Jak zpeněžit nápad

743
20.11.14 16:17

Jak zpeněžit nápad

Ahoj,

mám takový problém - mám v hlavě jeden nápad :idea:, ALE: je to jen nápad, nevím, jak jej zrealizovat a jak na tom vydělat. :,(

(Mark Zuckerberg taky vydělal na FB)… :jazyk:

Nechci psát přímo oč jde, takže zkusím naznačit. Byla by to taková databáze, která by byla všem dostupná a kde by si mohli ověřit určité informace.

Opravdu nemůžu napsat přesně oč jde. :(

Jenže - problém je v tom, že mám pouze ten nápad, nemám to
za 1. jak zrealizovat - neumím vytvořit program na databázi a ještě aby to fungovalo na netu,
za 2. jak to udělat, aby to „vydělalo“, ale aby za to zároveň lidi nemuseli platit?

Nebo jak prostě „prodat“ jen ten nápad - někomu, kdo už si s tím poradí.
Ale mám za to, že je to dobrý nápad a že časem by z něj mohl být skvělý příjem.

Snad chápete, co tím myslím.

Poradíte mi, prosím :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23444
20.11.14 16:27

Řeknu ti jen jedno - „nápad, co by vynesl super prachy, když ho někdo za mě udělá“ má každý, kdo má do řiti díru :mrgreen:
Právě ta realizace samotná, investice a výnos je to gró. Když tomu věříš a je to tak super, jak povídáš, tak si někoho najmi, ať to naprogramuje, vem si na to úvěr a když to bude tak super, tak se ti to vrátí.
Pokud tomu ty samotná nevěříš a ani nevíš, jak by na sebe vydělal, tak to není dobrej, ale naopak docela blbej nápad a nijak ho nezpeněžíš :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7008
20.11.14 16:35

Nápadů by bylo :mrgreen: Realizace, to je kámen úrazu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
20.11.14 16:42

Někomu ten ‚nápad‘ prodej :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
20.11.14 16:46

Bez obchodního modelu je každý takový nápad bezcenný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7008
20.11.14 16:46

@bambule45 ono nápad se dá prodat, ale chce to zpracovat Business plan…tak pokud tohle dáš dohromady, tak existují burzy nápadů…koukni na net…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
20.11.14 16:55

No a dulezity je taky byt v dobrej cas na spravnym miste…proste tech kooperujících faktoru, který jsou ve hre a spoluurcuji, jestli se zadari, je rouhodne vice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
20.11.14 17:10

@bambule45 Radu nemám, ale držím palce, ať ti to vyjde :pankac: :kytka:.

Já mám také super nápad :mrgreen:. Kdybych ho bývala zrealizovala, byl by ze mě multimilionář. Jenže na to bych se nejdříve musela pořádně zadlužit - no, a co kdyby to náhodou nevyšlo tak, jak si plánuji? To bych pak byla pěkně v pr…čicích :roll: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
20.11.14 17:21

@Chauvinist budeš se divit, ale nápadu věřím a vím, že je to „díra na trhu“.
Mít na to peníze, tak si někoho najmu, ale zadarmo mi to nikdo dělat nebude. :zed:

Vím, že se to ujme a věřím, že by to nakonec vyneslo dobré peníze, jen nemám zkušenosti a neznám „ty správné“ lidi. :think:

Škoda no, jen jsem myslela, že se tu najdou lidi, co by mi poradili, jak a co. :,(

Na emiminu jsem už několik let a nejsem typ, co by se ptal na každou kravinu, ale tady s tím prostě sama nehnu. Kdybych uměla pořádně s PC (jsem jen „běžný uživatel“), tak si to udělám sama a pak bych mohla něco řešit dál… :palec:

Ano, jistě někdo namítne, že se můžu zdokonalit a naučit se s PC, ale zase - nemám na to, abych si zaplatila kurz nebo někoho, kdo mě s PC pořádně naučí, včetně databáze, a než bych se k tomu formou „samouk“ dopracovala, taky by mi mohl někdo můj nápad „vyfouknout“. :cert:

Jako věřte nebo ne, ale vím, že by mi to pomohlo splatit dluhy a ještě bych mohla konečně slušně žít já i děti…

Takže klidně rýpejte, mě to neurazí, budu to nějak zkoušet. Vím, že je to dobrá cesta. :pankac:

Co se týče úvěrů a půjček - nikdo mi nepůjčí, kdyby to tak bylo, šla bych do toho s klidem, protože vím a cítím, že je to opravdu dobrá věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
20.11.14 17:24
@tterka píše:
@bambule45 Radu nemám, ale držím palce, ať ti to vyjde :pankac: :kytka:.Já mám také super nápad :mrgreen:. Kdybych ho bývala zrealizovala, byl by ze mě multimilionář. Jenže na to bych se nejdříve musela pořádně zadlužit - no, a co kdyby to náhodou nevyšlo tak, jak si plánuji? To bych pak byla pěkně v pr…čicích :roll: :think:

Teri, já vím, že se na mém nápadu dá opravdu slušně vydělat. Zní to možná bláhově nebo jako samochvála, ale je to tak. Fakt bych byla možná milionář, nedělám si srandu.
Proto mě mrzí, že nemám jak jej zrealizovat.
A na to, abych si někoho najala, bych musela mít peníze a mně už nikdo nepůjčí… :( :( :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1217
20.11.14 17:24

Doporucuji se o tom pobavit s nekym kdo ma na konte uz hodne patentu…pokud tomu sam uveri, zna ty cesty a muze ti byt pripadne i investorem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
20.11.14 17:33
@bambule45 píše:
Teri, já vím, že se na mém nápadu dá opravdu slušně vydělat. Zní to možná bláhově nebo jako samochvála, ale je to tak. Fakt bych byla možná milionář, nedělám si srandu.
Proto mě mrzí, že nemám jak jej zrealizovat.
A na to, abych si někoho najala, bych musela mít peníze a mně už nikdo nepůjčí… :( :( :(

Tady ale píšeš, že nevíš, jak to udělat, aby to vydělalo.
jak to udělat, aby to „vydělalo“, ale aby za to zároveň lidi nemuseli platit?

V zásadě možnost je tak, aby stránka byla tak navštěvovaná, že se o tebe budou prát inzerenti a peníze půjdou z reklamy na stránce.
A můžeš se spojit s někým, kdo umí to, co potřebuješ a slíbit mu podíl na zisku (budoucím). V tom nevidím problém. Studenti kolikrát neví, do čeho píchnout.
Mrkni na webtrh.cz, tam se dá zadat poptávka.
Ale nevím, jak to udělat, aby ti někdo nápad neukradl. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
20.11.14 17:34
Jenže - problém je v tom, že mám pouze ten nápad, nemám to
za 1. jak zrealizovat - neumím vytvořit program na databázi a ještě aby to fungovalo na netu,
za 2. jak to udělat, aby to „vydělalo“, ale aby za to zároveň lidi nemuseli platit?

Upřímně, pokud by ses ptala pouze na otázku 1, tak to pochopím, a myslím, že bys našla někoho na realizaci, kdo do toho bude za podíly z výnosů, protože realizace bodu 1 je o prácii a risk, že něco budu dělat zadarmo není až tak velký…

Ovšem když člověk čte vzápetí otázku číslo 2, tak mi z toho nápadu vlastně vůbec nic nezbývá, to, jak to udělat aby to „vydělalo“ je totiž to nejpodstatní a bez toho je jakýkoliv nápad dost na prd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
20.11.14 18:06

Najdi cloveka, co umi vec zrealizovat s tim, ze se snim podelis, pokud se mu to bude zdat jako dobry napad, pujde do toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
20.11.14 18:06

Když to bude „zadarmo“, tak kde se budou tedy generovat zisky?
To tedy bude služba typu: když se vám to líbí, pošlete 50,– Kč?
Už to tu padlo- kldyž tam bude velký pohyb lidí, tak zisky z reklamy…
Ale nějaká databáze informací zadarmo? Tak ty jsou asi také zdarma přístupné. A i kdyby to zatím nikoho jiného nenapadlo, tak když s tím vyjedete, tak za měsíc to bude na dalších 4 webech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat