Koberec vs holá podlaha

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
27.3.22 09:08

koberec vs holá podlaha

Koupili jsme starší dům, do kterého se budeme zanedlouho stěhovat. Dům má vnitřní prostory bez rekonstrukce, ale udržované. Momentálně se do větších rekonstrukcí nebudeme pouštět, protože manžel je na dlouhodobé nemocenské. V některých místnostech jsou staré parkety, v obýváku, kuchyni a jídlelně plovoučka, taková ta světlá hladká studená, jedny z prvních, co se vyráběly. Doma v bytě, kde teď žijeme, máme kvalitní lino, ale plovoučky mi přijdou studené. Do ložnice a dětských pokojů dáme koberce, ale přemýšlíme nad kobercem i do obýváku (celoplošným). Ale já pořád váhám, aby to nebylo moc retro, jestli nedat jen sektorový okolo gauče. Manžel tvrdí, že koberec dokáže udržet i větší teplo v místnosti, než studená plovoučka. Chci se zeptat, máte ve starším domě holé podlahy nebo koberce? Samozřejmě nemám na mysli ty, co mají podlahové topení. A v neposlední řadě přemýšlím i nad tím, jaké propady životní úrovně přinese válka, může nastat doba, že člověk bude hodně váhat, kdy a nakolik si zatopí :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35460
27.3.22 09:18

Nikde nemáme koberec a ani bych si ho nedala. Děti mají na hraní velkou omyvatelnou podložku. Chodíme v papucich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
27.3.22 09:18

Koberce velmi zutulnuji a I s tím teplem, jak říká tvůj muz, je na tom něco pravdy.
Nemluvila bych o retru, protože koberce jdou na odbyt hodně, ty celoplosne, a stále

Klidně bych koberec dala i do obýváku, ale pokud možno ne pod skříně a těžký nábytek, ať ho můžete lehce vyměnit.

Asi tu bude někdo psát o tom, že se v koberci drží víc prach, ale ten se dát vysat.

My jsme nové davali v obyvaku plovoucí podlahu Ceramin, jo, je to pěkný moderní, ale koberec byl tak8vy teplejší, útulného, u sedačky tedy máme kusovku koberec a potom ještě behoun.
Pouštím robotaka obden po celém bytě, a i když máme až na loznici všude tvrdé podlahy, tak vždy je plný prachu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27559
27.3.22 09:20

Naši i tchánovci koberce mají, retro to bude pokud si to retro uděláš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Plamí
27.3.22 09:20

Koberec, ne celoplošný.

• Citovat
  • Upravit
415
27.3.22 09:23

Ač chápu, že celoplošný koberec vyžaduje náročnější údržbu, tak osobně jsem jednoznačně pro koberce.
Přesně jak píšeš, udrží větší teplo a celkově takovou domácí útulnost, děti si mohou hrát na zemi na koberci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2353
27.3.22 09:26
@Jana-86 píše:
Ač chápu, že celoplošný koberec vyžaduje náročnější údržbu, tak osobně jsem jednoznačně pro koberce.
Přesně jak píšeš, udrží větší teplo a celkově takovou domácí útulnost, děti si mohou hrát na zemi na koberci.

Vy máte koberec v obýváku v domě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.3.22 09:29
@Jana-86 píše:

My už máme děti velké. Jinak ano, pro malé děti mi to přijde praktičtější.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.3.22 09:32
@Ahep píše:
Koberce velmi zutulnuji a I s tím teplem, jak říká tvůj muz, je na tom něco pravdy.
Nemluvila bych o retru, protože koberce jdou na odbyt hodně, ty celoplosne, a stále

Klidně bych koberec dala i do obýváku, ale pokud možno ne pod skříně a těžký nábytek, ať ho můžete lehce vyměnit.

Asi tu bude někdo psát o tom, že se v koberci drží víc prach, ale ten se dát vysat.

My jsme nové davali v obyvaku plovoucí podlahu Ceramin, jo, je to pěkný moderní, ale koberec byl tak8vy teplejší, útulného, u sedačky tedy máme kusovku koberec a potom ještě behoun.
Pouštím robotaka obden po celém bytě, a i když máme až na loznici všude tvrdé podlahy, tak vždy je plný prachu.

Osobně si myslím, že pokud se podlaha denně nevysaje nebo nevytře, tak je to horší než koberec. Protože na koberci se prach drží na místě a nerotuje a nechuchvalcuje se s chlupama do rohů

• Citovat
  • Upravit
2353
27.3.22 09:37

Já jsem fanynka koberců, ale těch světlých. Tmavé se mi vůbec nelíbí, no jsou pro mě dost retro. Ale to je spíš věc vkusu. :lol:

Já bych do rodinného domu do obýváku nikdy celoplošný koberec nedala. V tyto místnosti se tráví nejvíc času. Pije se tu káva, víno, občas něco zobne. Navíc jak se venku oteplí, člověk lítá ze zahrady domů a nazpět tak 100× denně a natahá se dovnitř hodně prachu.

Dala bych koberec jen k sedačce a pořídila papuče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
27.3.22 09:43

Kusove koberce. Pri predstave co vse se drzi v kobercich a „nerotuje“ :poblion: radeji si bez namahy preluxnu tu podlahu nez se sedrit u kobercu, a i tak ty chlupy ten prach zadrzi…
Min rok jsme se stehovali z bytu a protopili hodne, tenhle rok kdyz je slunicko, tak ani netopime. Zvykli jsme si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.3.22 10:05
@Zvonielka píše:
Kusove koberce. Pri predstave co vse se drzi v kobercich a „nerotuje“ :poblion: radeji si bez namahy preluxnu tu podlahu nez se sedrit u kobercu, a i tak ty chlupy ten prach zadrzi…
Min rok jsme se stehovali z bytu a protopili hodne, tenhle rok kdyz je slunicko, tak ani netopime. Zvykli jsme si.

Jeden by řekl podle smajlika, že si doma na koberce zvracíte

• Citovat
  • Upravit
42166
27.3.22 10:18

Já koberce nemám ráda. Dokud jsem je měla, furt jsem něco čistila, věčně něco vylityho nebo zašlapanýho. Radši denně vytřu a podlaha je jak nová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11071
27.3.22 10:32

Osobně moc neřeším co je retro, ale co se mi líbí a co mi vyhovuje. Koberec v obýváku mám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5881
27.3.22 10:36

My máme v obýváku kusový koberec, ale celkem velký 3×4m (pokrývá 2/3 místnosti). Výhoda je ta, že se dá vždy pohodlně vytáhnout ven a vyčistit mokrým vysavačem. V létě na sluníčku je do večera zase suchý.
Celoplošný koberec mi přijde nepraktický a z hygienického hlediska by mi byl dost nepříjemný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí