Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, prosím o radu, kdo bydlíte v paneláku jak ho zvelebit, zútulnit aby vypadal moderně a vzdušně, ale hlavně aby nepřetékal věcmi, nějak s tím pořád bojujeme, na věci máme k dispozici kromě skříní jen jednu pidi komůrku a sklep, také maličký… Snažím se co nejvíce průběžně třídit a vyhazovat, ale tak nějak pořád bojujeme s nedostatkem úložného prostoru. Pokud byste někdo měl nějaký tip, popř. i foto budu vděčná. děkuji.
Také me zajima, myslim, ze vestavene skrine jsou dobře reseni…
@Eviika píše:
74 m2
To je dost, mi neříkej, že nemáte dost úložného prostoru. Mám v předsíni vest. skříň ke stropu 2m a v ložnici 3m, místa dost. Děti mají skříň na věci v pokoji 2m.
Mame dost knizek, bot, mame take velkou skrin v chodbe, pro kazdeho se tam vejde asi 5 paru obuvi, premyslim kde uskladnit treba knihy co se moc nepouzivaji, boty jako napr. holiny, detske obleceni co je male… vybava na mimi co uz neni potreba…
Treba loznice je pidi vejde se tam jedna skrin ani se tam nevejde obleceni pro dva lidi. A co treba dokumenty starší nebo takové věci co se skoro nepoužívají kdyby někdo měl typ
Co třeba ty věci vyhodit (darovat)? Přijde mi nesmyslné syslit nepoužívané věci a přitom řešit nedostatek místa ![]()
Jsme tři ve stejném bytě a jsou tu dost rezervy (normální panelák 3+1). Na oblečení máme 3m skříní v chodbě (až ke stropu), na knihy máme v obýváku nějaké 4m *2m (takže u stropu je ještě rezerva a tam se počítá se zaplněním
) A v chodbě u dveří je botník a skříň na bundy a tak.
Rezerva na oblečení je u nás v ložnici, protože počítáme s přírůstkem, takže do děcáku se toho moc nevejde.
Tudíž pokud nemáte skříně ke stropu, tak je místo tam (klidně v krabicích) a nebo už zbývá jen vyhazovat ![]()
Fajn jsou uložne boxy pod postel (pokud nemáte). Prave na ty dokumenty a klidne tam muzes supnout i obleceni. Pokud veci na mimi mas v planu jeste vyuzit neslo by prozatim schovat treba u rodicu? Jinak bych taky udelala čistku a nepotrebne prodala, vyhodila… ![]()
@lany2 píše:
Fajn jsou uložne boxy pod postel (pokud nemáte). Prave na ty dokumenty a klidne tam muzes supnout i obleceni. Pokud veci na mimi mas v planu jeste vyuzit neslo by prozatim schovat treba u rodicu? Jinak bych taky udelala čistku a nepotrebne prodala, vyhodila…
Presne. Nebo postel s uloznym prostorem. My meli klasickou a jen se pod ni valely chuchvalce prachu, ktere bylo tezko vysat. Pak jsme koupili v Ikee tu s uloznym prostorem a jsem nadsena. Co toho dokaze spolykat. Momentalne nekolik pytlu s oblecenim a novy zahradni nabytek jeste zabaleny.
Jo a taky bych doporučila vakuove pytle na obleceni. Mela jsem tam ulozenou vybavicku po prvnim diteti a ted tam mam vetsi obleceni. Babicka s dedou nakupuji synovi veci s predstihem asi tak 4 roky. To bych se zblaznila to tady mit jen tak.
My jsme sli z baraku do paneláku, mela jsem z toho hruzu, ale kupodivu tu mam jeste rezervy, v predsini velka skříň, v decaku vestavena, loznice je teda zaskrinovana a zakomodovana, supliky pod posteli, ale zas v obyvaku nemame skoro nic…a to jsem blazen na hadry jak moje, tak deti ![]()
Obleceni po detech tedy vozim k nasim na barak, ale kdyby nebyl, proste bych to prodala, knizky mam v el podobě
,jen ty studijní mam schovane
Často bývá „hluché místo“ i za gaučem nebo postelí. My tam máme na míru udělanou obyčejnou skříňku s dvířky bez úchytek (hladkou, matnou bílou) s hloubkou jen 25cm a vysokou přesně jako gauč a postel. Vypadá to vlastně jen jako takový soklík nebo odkládací parapet, splývá to se stěnou, přitom se tam vlezou karimatky, stan, různé dokumenty, které potřebujeme max. párkrát do roka a ten gauč odsuneme. A návštěvy s malými dětmi jsou nadšené, že si mají kam odložit horké kafe, když se děti batolí, a v ložnici nepotřebujeme noční stolky.