Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Prostě doplatíš kontokorent a pak zrušíš účet, tipuju, že se za zrušení nic neplatí, jistotu získáš tak, že se podíváš do sazebníku ČS.
Ahojky já taky měla u ČS účet, došla jsem tam zaplatila kontokorent a hned zrušila účet. Na přepážce mi paní řekla, že tam musím nechat asi 2OO-3OO,–kč na poplatky (do toho 1.v něsíci) a zbytek mi pošlou složenkou a nebo na účet kterej jim tam napíšu. Pak přišla složenka a na něm bylo asi 218,–kč nebo kolik a já doufám, že účet už je zrušenej a nestane se to co minule
![]()
Ahoj, pokud máš k účtu platební kartu, tak zrušení bude trvat 30 dnů. Ale neplatí se za to nic, jen ještě za ten poslední měsíc vedení účtu.
@konévka píše:
Ahoj, pokud máš k účtu platební kartu, tak zrušení bude trvat 30 dnů. Ale neplatí se za to nic, jen ještě za ten poslední měsíc vedení účtu.
na konci června jsem rušila účet, kartu jsem taky měla a do 14 dnů byl účet zrušenej
žádných 30 dni
Čau, já rušila na jaře. Mají na vyřízení 30dnů, ale dopis o zrušení mi přišel mnohem dřív
Ale nejdřív si musíš splatit ten kontokorent. A nic se za to jinak neplatí
@princeznaII
Tak to teda taky nevím
Mě zase řekli, že podle zákona je na zrušení karty 30 dnů a to z důvodu, že obchoníci mají 30 dnů na zaúčtování transakce. Ale jestli to trvá o 2 týdny déle je asi jedno. Hlavní pro zakladatelku je, že se za zrušení neplatí.
Já tam normálně přišla, že chci zrušit účet a tečka. Nic jsem neplatila, co jsem měla navíc, tak mi poslali na složenku, takže předpokládám, že tobě řeknou, ať to dorovnáš a šmitec
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla bych zrušit účet mám ho u České spořitelny a mám na něm kontokorent 5000,– Nevíte někdo jestli se za to platí? A udělají to? Kontokorent mám v plánu zaplatit a nechat si posílat peníze na přítelův účet. Děkuji
Musíš dorovnat kontokorent, a pak zajít do spořky zrušit účet. Neplatí se nic a zruší to do 15 pracovních dní. Zeptají se, kam mají poslat zbytek peněz a ty se připíší na ten jiný účet ten poslední den. Rušila jsem ho takto nedávno…
@klara123 píše: Čau, já rušila na jaře. Mají na vyřízení 30dnů, ale dopis o zrušení mi přišel mnohem dřívAle nejdřív si musíš splatit ten kontokorent. A nic se za to jinak neplatí
Mně nic o třiceti dnech neříkali, ale o patnácti a dopis mi taky nepřišel. Potvrzení o zrušení jsem podepsala tam a dostala kopii…
Mě pak přišel ještě posledni výpis k datu zrušeni, kde jsem viděla kolik si strhli na posledni poplatky a kolik mi přeposlali na nový účet (nebo na tu složenku)
Dnes jsem rušila účet u ČS, když jsem oznámila paní u přepážky, byla opravdu velmi „příjemná“. Bavila se semnou úplně chladně, když jsem se jí zeptala na něco zeptala, suše odpověděla, že nemám úplně přesný informace a proč mi tenhle účet nevyhovuje, jako čím? a u toho takovej úšklebek.. no jenže jsem zazmatkovala, a jako první si šla účet zrušit, přitom jsem neměla založený nový i Fio, a ona potřebovala účet kam pak můžou poslat zbytek peněz.. takže jsem se rozloučila, omluvila a šla naproti u Fio, kde jsem si ho založila a šla zpět do spořky
naštěstí jsem chytla jinou paní, úžasnou, milou.. taky se měla ptala proč přecházím, ale že to chápe, že hodně mladých volí jiný banky, kde nejsou poplatky.. hezky jsme se zapovídali, ochotně mi zjistila co jsem potřebovala vědět, abych měla přehled internetově o stavebku.. no super
..
@lalalaaa píše:
Dnes jsem rušila účet u ČS, když jsem oznámila paní u přepážky, byla opravdu velmi „příjemná“. Bavila se semnou úplně chladně, když jsem se jí zeptala na něco zeptala, suše odpověděla, že nemám úplně přesný informace a proč mi tenhle účet nevyhovuje, jako čím? a u toho takovej úšklebek.. no jenže jsem zazmatkovala, a jako první si šla účet zrušit, přitom jsem neměla založený nový i Fio, a ona potřebovala účet kam pak můžou poslat zbytek peněz.. takže jsem se rozloučila, omluvila a šla naproti u Fio, kde jsem si ho založila a šla zpět do spořkynaštěstí jsem chytla jinou paní, úžasnou, milou.. taky se měla ptala proč přecházím, ale že to chápe, že hodně mladých volí jiný banky, kde nejsou poplatky.. hezky jsme se zapovídali, ochotně mi zjistila co jsem potřebovala vědět, abych měla přehled internetově o stavebku.. no super
..
Poznamenal bych, že nikdo nemusí uvádět, proč ruší účet. Vedení účtu je placená služba a nikdo není povinen uvádět, proč vypovídá placenou službu.
Čili otázku po důvodu neberte jinak, než otázku anketní, ankety se účastnit můžete a nemusíte.
Pokud je někomu žinantní odpovědět „bez uvedení důvodu“ nebo „důvody nebudu uvádět“, může říct „vysoké polatky“ a ta první paní za přepážkou by si zasloužila uvést jako důvod „nepříjemný personál“.
@eumedon Já většinou odpovídám, pokud vás to zajímá, objednejte si placený průzkum…
Ahoj, stala se mi taková věc z účtem. V pondělí jsem byla natankovat benzin a nakupovat v lidlu a vše jsem platila kartou. Kouknu na zůstatek ve středu a peníze se mi ještě neodečetly. Říkám si no tak dobrý asi maji na to čas. Jenomže ve čtvrtek jsem byla znovu nakupovat v lidlu ( v tom samém) a peníze se mi normálně odečetly hned. Takže někde mi tam lítá tisícovka, ne že by mi vadilo
Kde se stala chyba? Kdybych to věděla, že v pondělí mi nebudou strhávat peníze z účtu tak si jdu koupit nové auto ![]()
Ahoj, chtěla bych zrušit účet mám ho u České spořitelny a mám na něm kontokorent 5000,– Nevíte někdo jestli se za to platí? A udělají to? Kontokorent mám v plánu zaplatit a nechat si posílat peníze na přítelův účet. Děkuji