Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím
chtěla bych se zeptat, jakou antikoncepci doporučujete. Měla jsem dlouho vztah kde jsme preferovali prerusovany sex, vse bylo ok. Ale nyní spolu nejsme a mám novou známost, zatím takový,,milenec” a chtěla bych se zeptat jaka byla pro vás nej antikoncepce? Kondom nechci, to je na nic. Tak bych chtěla spis jaké prášky u vás uspěli. Nikdy jsem žádný nebrala a beru mimo to prášky na stitnou žlázu eurhyfox 50
takže aby mi to neuskodilo. Jasné, určitě půjdu na gyndu ale chci i vaše zkušenosti. Prosim neradte mi tělíska, je mi 23 let a děti nemám, takže asi vedou ty prášky, jen s jakou značkou jste byly třeba spokojeni. Děkuji moc!
13 let HA Cilest..ale nevím jestli se pořád ještě vyrábí - prodává..
už mám delší dobu tělísko..
@Dien7
To ti zodpoví tvůj gynekolog, jaká HA je pro tebe vhodná. Může se kombinovat i s léky na štítku, ale doktor by měl vědět, že se s ní léčíš.
Nejlépe dvojsložková. Jedna složka je gestagen druhá estrogen. Nejbezpečnější gestagen je levonorgestrel. Co se týká estrogenů - pak ethynilestradiol v co nejmenší dávce, tak abys nešpinila a udrželo Ti to cyklus. Konkrétní produkt Ti poradí gynekolog o tom nemám přehled a nechce se mi to hledat.
@Dien7 píše:
Zdravímchtěla bych se zeptat, jakou antikoncepci doporučujete. Měla jsem dlouho vztah kde jsme preferovali prerusovany sex, vse bylo ok. Ale nyní spolu nejsme a mám novou známost, zatím takový,,milenec” a chtěla bych se zeptat jaka byla pro vás nej antikoncepce? Kondom nechci, to je na nic. Tak bych chtěla spis jaké prášky u vás uspěli. Nikdy jsem žádný nebrala a beru mimo to prášky na stitnou žlázu eurhyfox 50
takže aby mi to neuskodilo. Jasné, určitě půjdu na gyndu ale chci i vaše zkušenosti. Prosim neradte mi tělíska, je mi 23 let a děti nemám, takže asi vedou ty prášky, jen s jakou značkou jste byly třeba spokojeni. Děkuji moc!
Beru 4 roky prášky a super, neměnila bych ![]()
Poradila bych se na gynde a po mé zkušenosti bych už žádné hormony nechtěla no.
@onajeblond mohu se zeptat proč? @Crystal87 bohužel nemám moc na výběr aspoň na chvíli..
Prasky vidim jako nejlepsi formu antiky.. Je to v tom ze ji clovek muze kontrolovat. Pokud ji beru spravne, vim ze funguje. To treba u tělíska ta kontrola neni (jestli je, kde ma byt atd) forme tablet verim jako ochrane nejvic (pokud si clovek precte navod a nebere to jako tictac, ale zna rizika, kdy nemusi fungovat atd)
@Dien7 píše:
@onajeblond mohu se zeptat proč? @Crystal87 bohužel nemám moc na výběr aspoň na chvíli..
Jsou nizkohormonalni, konkrétně Dienille snad to mám napsané dobře
a proč? Mívala jsem MS opravdu hodně bolestivou opravdu celých 5 dní mě neskutečně bolel takový ten „pás“ jak tomu říkám tzn. Podbrisek a bedra, byla silná nestíhala jsem měnit tampony skoro a to jsem používala velikost super. Ač byla cca pravidelná. Teď když ji beru nevadí mi ji mít nikde a nikdy, pravidelná jak hodinky, slaboucka max první den silnější, ale oproti předtím nic, doba tři dny s tím, že třetí už opravdu dotahuje a končí, bolest? Neznám, ibalgin už ani nevím jak vypadá. Sexuální život, úžasný, nemusím se já ani přítel nějak omezovat, vím že to mam pod dohledem a vzhledem k tomu, že opravdu to beru zodpovědně se doposud nic nestalo a věřím, že nestane. Moje tělo léky dobře snáší, sedla mi hned první co mi gynekolozka napsala a beru ji doteď, ty 4 roky. Pleť? Tam nevím nikdy jsem neměla nejaky problémy nebo tak, teď občas pupínek, ale nic extra. Závěr? Ze začátku jsem tomu dlouho nevěřila, že opravdu takové malé šušeň dokáže tohleto, ano dokáže, mám to opravdu otestováne, a jak mi řekl přítel, už si zvykl neprerusovat soulož tak prerusujeme minimálně. Asi tak, pro moralistky, ano vím jaký je to svinstvo a jak to tělo srovná do latě, ale pro mě opravdu vysvobození, záleží na každém, tímto moji antikoncepci děkuju za to, že jsem doted nemusela řešit nechtěne těhotenství. Dnes jsem byla právě na gynekologii, tak jsem si ji šla opět vyzvednout. PS tobě je 23,me 21 skoro 22 takže malinký rozdíl. ![]()
@onajeblond Já Tě moralizovat nebudu, protože já byla na HAK od 15 do 35 let…
. A bez problémů…
@Pajik 76 píše:
@onajeblond Já Tě moralizovat nebudu, protože já byla na HAK od 15 do 35 let…. A bez problémů…
Děkuji, děkuji, znám mnoho žen co jí berou i holek kolem mého věku. Mamka ji brala celý život. Já ji budu vysazovat cca za tři roky, až budeme chtít mimčo tzn 7 let, pak uvidím, ale minim se k ní vrátit. ![]()
@onajeblond po dítěti popremyslej o telisku.. Ja brala prasky 13 let, ale co mam telisko a nemam ms, život miluju ![]()
@smurfka píše:
@onajeblond po dítěti popremyslej o telisku.. Ja brala prasky 13 let, ale co mam telisko a nemam ms, život miluju
Nene to určitě ne, to mě děsí úplně a mě snesla bych v sobě cizí těleso, mě právě teď MS už také nevadí 😁