Jak zvelebit panelákový byt

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4760
2.5.16 07:38

My máme 3+1 58 m2 a podařilo se nám nemít byt přecpaný.
Naučila jsem se využívat sklep… takže tam dávám sezónní věci - oblečení a boty. Oblečení ideálně do vakuových pytlů, ušetří to další místo. Stejně tak malé oblečení po dětech, pokud se toho nechceš zbavovat.
Staré dokumenty bych klidně šoupla taky do sklepa v nějakém boxu.
Knížky jsem před časem vytřídila a nechala si jen jednu knihovnu a zbytek věnovala do knihovny (dá se třeba i do domova důchodců apod.)…
jinak máme v ložnici vestavěné skříně, které jsou super, že využiješ prostor až ke stropu. Já mám pro sebe 2m a manžel 1,5 m, pod postelí mám úložný prostor + jsem si koupila ještě takový ten látkový z Ikey, pod gaučem v obýváku je také úložný prostor, syn má staré skříně v pokojíku, tam se vejde jeho oblečení a hračky. Plánujeme pro něj také vestavěnou skříň, že bude víc místa v pokoji. A pak máme na chodbě botník…
prostě nesyslit staré krámy a fakt průběžně vyhazovat, třídit… :pankac:

Ve starém bytě jsme také měli takové skladiště a už nikdy se k tomu nechci navrátit… :mavam:
Plánuji do koupelny nad pračku nechat udělat skříňku, kam by se daly ručníky, které zatím máme ve skříních s oblečením…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
2.5.16 08:34

Děkuji moc za typy! Na ty vakuove pytle jsem uplně zapomněla! Jakou používáte značku? U nás je to ještě tak, že při každé návštěvě nám mamka něco šupne, tu prostěradlo, oblečení, záclony co by se mohli ještě hodit, deky co by se mohli ještě hodit, peřiny navíc a prostě s tím jsem nepočítala a dělá mi problém pro to vymyslet místo… a prostě už jsem vyhlásila STOP stav i když vím je to od ní hezké, chce nám pomoct, jenže, už fakt nevím kam to dát… postel s úložným prostorem plánujem ale je to investice 30 tisíc, takže zatím musí počkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
2.5.16 08:38

Ani nevím, co to je za značku. Asi je to jedno.
To mi připomíná tchýni… když jsem se stěhovala do nového bytu, tak jsem vyházela spoustu ručníků a povlečení, co jsem měla navíc, protože tchýně to pořád nakupuje…
Teď mám troje povlečení pro sebe a manžela, dvě pro syna a tři sady ručníků a nic víc… stejně člověk víc nevyužije. Záclony nemám vůbec :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
2.5.16 08:39

@Jarka K

Děkuji, tak my nemáme skladiště, ale jsem si prostě všimla, že pokud má člověk hodně věcí úklid trvá dvakrát tak dýl… takže to musím nějak řešit, protože prostě nechci všechen svůj volný čas trávit neustálým uklízením a oprašováním… Třeba zásob jídla bych měla polovinu, jenže mamka vždy něco doveze, co vůbec nezvládáme spotřebovat ani nám to moc nechutná, např. různé bylinkové čaje apod… já bych měla jeden zelený, černý, ovocný, max jeden bylinkový a pro děti a to by mi max stačilo… takhle jich máme doma dvacet :mrgreen: a dvact sáčků s bylinkami :D které jsem nepoužila :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30965
2.5.16 08:40
@Eviika píše:
Děkuji moc za typy! Na ty vakuove pytle jsem uplně zapomněla! Jakou používáte značku? U nás je to ještě tak, že při každé návštěvě nám mamka něco šupne, tu prostěradlo, oblečení, záclony co by se mohli ještě hodit, deky co by se mohli ještě hodit, peřiny navíc a prostě s tím jsem nepočítala a dělá mi problém pro to vymyslet místo… a prostě už jsem vyhlásila STOP stav i když vím je to od ní hezké, chce nám pomoct, jenže, už fakt nevím kam to dát… postel s úložným prostorem plánujem ale je to investice 30 tisíc, takže zatím musí počkat.

Tak podekuj a razne odmitni, pripadne vyhod. A vyborna na usporu mista je susicka, protoze pak potrebujes minimum nahradnich veci typu rucniky, povleceni, kdyz pradlo dostanes do dvou hodin od sundani ciske zpet k pouzivani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
2.5.16 08:41
@Jarka K píše:
Ani nevím, co to je za značku. Asi je to jedno.
To mi připomíná tchýni… když jsem se stěhovala do nového bytu, tak jsem vyházela spoustu ručníků a povlečení, co jsem měla navíc, protože tchýně to pořád nakupuje…
Teď mám troje povlečení pro sebe a manžela, dvě pro syna a tři sady ručníků a nic víc… stejně člověk víc nevyužije. Záclony nemám vůbec :P

Přesně tak, já t asi tak taky udělám! :palec: Jako v ložnici máme obrovský box záclon na chalupu co se tma ale ještě nemohou dát a box oblečení nového malého po mně… co se už nevejde do sklepa… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
2.5.16 08:44
@Cuddy píše:
Tak podekuj a razne odmitni, pripadne vyhod. A vyborna na usporu mista je susicka, protoze pak potrebujes minimum nahradnich veci typu rucniky, povleceni, kdyz pradlo dostanes do dvou hodin od sundani ciske zpet k pouzivani.
:palec: už to dospělo do tohoto bodu. al stejně se snažila nám, alspoň něco dát. Minule jsem už celou tašku jídla vrátila… prostě už jsem věděla že to nesníme nespotřebujem…sušičku máme a nemůžeme si vynachválit, ale bohužel zabírá také hodně místa, potřebovala bych jí dát na pračku, ale pračka je mělká takže to nejde, jedině koupit novou a nebo nějakou poličku ale zase mám strach aby nespadla…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30965
2.5.16 09:00

@Eviika Chce to si s mamkou promluvit, proc vam ty veci nosi. Nekteri bohuzel davaji veci, ktere je jim lito vyhodit. Takovou pomoc nemam rada. Pokud by kupovala pro vas nove veci a jen byly nevhodne, tak ji rekni, ze je moc hodna, ale ze pokud vam chce pomoci, tak ze byste uvitali to, to a to. A klidne to same z jidla. Vysvetli ji, ze takhle bud vyhodis jeji jidlo a nebo svoje, ze bohuzel mas nakoupeno a 2× tolik toho nesnite. Ze je moc hodna, ale pokud chce neco privezt, at vam to rekne priste dopredu, budes s tim pocitat a nakoupis o to mene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39651
2.5.16 09:23
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
2.5.16 10:08

Mame byt o velikosti 25 m2, bydlime tam dva, mala garzonecka. Vsechno se nam tam vejde, kdyz umis veci hezky usporadat, kup si treba policky, ci pekne skrinky, v ikei maji plno moznych vychytavek.
V takovem velkem byte, co mas, se da snad i tancit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
2.5.16 10:52

@Eviika no my máme sušičku, takže stačí dvě až tři sady od všeho, víc nemám, nechci

a ta postel lze koupit použitá, plus nové matrace ;) nebo jen dokoupit šuplík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
2.5.16 12:27
@tasa píše:
Obavam se, ze nej rada je vyhazovat

přesně tak.. a najít hluchá místa… třeba závěsná skříňka nad vstupní dveře, či do chodby. Neruší to a taky se tam něco vleze. Jinak už tu bylo řečeno vše…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blabla123
2.5.16 14:54
@Eviika píše:

Postel s úložným prostorem stojí kolem 15 000.

• Citovat
  • Upravit
4164
2.5.16 15:02
@blabla123 píše:
Postel s úložným prostorem stojí kolem 15 000.

stojí různě, ale pak je i různá kvalita… když jsme u toho, je teď modernější vyšší ložná plocha, třebas i 70 cm a tam se vleze věcí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
2.5.16 17:28
@Andrejizna píše:
Mame byt o velikosti 25 m2, bydlime tam dva, mala garzonecka. Vsechno se nam tam vejde, kdyz umis veci hezky usporadat, kup si treba policky, ci pekne skrinky, v ikei maji plno moznych vychytavek.
V takovem velkem byte, co mas, se da snad i tancit

25 m2?Tak toto je úctyhodné :potlesk: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí