Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nikde nemáme koberec a ani bych si ho nedala. Děti mají na hraní velkou omyvatelnou podložku. Chodíme v papucich.
Koberce velmi zutulnuji a I s tím teplem, jak říká tvůj muz, je na tom něco pravdy.
Nemluvila bych o retru, protože koberce jdou na odbyt hodně, ty celoplosne, a stále
Klidně bych koberec dala i do obýváku, ale pokud možno ne pod skříně a těžký nábytek, ať ho můžete lehce vyměnit.
Asi tu bude někdo psát o tom, že se v koberci drží víc prach, ale ten se dát vysat.
My jsme nové davali v obyvaku plovoucí podlahu Ceramin, jo, je to pěkný moderní, ale koberec byl tak8vy teplejší, útulného, u sedačky tedy máme kusovku koberec a potom ještě behoun.
Pouštím robotaka obden po celém bytě, a i když máme až na loznici všude tvrdé podlahy, tak vždy je plný prachu.
Naši i tchánovci koberce mají, retro to bude pokud si to retro uděláš ![]()
Ač chápu, že celoplošný koberec vyžaduje náročnější údržbu, tak osobně jsem jednoznačně pro koberce.
Přesně jak píšeš, udrží větší teplo a celkově takovou domácí útulnost, děti si mohou hrát na zemi na koberci.
@Jana-86 píše:
Ač chápu, že celoplošný koberec vyžaduje náročnější údržbu, tak osobně jsem jednoznačně pro koberce.
Přesně jak píšeš, udrží větší teplo a celkově takovou domácí útulnost, děti si mohou hrát na zemi na koberci.
Vy máte koberec v obýváku v domě?
@Jana-86 píše:
My už máme děti velké. Jinak ano, pro malé děti mi to přijde praktičtější.
@Ahep píše:
Koberce velmi zutulnuji a I s tím teplem, jak říká tvůj muz, je na tom něco pravdy.
Nemluvila bych o retru, protože koberce jdou na odbyt hodně, ty celoplosne, a stáleKlidně bych koberec dala i do obýváku, ale pokud možno ne pod skříně a těžký nábytek, ať ho můžete lehce vyměnit.
Asi tu bude někdo psát o tom, že se v koberci drží víc prach, ale ten se dát vysat.
My jsme nové davali v obyvaku plovoucí podlahu Ceramin, jo, je to pěkný moderní, ale koberec byl tak8vy teplejší, útulného, u sedačky tedy máme kusovku koberec a potom ještě behoun.
Pouštím robotaka obden po celém bytě, a i když máme až na loznici všude tvrdé podlahy, tak vždy je plný prachu.
Osobně si myslím, že pokud se podlaha denně nevysaje nebo nevytře, tak je to horší než koberec. Protože na koberci se prach drží na místě a nerotuje a nechuchvalcuje se s chlupama do rohů
Já jsem fanynka koberců, ale těch světlých. Tmavé se mi vůbec nelíbí, no jsou pro mě dost retro. Ale to je spíš věc vkusu. ![]()
Já bych do rodinného domu do obýváku nikdy celoplošný koberec nedala. V tyto místnosti se tráví nejvíc času. Pije se tu káva, víno, občas něco zobne. Navíc jak se venku oteplí, člověk lítá ze zahrady domů a nazpět tak 100× denně a natahá se dovnitř hodně prachu.
Dala bych koberec jen k sedačce a pořídila papuče.
Kusove koberce. Pri predstave co vse se drzi v kobercich a „nerotuje“
radeji si bez namahy preluxnu tu podlahu nez se sedrit u kobercu, a i tak ty chlupy ten prach zadrzi…
Min rok jsme se stehovali z bytu a protopili hodne, tenhle rok kdyz je slunicko, tak ani netopime. Zvykli jsme si.
@Zvonielka píše:
Kusove koberce. Pri predstave co vse se drzi v kobercich a „nerotuje“radeji si bez namahy preluxnu tu podlahu nez se sedrit u kobercu, a i tak ty chlupy ten prach zadrzi…
Min rok jsme se stehovali z bytu a protopili hodne, tenhle rok kdyz je slunicko, tak ani netopime. Zvykli jsme si.
Jeden by řekl podle smajlika, že si doma na koberce zvracíte
Já koberce nemám ráda. Dokud jsem je měla, furt jsem něco čistila, věčně něco vylityho nebo zašlapanýho. Radši denně vytřu a podlaha je jak nová.
Osobně moc neřeším co je retro, ale co se mi líbí a co mi vyhovuje. Koberec v obýváku mám.
My máme v obýváku kusový koberec, ale celkem velký 3×4m (pokrývá 2/3 místnosti). Výhoda je ta, že se dá vždy pohodlně vytáhnout ven a vyčistit mokrým vysavačem. V létě na sluníčku je do večera zase suchý.
Celoplošný koberec mi přijde nepraktický a z hygienického hlediska by mi byl dost nepříjemný.
Koupili jsme starší dům, do kterého se budeme zanedlouho stěhovat. Dům má vnitřní prostory bez rekonstrukce, ale udržované. Momentálně se do větších rekonstrukcí nebudeme pouštět, protože manžel je na dlouhodobé nemocenské. V některých místnostech jsou staré parkety, v obýváku, kuchyni a jídlelně plovoučka, taková ta světlá hladká studená, jedny z prvních, co se vyráběly. Doma v bytě, kde teď žijeme, máme kvalitní lino, ale plovoučky mi přijdou studené. Do ložnice a dětských pokojů dáme koberce, ale přemýšlíme nad kobercem i do obýváku (celoplošným). Ale já pořád váhám, aby to nebylo moc retro, jestli nedat jen sektorový okolo gauče. Manžel tvrdí, že koberec dokáže udržet i větší teplo v místnosti, než studená plovoučka. Chci se zeptat, máte ve starším domě holé podlahy nebo koberce? Samozřejmě nemám na mysli ty, co mají podlahové topení. A v neposlední řadě přemýšlím i nad tím, jaké propady životní úrovně přinese válka, může nastat doba, že člověk bude hodně váhat, kdy a nakolik si zatopí