Marie Kondo - Zázračný úklid

2212
23.3.16 22:29

Marie Kondo-Zázračný úklid

Hezký večer všem. Taky Vás zaujala Marie Kondo a její „styl“ uklidu?? Nevíte někdo o tom něco víc? Mě to sice zaujalo, ale zatím vidím jen videa na Youtube jak skladá oblečení pak ho postaví a má z toho hroznou radost.. :mrgreen: Zná někdo hlubší pointu? kterou by mi nastínil, než si zajdu do knihovny půjčit knihu? Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2740
23.3.16 22:35

@brulinka Taky jsem na to koukala. Došla jsem k závěru, že základem je takřka vše vyhodit a pak srovnávat do krabic tak, aby na věci bylo vidět shora. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
23.3.16 22:36

@brulinka ano, základem je vše jen trochu zbytečné vyhodit. Pak se pořádek dobře udržuje :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
23.3.16 22:40

@Eveelin Pak je otázkou co je tím zázrakem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
23.3.16 22:47
@brulinka píše:
Hezký večer všem. Taky Vás zaujala Marie Kondo a její „styl“ uklidu?? Nevíte někdo o tom něco víc? Mě to sice zaujalo, ale zatím vidím jen videa na Youtube jak skladá oblečení pak ho postaví a má z toho hroznou radost.. :mrgreen: Zná někdo hlubší pointu? kterou by mi nastínil, než si zajdu do knihovny půjčit knihu? Děkuji :kytka:

Mám knížku. Některé její tipy jsou užitečné. Jsou to samozřejmé věci, které ale ne vždycky člověka napadnou.

Ale je fakt, že většina toho je o tom, jak vybrat věci, co vyhodíš. A takové uklidňování, že už je potřebovat nebudeš. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
23.3.16 22:51

Uffff tak to bude problém.. Já totiž bud potřebuji vše, a když náhodou ne a vyhodím to, tak přesně tu věc potřebuji třeba za rok a pak ji sháním. :mrgreen: No a jinak co to je to skládání oblečení? Není to jedno jestli mi to tričko ve skříni „stojí“ nebo jestli ho mám v komínku? Nevím zda bych měla toliko času, každou ponožku skládat a stavět + další oblečení. Ale každopádně bych si chtěla v domácnosti suprově uklidit.. :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1193
23.3.16 23:02

Tak ono je to pak navic spojeno i s zivotni filozofii - posledni kapitola myslim…Nejde pouze o uklid, jako o fyzicky akt, ale i o psychologicky efekt…Osobne, kdyz jsem přestala hromadit veci a zacala se jich zbavovat (neco vyhození, bazar, charita), zacala jsem se i citit lepe…opravdu zvazuji, co mi činí radost, co ne…vyznam…potrebnost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
23.3.16 23:11

Zaujalo me to, knihu si nekoupim, ale budu se při úklidu snažit vyhazovat nepotřebné :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.16 23:13
@Orsin píše:
Tak ono je to pak navic spojeno i s zivotni filozofii - posledni kapitola myslim…Nejde pouze o uklid, jako o fyzicky akt, ale i o psychologicky efekt…Osobne, kdyz jsem přestala hromadit veci a zacala se jich zbavovat (neco vyhození, bazar, charita), zacala jsem se i citit lepe…opravdu zvazuji, co mi činí radost, co ne…vyznam…potrebnost…

Mám to stejně, i když bych potřebovala opět protřídit věci… :oops: Hodně oblečení jsem dala do kontejnerů charity (i drahé značkové kousky, kterých nemám moc a třeba i byly koupené nad rámec toho, co si mohu běžně dovolit), ale už jsem je nenosila a vůbec na mě nepřišel pocit, že by mě to mrzelo, že bych litovala. Byla jsem před pár lety v situaci, kdy jsem musela hodně počítat a teď mám radost, že mohu potěšit někoho jiného (i když nemáte na rohlík, potěší vás věc, kterou si jinak dovolit vůbec nemůžete).

• Citovat
  • Upravit
36556
23.3.16 23:39
@brulinka píše:
Uffff tak to bude problém.. Já totiž bud potřebuji vše, a když náhodou ne a vyhodím to, tak přesně tu věc potřebuji třeba za rok a pak ji sháním. :mrgreen: No a jinak co to je to skládání oblečení? Není to jedno jestli mi to tričko ve skříni „stojí“ nebo jestli ho mám v komínku? Nevím zda bych měla toliko času, každou ponožku skládat a stavět + další oblečení. Ale každopádně bych si chtěla v domácnosti suprově uklidit.. :oops: :lol:

Tak tenhle pocit má každý. Hlavně teda já… :mrgreen:
Ale je to něco za něco. Buď hromada krámů, nebo uklizeno, ale s tím, že si spoustu věcí člověk kupuje zas a znova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
23.3.16 23:41

Já jsem třeba byla ráda, že jsem nevyhodila svoje džíny z hubenějšího období. Protože teď jsem zhubla a musela bych si je kupovat znova. A protože si kupuju kvalitní džíny, je to raketa… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1109
24.3.16 03:42

No tak jste me - chronickyho bordelare, nalakaly na „zazracny uklid“, ale jak jsem videla tohle video:
 https://www.youtube.com/watch?…

sorry ale jako jak dlouho tohle trva??? Kdy mam jako mit cas skladat trenyrky podle abecedy? :cert:
Ja myslela, ze to bude neco jednoduchyho a rychlyho, ne origami z kalhotek :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4754
24.3.16 06:58

Milé dámy, funguje to, oblasti, které byly skonděny tak si drží svoji podobu a probírání papíru byla fuška, ale zároveň radost. O knize vím někdy od minulého léta, překlad je myslím od září. Není to samospasné, je v tom hodně takového toho japonského přístupu ke světu a věcem okolo. Takže poděkujte s láskou svému desetiletému tričku za službu a uložte jej do pytle. Co se týče skládání je to opravdu praktické a přehledné, když si zabalíte kufr na dovolenou, tak bude pěkně těžký, protože tam nebude moc vzduchu v porovnání s obyčejným balením. Jinak autorka je asi trochu mimo běžný rámec psycho tabulek, ale jak vidno našla si své místo na světě a dělá to co jí baví tj. mentální úklid spojený s tím fyzickým. :mavam: 

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
24.3.16 07:11
@Bábrdl píše:
Já jsem třeba byla ráda, že jsem nevyhodila svoje džíny z hubenějšího období. Protože teď jsem zhubla a musela bych si je kupovat znova. A protože si kupuju kvalitní džíny, je to raketa… :mrgreen:

Ja si zas říkám, ze na sebe džíny z menšího období seženu vždy a raději vyhazují, kdyz nevyhazujto-zrovna nezhubnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
24.3.16 07:13
@Swift píše:
Milé dámy, funguje to, oblasti, které byly skonděny tak si drží svoji podobu a probírání papíru byla fuška, ale zároveň radost. O knize vím někdy od minulého léta, překlad je myslím od září. Není to samospasné, je v tom hodně takového toho japonského přístupu ke světu a věcem okolo. Takže poděkujte s láskou svému desetiletému tričku za službu a uložte jej do pytle. Co se týče skládání je to opravdu praktické a přehledné, když si zabalíte kufr na dovolenou, tak bude pěkně těžký, protože tam nebude moc vzduchu v porovnání s obyčejným balením. Jinak autorka je asi trochu mimo běžný rámec psycho tabulek, ale jak vidno našla si své místo na světě a dělá to co jí baví tj. mentální úklid spojený s tím fyzickým. :mavam:

Tohle její skládání dobry jen do šuplíku

Proc je ona Crazy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný