Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Martina84 Děkuji, tu bych si sama doma asi netroufla cvičit. Bohužel jsem z venkova a tady v okolí nikde není ![]()
@Hyacinthe ten pohyb musí být vyloženě na oblast malé pánve, aby se projevila. Procházka ani plavání nemusí být dostačující, zapojí se tam hlavne končetiny a trup minimálně. Navíc voda ochlazuje, takže kontraproduktivní vůči prohřátí trupu a břišní oblasti. Když už procházka, tak víc se pánev zapojí v rámci nordic walkingu, mi po něm myslím praskla i krvavá cysta v děloze nebo se mi posunul cyklus o 14 dnů dopředu. neumím si to vysvětlit jinak. uprostřed cyklu jsem začala masivně krvácet na 3 dny, ale bez bolesti, horší jak ocistky po porodu. Jenže gynekolog byl trouba, furt to bagatelizoval a nechtěl to řešit. Naštěstí to odešlo samo jak to prislo a vyhla jsem se revizi. Ten nordic walking jsem tehdy ušla 13 km pod dozorem instruktora.
Je mi 46 let. Měla jsem to velmi podobně. Začala jsem užívat drmek-tinkturu a výtažek a 75% problémů vyřešen.
Raději anonymně prosím. Ja začala mít cykly 45-50 dní, krvácení kolikrát i 12 dní, minulý měsíc jsem začala brát fytofem pms a ještě ten měsíc zlepšení, ani jsem nevěděla že to mám (bolesti)krvácení 7 dní, druhý měsíc přišla ovulace už 16 den, cyklus tedy klesl na krásných 29 dní, myslíte že je to zlepšení díky fytofemu?
Nevím jestli ti to úplně pomůže, ale zkusím…celý život otřesné bolesti, mě na to pomohl jen algifen a nyní vlastně antikoncepce drovelis (nízkohormonální), nemám u ní totiž žádnou menstruaci, takže bez bolesti.
Ahoj, chtěla bych se zeptat na ten Fytofem, jestli to někomu opravdu zabralo? Já zatím užívám drmek, pupalku, kontryhelový čaj ale tedy zatím nic moc. Nejhorší je motání hlavy a úzkost. Ještě chci začít cvičit hormonální jogu, tak k tomu docela upínám naděje.