Jak značíte dětské oblečení

43
21.7.11 14:03

Jak značíte dětské oblečení

Ahoj maminky, nevím, kam toto téma zařadit, ale jen mě tak zajímá, jak značíte dětem (nebo spíš učitelkám) oblečení např. do školky. Za nás jsme měli vyšité iniciály(a vydržely :lol: ). A tak se chci zeptat, vyšíváte, razítkujete nebo popisujete fixou na textil. Díky za info. I.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16291
21.7.11 14:05

Popisuji fixou cedulky oblečení. Kde není cedulka najdu nějakou vnitřní plochu, kde se to nepropíše skrz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2087
21.7.11 14:13

Nepopisuju vůbec, za dva roky se nic neztratilo. Snad vím jaké oblečení je naše ne? Akorát na pyžamku má teda na cedulce jen propiskou iniciály. Ale sama ví které je její pyžamko, takže to taky neřeším.
Nebo kvůli čemu je třeba popisovat???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
21.7.11 14:18

Taky nepodepisuju, kvůli čemu? Za nás mělo 3/4 třídy stejný punčocháče, tam to smysl asi mělo, ale teď netuším, k čemu by to bylo dobrý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
21.7.11 14:21

No, mají mít věci do školky poznačené. A vím, že dost tříletých dětí svoje věci nepoznají.(např.když mají na hřišti dané všichni bundičky na jedné hromadě :wink: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
21.7.11 14:29

Když byl Ríša v nejmladším oddělení ve školce, tak učitelky vyloženě měly napsané na nástěnce, aby se všechno oblečení podepisovalo. Jde spíš asi o to, že se dětem oblečení může splést při převlékání po příchodu z procházky a tak…a samotné se mi několikrát stalo, že jsem naše tepláky našla v oddělení u sousedních dětí… a taky se stalo, že mělo několik dětí stejné bundy nebo kalhoty (kolekce CaA adod. :-D) takže se to podepsání hodilo, zvlášť pro učitelky - děti přijdou z procházky, mají oblečení mokré, potom se suší a visí různě po školce… psala jsem jména na vnitřní cedulku a když nebyla nebo jsem tu cedulku nechtěla psaním zničit tak jsem jméno napsala na kus leukoplasti (leukoplast tělové barvy) a tu nalepila dovnitř na oblečení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12009
21.7.11 14:37

Popisuju fixem na cedulku drazsi obleceni, pyzamo a backurky. je fakt ze obleceni CA a HM, maji dost casto i jine deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22004
21.7.11 14:49

Nechala jsem si strojem vyšít příjmení na cedulky a ty přišiju na kus, který potřebuju označit. Když z něj dítě vyroste, cedulku odpárám a použiju příště.

Naši nám to tak taky kdysi dělávali a jedno klubko cedulek vydrželo i na tábory, školy v přírodě a další.

Nepopisovat oblečení si neumím představit - za prvé, moje dcera si na pískovišti na hromádce několika růžových mikin tu svoji klidně splete. A za druhé, nepřipadá mi to zrovna ohleduplné vůči učitelkám, které pak často musejí zkoumat, čí je co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
21.7.11 15:02
Sunnyside píše:
netuším, k čemu by to bylo dobrý…

Tak třeba jako usnadnění práce učitelkám :wink: . Nebo třeba pro případ, že si dítě někde něco zapomene (mikinu na zahradě, čepici v autobuse na plavání), tak aby učitelky věděly, komu patří a nemusely to složitě zjišťovat (ano, některé učitelky by se na to vykašlaly, ale ty naše zrovna ne a už jsem několikrát byla svědkem toho, jak učitelka přecházela z oddělení na oddělení a pátrala, čí je to a ono). Nebo když jdou třeba do divadla, věci dětí uloží na jednom místě a při odchodu zjišťují, co je koho, protože ne každé dítě si to svoje pozná.

Taky jsem si myslela, že si Anežka všechno svoje pozná, tak proč bych měla všechno podepisovat. Až jednou si vyměnila kšiltovku (na první pohled úplně stejnou, jen větší velikosti), která ale byla podepsaná, takže nebyl problém ji zpátky vyměnit. Pak jsem zjistila, že stejnou kšiltovku má ve školce dalších asi 5 holčiček (Hello Kitty :roll: ) :mrgreen: .

Já buď podepisuju propiskou nebo lihovkou, nedávno jsem vyšívala :lol: . Ale máme spoustu věcí dědených po dětech kamarádek, takže semtam nosí Anežka oblečení podepsané úplně jiným jménem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
21.7.11 15:14

Popisuju kromě ponožek úplně všechno (i sluneční brýle, spacího mazlíka a deštník) lihovkou. Na cedulky. Na ty tmavé mám koupený bílý lakový popisovač. Ale přiznávám, že musím kontrolovat a čas od času přepisovat.
Učitelky ve školce si nemůžou pamatovat (i když u nás pamatují 8-o ), která část oblečení patří kterému z 28 dětí. Obzvlášť po čerstvých tříleťácích podle mě nemůže nikdo chtít, aby si přesně pamatovali, které oblečení je jejich :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
21.7.11 19:25
Sunnyside píše:
Taky nepodepisuju, kvůli čemu? Za nás mělo 3/4 třídy stejný punčocháče, tam to smysl asi mělo, ale teď netuším, k čemu by to bylo dobrý…

Ono stále mívá polovina dětí stejné oblečení :lol:

Navíc ne vždy vyzvedává dítě ten kdo ho tam dal (a doma oblékal), takže neví co měl na sobě. A co teprve když vyzvedává tatínek či dědeček, chlapi chytí co je po ruce a nezájem, že to není jejich. Nám neustále bral věci dědeček kluka, který měl ramínko s věcmi vedle nás. My pak chodili domů v tepláčcích :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
21.7.11 22:46

Taky jsem popisovala. Na školku/školu v přírodě a na tábor vše. Na šlapky ponožek a vnitřní okraj prádla jsem dělala barvou na látku puntík. Hodně let jsem jezdívala na tábor jako vedoucí, takže dobře znám ten problém i z druhé strany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová