Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak jaka by se vice hodila a byla hezci asi zalezi na celkovem pohledu na cely dum, ne jen takovy vystrizek. Jinak je to otazka vkusu. I kdyz ti tu vetsina lidi napise jednu nebo druhou variantu, dulezite je, aby se to libilo tobe a tve rodine. My tam bydlet nebudeme. Takze mne osobne by bylo uplne jedno, co se libi nekomu jinemu ![]()
Pokud jsi tak nerozhodna, spis bych se ptala na zkusenosti ohledne prakticnoati. A to mi prijdou lepsi ty dvojkridla.
@Dendiss mně jde spíš o estetiku, praktické hledisko u nových bude vždy lepší, než u starých spaletovych oken. Ano, jsem nerozhodna a vím, že si to musím sama ujasnit, ale názor mě zajímá, mně se totiž líbí obě varianty-dvoj i trojkridle ![]()
Dala bych dvojkridlo s mrizkou (na 6 tabulek v kazdem kridle).
Mi se to nelíbí, když jsou moc dělené. Ale pokud to musí být (vzhledem k velikosti otvoru), tak dát max. dvoukřídlo. A žádnou mřížku bych tam teda nedávala. Ale mi se nelíbí retro a ani takový ten letitě vypadající dekor.
@Kelsey mřížky se mi kdysi líbily, zlaté
, ale teď už je nechci.
Njn, jenže ty máš úplně zbrusu nový dům, to si můžeš vymyslet kde co, ale když nám zůstane původní starý dům tak jak je, je to horší vymyslet, aby to nebylo úplně jak pěst na oko ![]()
@Anonymní píše:
@Kelsey mřížky se mi kdysi líbily, zlaté, ale teď už je nechci.Njn, jenže ty máš úplně zbrusu nový dům, to si můžeš vymyslet kde co, ale když nám zůstane původní starý dům tak jak je, je to horší vymyslet, aby to nebylo úplně jak pěst na oko
O to nejde. I ve starém se dá kouzlit. My jsme před tímhle skoro 5r. opravovali 100r. starý dům.
Zkus si udělat nákres toho domu na papír. Okopíruj si to a na každý návrh si nakresli jiná okna, které ten výrobce nabízí. Když to budeš mít takhle kreslené, tak si třeba líp uvědomíš, která varianta se ti víc líbí. Když požádáš někoho, kdo má programy, třeba by to udělal i v počítačové verzi.
Dala bych ty dvoj, ale z hlediska prakticnosti. Vizualne mi to neprijde takovy rozdil. A ten kdo vam bude ty okna delat vam nemuze udelat i vizualizaci? Aby sis udelala lepsi predstavu.
@Kelsey zkoušela jsem a stejně nevím, jsem prostě nerozhodna a líbí se mi obě varianty, vždy to bude krásnější, než to je teď
@Dendiss nenabidli vizualizaci
prý mám mrknout na netu na podobné domy s podobnými okny
Ale děkuju moc
!!!
Pokud je jedno okno na jeden pokoj, tak co nejmin cleneni kvuli svetlu. Pokud oken mas v jednom pokoji vice, tak klidne troj. Za me jednoznacne dvoj.
Dvojokno bez mrizky bude v tehle sirce „slepe okno“ (nevim, jak to lip popsat).
Kdyby bylo vysoke nebo nizke a siroke, tak to vypada dobre, ale cim vic je prazdna sklenena plocha do ctverce, tim vetsi hruza to je.
Prosím anonymně, budu vkládat i foto domu.
Prosím o radu. Jaká nová okna místo těchto? Dvoj či trojkridla? Jaká by se více hodila? Jaká by byla hezčí? Budou v dekoru ořech, tzn. tmavě hnědá. Rozměr oken je cca 210×140 cm.
Děkuji moc!!