Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jsem teda ve škole. Objednávala jsem si loni různá razítka na internetu. Mám různý mix razítek. Jsou tam i zvířátka. V jiné sadě je i pusa, kvítko, smajlíci. Když vidím hezký set, tak přikupuji.
Někde v knížce jsem pro moje děti měla razítka Šmoulíky. Až to moje děti nebralo. Tak i to jsem si stáhla do práce
.
Abych pravdu řekla, tak si vůbec nepamatuji razítka mojich dětí ve školce a ani ve škole. Ani jedno nemělo problém. Jaké bylo, takové se přijalo a bez remcání.
Na druhou stranu dneska je pestrá nabídka. Kdo umí kupovat na Aliexpress. I tam se dá sehnat nebo nechat vyrobit.
Ve škole se nám stalo, že autík vyžaduje jeden druh razítka, obrázků. Tak nám tatínek přikoupil zrovna tohle razítko, které v sadě chybělo. Byl rychlejší, než se přikoupilo.
Příspěvek upraven 29.01.22 v 12:07
Zvířátka, dopravní prostředky a možná hračky (míč, panenka) a pak neco z přírody (sluníčko, stromeček, kytka, duha).
Zvířátko, nějaká kytička, hračka.
Osobně mi nevadí žádný obrázek, hlavně že paní učitelky jsou hodné. Tohle mi připadá zbytečné řešit. Dopředu to vybrat nelze, to by byla bitka o koťátka a autíčka.
Tak bylo by fajn to nechat detem vybrat, treba vylosovat z krabice (kdyz by se nelibilo, muzou treba dvakrat vymenit).
Myslím si, že je jedno co za obrázek to je. Důležité je, aby např. jedno nevybočovalo. Takže sada zvířátek a najednou kyblík. To by možná moji dcerku mrzelo, ale nijak výrazně bych to neřešila. Udělala bych z toho srandu.
Já měla lísteček, ségra houbičku, naše malá první rok třešničky. Teď má žlutý kyblicek, ten je taky fajn, jen to byla změna, tak chvíli řešila, co je teda jako teď s jejími tresnickami. Ale jinak ten žlutý kyblicek vzala taky v pohodě
možná teda i proto, že ho má doma ze sekačky na hraní.
Mi se nejvíc líbilo jak v té diskuzi někdo psal o tvarech.
Takže čtverec, kruh, obdélník, trojúhelník. Jeden dva, tři, kombinaci různé barvy…
Je to neutrální, snadno se to maluje i se to dá dobře zapamatovat.
Jinak všechny značky stejně. Takže buď jen zvířátka nebo hračky, dopravní značky, kytky…
@Netopirek U nás tvary (tři kolečka, dva čtverce apod.) mají až předškoláci.
Ono je to prostě dost o rodicich, kteří umí udělat z houba kovbojku. Holka má ve škole parník a vůbec to neřeší.
Ve školce měla rok mašinku a byla nadcená, že ji podědila po bráchovi.
@Netopirek oni budou mít i obrázky jako razítka, což je bez barev. Značí tak obrázky, budou to mít vyšité na povlečení, na kapsáři v šatně a tak. Takže je potřeba, aby z toho šel obrys.
@Lucie_Sx to je bohužel nereálné. Mají smíšené třídy, takže děti tam zůstávají 3 roky se stejnou značkou. Vždy se obměňuje jen část značek. Navíc první vylosují a poslední by měli smůlu.
Aby měla víc značek než je dětí taky nejde, bude mít značky vyšité na povlečení, kapsáři, nalepené na háčku, kde mají děti ručník a hrnek na pití.
@Billi tak ty tvary jdou nakombinovat i tak, že by stačili jen obrysy.
Ještě by bylo dobré, kdyby to nějak souviselo s názvem třídy.
@Netopirek nedovedu si představit jak to udělat, aby z toho šlo 30 značek. Kdyby byly barvy, tak jo. Hlavně tříleťáci by se podle mě moc neorientovali.
Jsou třída veverek.
Zvířátka - pejsek, kočka, želva, ptáček, ryba, motýl, beruška,…
Nedávno se tu řešila líbivost a nelíbivost značek, co používají pro děti ve školce. Mamince se tam nelíbila značka jejího synka. Strhla se tam zajímavá diskuze.
Kamarádka je učitelka v MŠ, vypadá to, že se přes léto bude rekonstruovat její oddělení, tak dostala možnost si i vymyslet nové značky (samozřejmě se bude domlouvat s kolegyní). Značky si bude sama kreslit a bude si je nechávat vyrábět (včetně razítek).
Takže jen tak pro zajímavost, jaké značky byste vy brali pro své děti v MŠ?
PS: Vím, že 100 lidí, 100 názorů a i vím, že pro někoho to je naprosto zbytečné téma. Tak to nekomentujte