Koberec vs holá podlaha

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4155
27.3.22 12:34

Já jsem zastáncem podlahy, kterou můžu udržovat čistou. To koberce nejsou. Máme v domě kombinaci kvalitního PVC a dlažby. Chodíme v bačkorách nebo pantoflích. Spodní část domu vysávám a vytírám denně, ložnice v patře jednou za týden.
Když si vzpomenu, jak vypadal koberec v našem dětském pokoji, když jsme ho dávali pryč, chce se mi :poblion:. A to tam byl tři roky, denně vysávaný a jednou za rok čištěný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42427
27.3.22 12:36
@Murka píše:
Já jsem zastáncem podlahy, kterou můžu udržovat čistou. To koberce nejsou. Máme v domě kombinaci kvalitního PVC a dlažby. Chodíme v bačkorách nebo pantoflích. Spodní část domu vysávám a vytírám denně, ložnice v patře jednou za týden.
Když si vzpomenu, jak vypadal koberec v našem dětském pokoji, když jsme ho dávali pryč, chce se mi :poblion:. A to tam byl tři roky, denně vysávaný a jednou za rok čištěný.

Přesně. Proto mi už koberce nesmí do bytu. Podlaha může být politá a zašlapaná, po vytření je jak nová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
27.3.22 12:42
@Modra1 píše:
Vy máte koberec v obýváku v domě?

Ano, kromě kuchyně a částečně chodby máme koberec všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43032
27.3.22 13:04
@Anonymní píše:
Koupili jsme starší dům, do kterého se budeme zanedlouho stěhovat. Dům má vnitřní prostory bez rekonstrukce, ale udržované. Momentálně se do větších rekonstrukcí nebudeme pouštět, protože manžel je na dlouhodobé nemocenské. V některých místnostech jsou staré parkety, v obýváku, kuchyni a jídlelně plovoučka, taková ta světlá hladká studená, jedny z prvních, co se vyráběly. Doma v bytě, kde teď žijeme, máme kvalitní lino, ale plovoučky mi přijdou studené. Do ložnice a dětských pokojů dáme koberce, ale přemýšlíme nad kobercem i do obýváku (celoplošným). Ale já pořád váhám, aby to nebylo moc retro, jestli nedat jen sektorový okolo gauče. Manžel tvrdí, že koberec dokáže udržet i větší teplo v místnosti, než studená plovoučka. Chci se zeptat, máte ve starším domě holé podlahy nebo koberce? Samozřejmě nemám na mysli ty, co mají podlahové topení. A v neposlední řadě přemýšlím i nad tím, jaké propady životní úrovně přinese válka, může nastat doba, že člověk bude hodně váhat, kdy a nakolik si zatopí :think:

Duvod, proc nemame vsude koberce, je hygiena. Jogurt se z toho blbe dostava. Deti ho mely v pokojícku, kde mely zakazano jist a stejne byl humusny. Ale mozna mate nejake noalni deti, nase jsou silene. Koberec je prijemny a teply.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
27.3.22 13:06

Moji rodiče mívali koberce, do nového bydlení si dali plovoučku, protože koberce jim přišly nepraktické a nechutné. Já na té plovoučce žila od svých 10 let. A svým dětem jsem do pokoje teda dala koberce a plovoučku už nechci ani vidět. :lol: Je fakt studená, klouže, je hlučná a nepříjemná na hraní. Jediná výhoda je podle mě ta, že se z toho dají utřít loužičky po dětech, na koberci je při větrání zadnic a pasení koníků nutno dbát na nějakou větší nepromokavou podložku :) Ale tu si stejně dám i na každou jinou podlahu, akorát nevadí, když se dítě netrefí. Ale koberce se mi líbí jen v pokojích, kde to chceme útulné, do těch reprezentativních částí domu bych je nedávala. Max nějaký ten kusový k sedačce.

• Citovat
  • Upravit
Kolicek95
27.3.22 13:07
@Pudloslava píše:
Duvod, proc nemame vsude koberce, je hygiena. Jogurt se z toho blbe dostava. Deti ho mely v pokojícku, kde mely zakazano jist a stejne byl humusny. Ale mozna mate nejake noalni deti, nase jsou silene. Koberec je prijemny a teply.

Já se třeba fakt bojím, až děti chytnou nějaké blití, ideálně v noci :oops:. Tam koberce prohrají na plné čáře.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.3.22 13:16
@Kolicek95 píše:
Já se třeba fakt bojím, až děti chytnou nějaké blití, ideálně v noci :oops:. Tam koberce prohrají na plné čáře.

Naše děti blily zásadně do postele :lol:

• Citovat
  • Upravit
43032
27.3.22 13:29
@Kolicek95 píše:
Já se třeba fakt bojím, až děti chytnou nějaké blití, ideálně v noci :oops:. Tam koberce prohrají na plné čáře.

K tomu neni co dodat. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3533
28.3.22 10:27
@Anonymní píše:
Naše děti blily zásadně do postele :lol:

To máš štěstí. Syn na poschodové posteli si do ní blít nechtěl a hodil to zeshora dolů :zed:. Bylo to doslova všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21902
28.3.22 10:42
@Anonymní píše:
Osobně si myslím, že pokud se podlaha denně nevysaje nebo nevytře, tak je to horší než koberec. Protože na koberci se prach drží na místě a nerotuje a nechuchvalcuje se s chlupama do rohů

No radeji budu denne vysavat, nez udrzovat prach a chlupy na miste ;) Mame kocoury a plovoucku, v detskem pokoji koberec. Zatimco podlahu denne prejedu, tak dostat chlupy z koberce je des a jsem zpocena az na zadku. Nehlede na to, ze podlaha se vytre do cista, ale jak casto vycistis koberec, ze? Jako koberce jsou krasny, teply a utulny, ale na udrzbu a cistotu jednoznacne na prd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
2.4.22 17:04

Celoplošný koberec ani náhodou.
Leda kusový, co se da pak nahradit.
Dcera má v pokojíku malý koberec tak 100×150 a je neuvěřitelně, kolik bordelu z toho vždy vysaju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3800
2.4.22 17:49
@Anonymní píše:
My už máme děti velké. Jinak ano, pro malé děti mi to přijde praktičtější.

Koberce jsem všechny vyhodila. Je to prašárna a nejdou pořádně vyčistit. Kdybych měla děti již velké, tak bych si koberec vůbec nepořizovala. A pokud je mám ještě malé, tak jen menší koberec, rozhodně ne celoplošný. Bude to samý flek a nedá se to pořádně čistit. A retro to také je, koberce si již skoro nikdo nekupuje, pokud nepotřebuje zakrýt blbou podlahu nebo má podlahu skutečně studenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
2.4.22 18:42

My máme plovoucku v domě v novostavbě. Od podlahy jde dost zima, podlahové topení máme jen v koupelně. A je to fakt šok ten přechod z teploučk podlahy na ledovou. Koberce nechci, dokud mladší nebude spolehlivě čůrat na wc. Koberce jsou praktické, když děti lezou, Ale nepraktixké, když se učí bez plen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.4.22 08:20

Děcka mám velké, koberce jsme už koupili. Pro nás jsou z důvodu tepla praktičtější. Akorát do obýváku jsme koupili větší sektorový.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max