Jaká střední
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jaká střední
Dobrý den, potřebovala bych poradit. Za chvíli dělám přijímačky na střední, ale stále nevím kam. Známky mám docela dobré a řekla bych, že učení mi taky zas tak velký problém nedělá. Jasně taky se mi někdy nechce, ale když už se nic dlouho naučím, tak se na to docela těším. Rodiče mi říkají ať jdu na pedagogickou, ale já si nejsem jistá. Přemýšlela jsem i o gymnáziu, ale mám strach, že bych to tam nezvládala. Na druhou stranu se bojím jít na odbornou střední. Teď mě prosím neberte nijak špatně, ale mám strach, že všichni chytří půjdou na gympl a já se na odborné střední nebudu nijak zlepšovat a začnu to flákat, protože se nebudu mít důvod snažit a taky, že se pak nedostanu na vysokou. Když však půjdu na gymnázium mám strach, že vysokou nedodělám.
Poslední dobou také přemýšlím nad tím jestli nechci být Dětská zdravotní sestra, mám ráda děti a vždy jsem věděla, že bych v životě chtěla dělat něco, co nějakým způsobem pomáhá.
Čtyři roky jsem taky vedla skautskou družinku dětí a bavilo mě to. Takže bych se chtěla zeptat jestli je lepší jít na gymnázium nebo na odbornou střední školu a taky když bych chtěla být Dětská zdravotní sestra, jestli je lepší gymnázium nebo zdrávka. Předem děkuji za odpověď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Být tebou, tak jdu na přírodovědné lyceum. Připraví tě to taky na VŠ a pokud by VŠ nedopadla(čehož se bojíš),tak nějaké uplatění najdeš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já chtěla být dětská zdravotní sestra tak jsem šla na přírodovědné lyceum..Máš tam větší zaměření na biologii, chemii atd… Já letos končím ( jsem ve čtvrťaku) a změnila jsem plán a půjdu na VŠ obor analytická a forenzní chemie a pracovat bych pak chtěla v kriminalistické laboratoří… A jinak za celé 4 roky jsem se nepodívala do učebnice a to nejsem žádný šprt a známky na vysvěcení 1-3. Takže v pohodě.. Jo akorát jsme měli 3 roky předmět léčivé rostliny a učila jsem se jen latinské názvy a to bylo lehké…
A ve třeťaku jsme měli praxi ( 14 dní) každý kde chtěl tak jsem šla na biochemii do nemocnice a to bylo fakt super…Gympl je podle mě na nic.
Můžu se zeptat když tak odkud jsi?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Eeelllaaa píše:
Já chtěla být dětská zdravotní sestra tak jsem šla na přírodovědné lyceum..Máš tam větší zaměření na biologii, chemii atd… Já letos končím ( jsem ve čtvrťaku) a změnila jsem plán a půjdu na VŠ obor analytická a forenzní chemie a pracovat bych pak chtěla v kriminalistické laboratoří… A jinak za celé 4 roky jsem se nepodívala do učebnice a to nejsem žádný šprt a známky na vysvěcení 1-3. Takže v pohodě.. Jo akorát jsme měli 3 roky předmět léčivé rostliny a učila jsem se jen latinské názvy a to bylo lehké…
A ve třeťaku jsme měli praxi ( 14 dní) každý kde chtěl tak jsem šla na biochemii do nemocnice a to bylo fakt super…Gympl je podle mě na nic.
Můžu se zeptat když tak odkud jsi?
Jsem z jihomoravského kraje, okres Hodonín
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Eeelllaaa to mně zaujalo, jaké je prosím teda uplatnění z toho přírodovědného lycea, když by jsi nešla na vysokou?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše:
@Eeelllaaa to mně zaujalo, jaké je prosím teda uplatnění z toho přírodovědného lycea, když by jsi nešla na vysokou?
Google tvrdí toto: Absolventi jsou připraveni k terciárnímu studiu zejména přírodovědně zaměřených technologických oborů. Dále získali odborné kompetence uplatnitelné i při přímém vstupu na trh práce v činnostech laboratorního a provozního charakteru, v administrativních a správních činnostech zejména v oblasti příslušné profilace. Asi záleží i kde zrovna zvolí praxi a zda tam je v případě nepřijetí na VŠ možnost nastoupit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fiveone píše:
Google tvrdí toto: Absolventi jsou připraveni k terciárnímu studiu zejména přírodovědně zaměřených technologických oborů. Dále získali odborné kompetence uplatnitelné i při přímém vstupu na trh práce v činnostech laboratorního a provozního charakteru, v administrativních a správních činnostech zejména v oblasti příslušné profilace. Asi záleží i kde zrovna zvolí praxi a zda tam je v případě nepřijetí na VŠ možnost nastoupit.
aha, díky, tak to nezní jako moc super možnosti uplatnění,
já totiž znám holku, no je jí 40 a ta má VŠ přírodovědnou, a dosud nenašla práci, pro kterou je vystudovaná, protože to téměř žádné uplatnění nemá - chtěla pracovat v ZOO, ale to chce každý ![]()
takže roky je nezaměstnaná, 2 roky pracovala v cestovce, na což vš přírodovědnou fakt neupotřebí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga no ono to je defakto příprava na tu výšku takže bych řekla že musíš jít…Ale vím že na ty biochemii mi řekli ze můžu kit pracovat i do ty laboratoře ale budu nějaká nižší laborant či co, a jinak co znám lidi z vyšších ročníků co už odešli tak někdo dělá v Zoo, v invitro laboratoří ( rozmnožování květin), v nějakých sklenících v Praze, a jedna odjela do ciziny a dělá něco v oblasti ekologie…ale z toho lycea je lepší jít na výšku.. Mě se teda moc nechce jít na VŠ, práci bych měla ale úplně v jiném oboru a říkám si když sem 4 roky se věnovala přírodním vědam tak ti jen tak nezahodim a zaujala mě právě ten obor analytická a forenzní chemie… Jinak chodím na to lyceum do Ostravy a VŠ kde chci jít je v Praze
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Eeelllaaa takže asi to bude rozumné, když půjdeš na VŠ, i když se ti nechce - tohle střední vzdělání vypadá, že se bude těžko hledat odpovídající práce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga to ano… To lyceum je fakt pro lidi co chou na VŠ… já teda tam šla protože jsem se přestěhovala do jiného města a hledala školy které měly místo… A nechtěla jsem žádné obchodky atd.. přírodní vědy mě zrovna baví a jdou ale s tou VŠ už jsem to tenkrát nedomyslela ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše:
aha, díky, tak to nezní jako moc super možnosti uplatnění,
já totiž znám holku, no je jí 40 a ta má VŠ přírodovědnou, a dosud nenašla práci, pro kterou je vystudovaná, protože to téměř žádné uplatnění nemá - chtěla pracovat v ZOO, ale to chce každý
takže roky je nezaměstnaná, 2 roky pracovala v cestovce, na což vš přírodovědnou fakt neupotřebí
Jo, brácha má zemědělku, takže chápu. Udělal si bakaláře, ale i tak hledá hůř uplatnění. Nějakou dobu dělal v Chuchli v zookoutku. Teď pracuje pro distributora hnojiv, osvětlení apod..Myslím, že jeho sen byl jiný(alespoň podle toho co říkal).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Eeelllaaa píše:
@stinga to ano… To lyceum je fakt pro lidi co chou na VŠ… já teda tam šla protože jsem se přestěhovala do jiného města a hledala školy které měly místo… A nechtěla jsem žádné obchodky atd.. přírodní vědy mě zrovna baví a jdou ale s tou VŠ už jsem to tenkrát nedomyslela
tak ono v 15 je to složité si vybírat, člověk toho spoustu ještě nedokáže domyslet
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Maky 56 píše:
Dobrý den, potřebovala bych poradit. Za chvíli dělám přijímačky na střední, ale stále nevím kam. Známky mám docela dobré a řekla bych, že učení mi taky zas tak velký problém nedělá. Jasně taky se mi někdy nechce, ale když už se nic dlouho naučím, tak se na to docela těším. Rodiče mi říkají ať jdu na pedagogickou, ale já si nejsem jistá. Přemýšlela jsem i o gymnáziu, ale mám strach, že bych to tam nezvládala. Na druhou stranu se bojím jít na odbornou střední. Teď mě prosím neberte nijak špatně, ale mám strach, že všichni chytří půjdou na gympl a já se na odborné střední nebudu nijak zlepšovat a začnu to flákat, protože se nebudu mít důvod snažit a taky, že se pak nedostanu na vysokou. Když však půjdu na gymnázium mám strach, že vysokou nedodělám.
Poslední dobou také přemýšlím nad tím jestli nechci být Dětská zdravotní sestra, mám ráda děti a vždy jsem věděla, že bych v životě chtěla dělat něco, co nějakým způsobem pomáhá. Čtyři roky jsem taky vedla skautskou družinku dětí a bavilo mě to. Takže bych se chtěla zeptat jestli je lepší jít na gymnázium nebo na odbornou střední školu a taky když bych chtěla být Dětská zdravotní sestra, jestli je lepší gymnázium nebo zdrávka. Předem děkuji za odpověď.
Ahoj, gymplu se neboj, pokud chceš na VŠ, tak je to nejlepší příprava, já třeba chodila na přírodovědný gympl a chemii a biologii jsme měli už téměř na VŠ úrovni. Já pak šla na medicínu a dostala jsem se v pohodě na všechny 3 pražské LF. Pokud tě zajímá dětská sestra, tak v Praze tuším, že se dá studovat poměrně nově na VŠ na 2.LF jako Bc. obor, nebo na VOŠ 5.Května. Samozřejmě na tuto VŠ/VOŠ můžeš jít i ze střední odborné školy, ale kdyby sis to v průběhu studia rozmyslela a chtěla na jiný obor, tak si myslím, že gympl je takový všeobecnější, i když zas je fakt, že kdybys pak na VŠ nechtěla, tak je gympl sám o sobě docela k ničemu.
Ale jinak si nemyslím, že bys gympl neměla zvládnout, můj brácha třeba měl na gymplu dost čtyřek, trojek atd., ale pak šel na VŠ, která ho zajímala a je Ing. a dodělává Ph. D. A někteří mí spolužáci z gymplu taky sotva prolézali a pak VŠ zvládli. Pokud ti to na ZŠ jde, tak nevidím důvod, proč gympl nezkusit.
Každopádně ti moc držím palce, ať se správně rozhodneš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám lyceum-zdravotní a uplatnění nemám. Jediné co mohu dělat, tak sanitáře. Ale to může dělat kdokoliv s kurzem a ukončenou základkou. Jinak jsem na základce měla vyznamenání, vždycky mě učení hodně bavilo. Ale na lyceu jsem se děsně nudila, na úrovni gymplu jsme měli jen jeden předmět, jinak mi to tam přišlo lehčí než na základce. O výuce jazyků ani nemluvím, tam jsme 4 roky opakovali základku.
Na výšku se od nás dostalo poměrně dost lidí, ale málokdo se na ní udržel. Nakonec jsem skončila jako sanitářka pod holkama asistentkama (co se učili hůř-měli jsme společné některé hodiny, tak to vím), ale líp si vybraly.
Kdybych to mohla vrátit vybrala bych si dobrej gympl, kde vím, že studenti nemají problém se udržet na vysoké. Třeba bigy, křenová, kapitána Jaroše apod. A nebo bych šla na zaměřenou sš, třeba lavoratorního asistenta, asistenta do lékárny a nebo i tu sestru. Hlavně abych to pak mohla dělat po sš, kdyby mi náhodou nevyšla výška. Přeju hodně štěstí s výběrem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit