Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Naprosto souhlasím - máme psa a je třeba fakt minimálně obden (ideálně každý den) vysát. Všechny ostatní vysavače opruz maximální - ale ten centrál je prostě nádhera - taky si ho nemůžu vynachválit.
Na jednu zásuvku také zvládnu celý spodek včetně schodů. Jen ta hadice, no…
ale možná je to tím, že jsem malá a drobná a přijde mi prostě těžká… Do patra ji táhnu nadvakrát
Ale vyřešila jsem to tím, že ji neuklízím, je pořád vytažená - tedy stále po ruce - a z vysávání jsem nadšená - jde to rychle a je to fakt někde jinde než u klasického vysavače ![]()
Ahoj, potřebovala bych prosím poradit. Stavíme dům a rozhodli jsme se pro centrální vysavač, jen si pořád nejsem jistá značkou. Původně jsem měla vybraný na 100% Husky, ale teď si říkám, jestli to není zbytečně drahé a nejít třeba do nějaké levnější značky, která nejspíš bude fungovat naprosto stejně. ![]()
Můžete mi prosím napsat jaké centrální vysavače máte doma a jak jste s nimi spokojení? Případně co je třeba dobré pořídit navíc a co je zbytečné?
Ještě se taky pořád rozhoduji mezi obyčejnou hadicí a hadicí ve zdi, jestli do kuchyně radši vroom anebo wally flex (štěrbinu asi nechci - nechce se mi zametat, radši vysavám
)..
Moc děkuji za každou radu, přeci jen není to věc kterou za rok vyměním, tak bych ráda vybrala pečlivě a v rámci možností správně. ![]()
My máme Husky a spokojenost. Stěrbinu mám v kuchynia neměnila bych, co ti upadne, rovnou nameteš a vysaješ,. Jinak po domě klasické zásuvky do zdi ak nim 9m hadici. A jednu mámeu vchodových dveří,aby dosáhla k utu.
taky husky, 9 let. Hadici mám 9 m, našla jsem si otvor,kterým běžně vysaju celý barák. Taky jsem pro štěrbinu v lince. Fakt je snazší popadnout na pár vteřin smeták, než kvůli pár drobkům vythovat celou hadici. Co mi vadí, je čištění vysavače. Máme ho v technické a co před čištěním nevytáhnu, musím pak obetřít
@addicted
Electrolux, 2 zasuvky a 9m hadice, k tomu 2 x vroom… jeden v kuchyni a jeden v predsini. Super, nemenila bych. Jen vysaju a nic nemusim smetat.
@matkabagristy Jakože to u toho vysypání hodně práší?
Našla jsem, že k tomu mají ještě nějaké přídavné sáčky nebo obaly na ten filtr nebo jak to nazvat, aby to právě dělalo co nejmenší nepořádek, ale z té praktické stránky samozřejmě zatím nemůžu posoudit.. Jinak můžu se zeptat na kolik m2 vám stačí ta jedna 9m hadice? My to budeme mít cca 140 m2 (2 patra, takže menší domek) a přijde mi, že kdyby se ta zásuvka dala nějak rozumně, že by možná taky stačila jen jedna..
Plus teda pak garáž a ta kuchyň třeba..
@P4ja Děkuji.
A jestli se můžu ještě zeptat, manipulace s tou hadicí je v pohodě, když se nosí mezi zásuvkami? Není těžká?
@addicted „zásuvky“ na vysavač si nech udělat v centrálu každého patra, my máme bungalov asi 120 metrů. Ostatní zásuvky používám při posunutí nábytku, např. sedačky, ale to jen jednou za čas, šlo by to vyřešit i jinak. Jak to řeší jiní s tím čistěním, mě taaky zajímá
@addicted Hadice je v pohodě, je to klasická vysavačová hadice. Ale délka a počet zásuvek je na vás. Mně nevadí. V podstatě mně stačí jedna zásuvka na skoro celý dům.
No a vysypáváme normálně. Sundáme tu nádobu a vysypeme do popelnice.