Jaká razítka pro děti do školky

Billi
29.1.22 11:47

Jaká razítka pro děti do školky

Nedávno se tu řešila líbivost a nelíbivost značek, co používají pro děti ve školce. Mamince se tam nelíbila značka jejího synka. Strhla se tam zajímavá diskuze.
Kamarádka je učitelka v MŠ, vypadá to, že se přes léto bude rekonstruovat její oddělení, tak dostala možnost si i vymyslet nové značky (samozřejmě se bude domlouvat s kolegyní). Značky si bude sama kreslit a bude si je nechávat vyrábět (včetně razítek).
Takže jen tak pro zajímavost, jaké značky byste vy brali pro své děti v MŠ?

PS: Vím, že 100 lidí, 100 názorů a i vím, že pro někoho to je naprosto zbytečné téma. Tak to nekomentujte ;)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8491
29.1.22 11:59

Mí synové by brali oba sluníčko a koťátko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
29.1.22 12:06

Jsem teda ve škole. Objednávala jsem si loni různá razítka na internetu. Mám různý mix razítek. Jsou tam i zvířátka. V jiné sadě je i pusa, kvítko, smajlíci. Když vidím hezký set, tak přikupuji.
Někde v knížce jsem pro moje děti měla razítka Šmoulíky. Až to moje děti nebralo. Tak i to jsem si stáhla do práce :mrgreen:.
Abych pravdu řekla, tak si vůbec nepamatuji razítka mojich dětí ve školce a ani ve škole. Ani jedno nemělo problém. Jaké bylo, takové se přijalo a bez remcání.
Na druhou stranu dneska je pestrá nabídka. Kdo umí kupovat na Aliexpress. I tam se dá sehnat nebo nechat vyrobit.
Ve škole se nám stalo, že autík vyžaduje jeden druh razítka, obrázků. Tak nám tatínek přikoupil zrovna tohle razítko, které v sadě chybělo. Byl rychlejší, než se přikoupilo.

Příspěvek upraven 29.01.22 v 12:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
29.1.22 12:06

Zvířátka, dopravní prostředky a možná hračky (míč, panenka) a pak neco z přírody (sluníčko, stromeček, kytka, duha).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
29.1.22 12:08

Zvířátko, nějaká kytička, hračka.
Osobně mi nevadí žádný obrázek, hlavně že paní učitelky jsou hodné. Tohle mi připadá zbytečné řešit. Dopředu to vybrat nelze, to by byla bitka o koťátka a autíčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
29.1.22 12:28

Tak bylo by fajn to nechat detem vybrat, treba vylosovat z krabice (kdyz by se nelibilo, muzou treba dvakrat vymenit).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
29.1.22 12:41

Myslím si, že je jedno co za obrázek to je. Důležité je, aby např. jedno nevybočovalo. Takže sada zvířátek a najednou kyblík. To by možná moji dcerku mrzelo, ale nijak výrazně bych to neřešila. Udělala bych z toho srandu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
29.1.22 12:46

Já měla lísteček, ségra houbičku, naše malá první rok třešničky. Teď má žlutý kyblicek, ten je taky fajn, jen to byla změna, tak chvíli řešila, co je teda jako teď s jejími tresnickami. Ale jinak ten žlutý kyblicek vzala taky v pohodě :D možná teda i proto, že ho má doma ze sekačky na hraní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
29.1.22 12:49

Mi se nejvíc líbilo jak v té diskuzi někdo psal o tvarech.
Takže čtverec, kruh, obdélník, trojúhelník. Jeden dva, tři, kombinaci různé barvy…

Je to neutrální, snadno se to maluje i se to dá dobře zapamatovat.

Jinak všechny značky stejně. Takže buď jen zvířátka nebo hračky, dopravní značky, kytky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
29.1.22 12:56

@Netopirek U nás tvary (tři kolečka, dva čtverce apod.) mají až předškoláci.

Ono je to prostě dost o rodicich, kteří umí udělat z houba kovbojku. Holka má ve škole parník a vůbec to neřeší.
Ve školce měla rok mašinku a byla nadcená, že ji podědila po bráchovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
29.1.22 13:00

@Netopirek oni budou mít i obrázky jako razítka, což je bez barev. Značí tak obrázky, budou to mít vyšité na povlečení, na kapsáři v šatně a tak. Takže je potřeba, aby z toho šel obrys.

@Lucie_Sx to je bohužel nereálné. Mají smíšené třídy, takže děti tam zůstávají 3 roky se stejnou značkou. Vždy se obměňuje jen část značek. Navíc první vylosují a poslední by měli smůlu.
Aby měla víc značek než je dětí taky nejde, bude mít značky vyšité na povlečení, kapsáři, nalepené na háčku, kde mají děti ručník a hrnek na pití.

• Citovat
  • Upravit
26747
29.1.22 13:02

NE - brouk pytlík, lopata, kleště..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
29.1.22 13:04

@Billi tak ty tvary jdou nakombinovat i tak, že by stačili jen obrysy.

Ještě by bylo dobré, kdyby to nějak souviselo s názvem třídy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
29.1.22 13:08

@Netopirek nedovedu si představit jak to udělat, aby z toho šlo 30 značek. Kdyby byly barvy, tak jo. Hlavně tříleťáci by se podle mě moc neorientovali.
Jsou třída veverek.

• Citovat
  • Upravit
662
29.1.22 13:13

Zvířátka - pejsek, kočka, želva, ptáček, ryba, motýl, beruška,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí