Povolání učitelky angličtiny

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
78
20.11.14 06:24

Povolání učitelky angličtiny

J

Příspěvek upraven 01.11.16 v 10:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19388
20.11.14 06:33

Tak ja nejsem uc. anglictiny, ale mam brachu- anglictinare. Puvodne je pro 2.stupen, ale po skole nastoupil na stredni a rozsiril si aprobaci. Spokojeny vcelku je. Jen se musel smirit s tim, ze nekteri studenti zajem o jeho predmet nemaji. Uci na dopravni prumyslovce. Myslim, ze na gymplu je to trosku jine-ze maji studenti o jazyky zajem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
20.11.14 06:38

Vim, ze dost venuje pripravam na hodiny a snazi se je zaujmout. Holt nekteri na skolu uplne kaslou a rodicum je to uplne jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
20.11.14 06:40

Jo a praci mel hned. Ted nevim, jestli pres inzerat v ucitelskych novinach nebo na jobs.cz nebo kde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
341
20.11.14 07:06

Přidávám se k otázce :) mám vystudovanou historii a němčinu, udělané pedagogické minimum, ale ráda bych učila angličtinu. Dva roky jsem žila v USA, kde jsem vyučovala na zdejší univerzitě, momentálně žiji v Rakousku, ale vážně teď uvažuji, že se vrátím do ČR. Odkdy by měl člověk začít hledat práci na příští rok (tedy září 2015?).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9696
20.11.14 07:41

Tak ono možná záleží v jakém kraji učíš… u nás na Severní Moravě je to poslední roky bída. Školy se spojují, studentů ubývá a kantoři jsou nadbyteční, takže se propouští :nevim: Úvazky se dělají během dubna, takže životopis sice můžeš poslat kdykoli, ale dříve než v dubnu/květnu ti stejně nikdo neřekne, jestli tě bude potřebovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9696
20.11.14 07:43

@Ververka77 Jinak těžko říct, jestli a kde tě někdo zaměstná, pokud tu angličtinu nemáš vystudovanou…měnily se zákony a vyhlášky pro aprobovanost. Aprobovaných je dost a stejně práci nemají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
341
20.11.14 08:05

@Veve79 Je pravda, že jsem se o to ještě do hloubky nezajímala, ale četla jsem na internetu, že stačí pokud má člověk pedagogické minimum a pak může učit i jiné předměty. Uvidíme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9696
20.11.14 08:08

@Ververka77 No já měla vystudovaný jiný obor, z angličtiny jen státnice a musela jsem si dodělat jak ped. minimum tak i angličtinu jako učitelství… těžko říct, v těch vyhláškách se neorientuju, ale chtěla jsem to mít raději všechno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
341
20.11.14 08:13

@Veve79 a musela sis dodelavat bakaláře nebo i magistra? a kde učíš? Ja přinejhorším snad můžu učit dějepis a němčinu. I když tu němčinu taky kdo ví, protože ji mám vystudovanou na zahraniční škole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
20.11.14 08:15

Já mám vystudovanou angličtinu a francouzštinu na peďáku. Na ZŠ a SŠ jsem učila jen v rámci praxe. Po vejšce jsem 2 roky učila současně na jazykovce v pomaturitním studiu a na soukromý VOŠ. Pak přišla nabídka z VŠ, a tak jsem do doby, než jsem šla na MD (3 roky) učila na VŠ.
Můj pohled na věc:

• pokud jsou motivovaný studenti, je to fajn. I když nejsou, je to pořád práce s lidma, a tak tam zažiješ spoustu krásnejch chvil. Na druhou stranu je to práce, kdy jseš 100% času pod drobnohledem desítek lidí. Nemůžeš si moc jako v jinejch povoláních udělat kafíčko, přečíst si, co novýho na internetu… Na ZŠ a SŠ i přestávky často trávíš jako dozor :roll:

Sice je fakt, že plnej úvazek je okolo 20 hodin, ale nabalí se na to další práce, takže s tím časem to zas tak úžasný není, jak se o učitelích tvrdí. A to nemluvím o domácí přípravě, pokud mají ty hodiny k něčemu vypadat.
Navíc teď je doba opravdu těžká, spousta škol dává smlouvu od září do června. Přes léto jsou učitelé na pracáku.
Co je fajn při práci na VŠ je, že povinně musíš publikovat, dál se vzdělávat atd., takže tě může hřát pocit, že nezakrňuješ, což na ZŠ, kde furt dokola učíš úplný základy, se bohužel stane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9696
20.11.14 08:17

@Ververka77 Dodělávala jsem tříleté rozšiřující studium AJ pro SŠ-což je prostě pro lidi, kteří mají vystudovaný jinou učitelskou aprobaci a nebo jiný obor+ped. minimum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
341
20.11.14 08:31

@Veve79 Moje známá si tedy dodělávala taky aprobaci na angličtinu a dodělávala si ji v Praze za jediný rok (musela za to platit, ale nebyla to velká pálka). No uvidíme, já už jsem docela přestudovaná, teď si dodělávám druhého magistra a na další studium už není chuť. už bych konečně chtěla dělat to, co mě baví - tedy učit, jestli se k tomu někdy dostanu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
20.11.14 08:33

@Ververka77 během února se dělá rozvaha nad příštím rokem, kdo bude kde a co učit. Ale kolegyně našla místo poslední týden v srpnu. Je to různý. Ale poptat se už můžeš, pokud víš, kde budeš žít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
341
20.11.14 08:34

@Izzz Děkuji, přemýšlím nad Prahou. Já sama za sebe bych klidně šla do menšího města, ale manžel je „bohužel“ cizinec a v menším práci prostě nenajde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat