Jaká rýže pro miminko?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jaká rýže pro miminko?
Holky tak jsem teď objevila Ameriku a zjistila, že rýži už malá dávno může a já jí furt cpu jen brambory
Ráda bych ji zkusila ale nevím jaká rýže je pro mimčo nejvhodnější? Pro nás většinou vařím Basmati, bude dobrá i pro miminko? A popř. s jakou značkou máte dobré zkušenosti?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Taky vařím obyčejnou rýži.
Kupuju kauflandskou Noe paraboild, žádná jiná nám nechutná
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já vařila basmati a jasmínovou, ta jim chutnala víc, já teda už dlouhý roky kupuju jen tyto rýže a občas to proložím jinou a vařím dětem tu co mám zrovna doma
Příspěvek upraven 25.10.12 v 13:14
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pouzivam Alnatura Milchreis a v pohode ![]()
Rychle se uvari hodne do mekka, ze uz ani neni potreba mixovani
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Basmati nebo jasmínová se doporočují, ale myslím že je to celkem jedno
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky místo brambor, můžeš dávat i bezvaječné těstoviny, kus kus, tu rýži.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky holky
a mixovaly jste rýži, nebo ji jen rozvařily? Malá zatím kousky nejí, vše mixuju dohladka, tak aby se mi tím nedávila…od kdy vlastně mohu zkoušet dávat kousky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kousky můžeš dávat jakmile se dítě nebude dávit
prostě to musíš zkusit. nejlíp tak 8-9. měsíc, tam je nějaká senzitivní perioda na zvykání si kousat pevnou stravu. každopádně brambory bych naveliko dítěti určitě nedávala. nejlepší je rýže a jáhly, jak už tu někdo psal, taky můžeš pohanku, v zimě je dobrá, zahřívá. zkus možná koupit takový druh rýže, která se snadno rozvaří, tj má malá zrnka, pak nemusíš mixování řešit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Saroya díky za radu
s kousky asi ještě počkám, měla teď 7 měsíců, přikrmuju měsíc, tak to nechci přehánět, zatím ještě neměla ani maso, to zkusím příští týden, tak uvidíme, začnu s kousky kolem Vánoc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Verca1989 píše:
Díky holkya mixovaly jste rýži, nebo ji jen rozvařily? Malá zatím kousky nejí, vše mixuju dohladka, tak aby se mi tím nedávila…od kdy vlastně mohu zkoušet dávat kousky?
Náš malej jedl kousky hned od začátku. Zkusila bych nemixovat, rozvařit. Když by to nešlo, rozmixovat můžeš vždycky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Verca1989 píše:
@Saroya díky za radus kousky asi ještě počkám, měla teď 7 měsíců, přikrmuju měsíc, tak to nechci přehánět, zatím ještě neměla ani maso, to zkusím příští týden, tak uvidíme, začnu s kousky kolem Vánoc
Neboj se, zkus kousky, malej je jedl už 4,5 měsíce. Mixovala jsem fakt jen první zeleninu, pak jsem jen mačkala a moxivala tvrdou zeleninu jako kedluben apod a zbytek měl krájenej.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit