Centrální vysavač info

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
256
21.3.16 11:54

Centrální vysavač info

Prosím o rady, tipy, informace ohledně centrálního vysavače.
Od koho máte, za kolik, co se osvědčilo, co ne… Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
68
30.3.16 11:03

Kamarádka ho má doma a to je teda luxusní věcička :-) zařizovat znova domácnost jdu do toho taky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
30.3.16 13:17

Já ho právě viděla na výstavě a zalíbilo se mi to, ale spíš hledám info od uživatelů, jakou firmu využít, co udělat, co je zbytečné atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1951
28.9.16 09:14

Pořídil si to někdo? Uvažuji o tom, bohužel jsem to „objevil“ až teď, v době kdy už mám provedené rekonstrukce. Někdo kdo s tím má zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
28.9.16 09:24

@Havran007

Co to znamená provedené rekonstrukce?
Záleží, v jaké jsi fázi - my máme trubky v podlaze pod anhydridem (možná by bylo možné mít je i ve zdi - ale to nevím).

Jinak věcička je to opravdu dobrá a šikovná, můžu jenom doporučit. Jen bych radila nechat si udělat více zásuvek a vzít kratší hadici - my máme dlouhou a je s ní horší manipulace. Jinak je ale vysávání super - žádný hluk, žádný prach a obrovská sací síla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1951
28.9.16 09:32

@Whitedog no víceméně kompletní, už mi chybí jen pár drobnosti. Ale sklep je ještě nedotčený a boční šopa (taková přístavba) je taky před rekonstrukcí, mohl bych jí využít a tahat vše odtud. No ta montáž bude náročná, ale vypadá to, že to stojí za to. Ten systém se mi líbí, mám alergii na prach, tak by mi to pomohlo. Jak dlouho to máte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
28.9.16 09:47

U nás si to nechával dělat strýc, ale to už nějakých patnáct let zpět. Má dlouhou hadici, takže manipulace je prostě příšerná. Než se člověk popere s tou hadicí, daleko snazší je popadnout normální vysavač a vysát si dům jím. S kratší hadicí by to asi byla větší pohoda :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
28.9.16 09:48

@Havran007

No, tak pokud by to šlo tahat sklepem, tak by to snad ještě šlo. Jen je ještě potřeba vyvést ty zásuvky (ve zdi) - ale to už by snad nebylo velké bourání.

Bydlíme cca půl roku. Určitě bych do toho šla znovu - taky jsem alergik, takže se mi líbí, že se ti nikde nevíří žádný prach a vše se fouká rovnou z baráku ven. Jen bych opravdu doporučila kratší hadici a více zásuvek. My máme pětimetrovou - chlap v pohodě, ale pro mě už je ta manipulace s hadicí fakt horší. Natož děcka - si nedovedu představit, že by se s tím tahaly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
28.9.16 09:54

Mame ho od r. 2000 a prijde mi to blbost. kdyby se zanesly trubky, musi se sekat zed. V dnesni dobe bych si koupila robotickej vysavac a k tomu malej rucni (nedosahne do rohu, na vysavani auta, sedacky atd.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
28.9.16 09:55

@Whitedog to je zajímavé, jak co člověk, to názor. My máme hadici 9m a já jsem z toho nadšená, protože mně se právě líbí to, jak to dám do jediné zásuvky a vysaju 3/4 patra. Takže já bych byla šťastná za 20 m hadici, se kterou bych se proběhla napojená na jednu zásuvku po celém domě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12895
28.9.16 10:03

My máme taky dlouhou hadici…cca 7 metrů. :think: A manipulace naprosto bez problému, nechápu, že s tím někdo bojuje. Zásuvku mám na chodbě a vysaju celý dům aniž bych musela přepojovat. Nádobu na prach máme máme v garáži a vysypávám ji jednou za půl roku a zdaleka není plná. A to vysávám minimálně jednou denně. Trubky máme ve zdi. A vývod z té mašiny v garáži vede takovým průchodem ven z fasády. Je to vysoko, nejde to ani vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15411
28.9.16 10:06
@KatkaX píše:
@Whitedog to je zajímavé, jak co člověk, to názor. My máme hadici 9m a já jsem z toho nadšená, protože mně se právě líbí to, jak to dám do jediné zásuvky a vysaju 3/4 patra. Takže já bych byla šťastná za 20 m hadici, se kterou bych se proběhla napojená na jednu zásuvku po celém domě :mrgreen:

Souhlasím, já mám 10m hadici a v přízemí vysuje napojená na jednu zásuvku. Jinak si ho nemůžu vynachválit, děti jsou už odrostlejší ale zato máme pelichacího kocoura a vysávám denně a je to daleko příjemnější, než když vrčí a hřeje v obýváku klasický vysavač. A navíc vzduch, který projde přes filtr vysavače odchází z domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
28.9.16 10:11

@KatkaX

Faaakt?? :lol: :lol: :mrgreen: Ty jo - tak to já bych brala tak třímetrovou. Ta pětimetrová je na mě těžká, všelijak se kroutí - a já už hadici raději ani neschovávám, abych s ní nemusela pokaždé bojovat :mrgreen: :mrgreen:
Ale fakt je, že kvůli psovi potřebuju vysávat co chvíli…

Robotický - dokud fungoval (asi 4 měsíce - od té doby je kaput, ani opakované reklamace nepomohly), tak relativně dobrý - stačilo jednou za týden vzít obyč vysavač a pouklízet po něm rohy atd. Ale znovu bych ho už nepořídila. Aby vysál jenom obýváček, musel se pustit během dne dvakrát… Na větší plochy to není. A je dost hlučný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
28.9.16 10:15

@Whitedog mě to taky překvapilo, že to, co já beru za největší blaho na světě, tak někdo jiný považuje za vopruz :mrgreen:, ale tak to je život. Jinak Roomba nám tady taky spí v koutě už několikátý měsíc. A taky ji teda máme rozbitou. Kdyby nebyla, tak bych ji možná někdy při odchodu pustila, ale ten centrál je prostě krása. Máme dlouhosrstou kočku, takže na úklid peklo a s tím centrálním vysavačem se mně alespoň trošku daří to držet na nějaké přijatelné úrovni. Když jsem opravdu disciplinovaná a vysaju každý den celý dům (nemusí to být super extra pečlivě, ale opravdu pravidelně, akce tak na půl hodinky), tak za dva tři dny vidím velký rozdíl v tom, kolik je doma prachu - takový ten drobný, co je vidět proti určitému světlu v poledne, jak tu poletuje. Tohle se mně třeba s žádným vysavačem nedařilo zvládat, s centrálním je to opravdu o mnoho lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
28.9.16 10:26

@circus Sedm metrů není dlouhá hadice, promiň. Já jsem svého času zápasila s hadicí, co měla přes deset metrů, tlustá potvora, co se pořád pletla pod nohy a pořádně s ní nešlo hnout, jak člověk potřeboval. Tam to bylo dlouhé kvůli schodištím, ale práce hrozná. Vůbec jsem nechápala, jak to člověk může považovat za pokrok :D Ale dneska už se třeba zas dělají jiné, nevím :nevim: Než jsem tu hadici dotáhla z patra do patra, tak jsem byla vyfluslá. Samotná hadice vážila víc než klasický vysavač.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný