazích, všude je to jinak :) ) Proč je rovnou nepřihlásíš do města, kde budete bydlet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
28.1.14 14:14

My máme ve školce zatím fajn učitelky, ale od září by měl syn postoupit dp vyššího oddělení ke strašný p. če :roll: Navíc je strašně hnusná, takže u ní nehrozí ani odchod na MD :zed: :mrgreen: Já (a ne sama) teda usiluju jaksi o odejití oné paní učitelky, už to máme obšpápnutý na vyšších instancích :jazyk: takže uvidíme. :think:
U tebe mne překvapuje, že chceš měnit školku a ani nevíš, kam jinam bys syna dala. Co když v jiné školce bude nějaká k. áva ještě horší? Když už teda hodláš vyklidit pozice ty, tak si teda nejdřív najdi školku novou a zajisti mu místo. Nejlépe nějakou osobní domluvou s ředitelkou. Stejně musíš prozkoumat, jak to v nové školce funguje, jaké jsou učitelky atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10977
28.1.14 14:19
@Mar80 píše:
Dostat ted dítě do jiné školky je nadlidský výkon. to ani dělat nebudu. jsem doma s prckem takže tam staršího už dávám jen do oběda a někdy nejde vubec. doma uplně ho nechat nechci, co si budeme povídat, ten klid když je ve školce ju úžasný. štve mě to z principu.

Tak troufám si říct, že tímto jsi to zabila. Po učitelkách chceš, aby byly 100%, nicméně sama chceš klid. Pouvažuj nad tím, jak malého vedeš, když si sama potřebuješ odpočinout. Nepíšeš kolik mu je let, ale i tříleté děti vědí co už je přes čáru, ale musí k tomu být vedeny od začátku.

Pokud se mu ve školce líbí a více si to bereš ty, tak bych popřemýšlela co od školního zařízení očekáváš. Oni ho nehlídají, oni ho tam vzdělávají. Jinými slovy už je to předškolák.

Problém s přestupem by mít neměl, pokud půjdeš k zápisu. Prostě počkáš, jestli jej přijmou. Když se ti nechce nic jiného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
28.1.14 14:26

NO nejdříve si zjisti, jak to chodí v jiných školkách než budeš měnit školku. Jinak co se týká těšeni. Moje malá se do školky také netěsi. Ba i brečí. Po chvilce přestane a jde si hrát mezi děti. Učitelky vím že jsou mike jedna je dokonce moje známá. Druhá je sympatická a chová se k ní velice pěkně. Invali se tak i k ostatním devět slušně a mile. Dokonce když malá začínala bodů do školky tak hrozně brečela. A učitelc mi řekla jen jděte, za chvíli si bude hrát a taky že jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.zizi
28.1.14 14:30

Promin ale ja ted budu zase hnusna…sama pises, ze tve dite je zivejsi(casta fraze pro nevychovane deti)..sama si chces od nej odpocinout, ale jakmile na nej neco rekne ucitelka v MS je hned zle?…nejdrive bych si usmernila sve ditko a pak hazela spinu na ucitelky(ano jsou i zle a spatne ucitelky, ale nezlob se na me tohle mi tak nepripada) :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin