Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Neporadim, ale ty mas 2 deti do 5 let jsi stihla 2 vztahy ktere se stihly i rozpadnout ![]()
Vzhledem ke zdravotnímu stavu dítěte, bych si řekla o 4000-5000 a navíc bych ještě žádala o zvýšení těch alimentů na první dítě.
Alimenty jsou orientacne ctrnact procent z platu, ty mas navic narok na vyzivne pro neprovdanou matku do dvou let veku ditete.
@jahuhudka píše:
Neporadim, ale ty mas 2 deti do 5 let jsi stihla 2 vztahy ktere se stihly i rozpadnout
To je kazdeho vec bych rekla, ne? ![]()
@helbell píše:
To je kazdeho vec bych rekla, ne?
A divit se muze kazdy blbec, treba ja, ne? ![]()
Tak spočítej náklady na dítě, vyděl 2 + k tomu ještě něco přihoď.
Podle příjmů otce vycházejí na dítě cca 3500, vzhledem ke stavu dítěte a oprávněným nákladům bych chtěla 6000, soud to asi sníží, ale tohle bych já požadovala. Dále máš nárok na výživné na sebe do dvou let věku dítěte, to bych taky okamžitě požadovala a chtěla cca 4000. To je otázka, kolik soud přiřkne, nicméně něco ti přiřkne. Takže to rozhodně taky.
Dále až budeš mít byt, musíš mít nájemní smlouvu a trvalý pobyt ty i děti v tom bytě, tak vyběhat příspěvek na bydlení, to taky hodí nějakou částku, která pomůže s bydlením, byt musíš mít pronajatý od majitele, pozor na družstevní byty. Žádat se dá hned v prvním měsíci bydlení.
Přídavky na děti, jakmile budeš mít podanou žádost o alimenty, tak hned zažádat, to je další tisícovka ( nejsem si úplně jistá, jestli stačí mít zažádáno o alimenty nebo musíš mít v ruce rozsudek o alimentech, to ti poví na úřadě).
Já nechápu to s tím bytem, proč by měl toho přítele někdo vyhazovat z bytu jeho matky?? Co to má společného s výpočtem alimentů?
@helbell píše:
To je kazdeho vec bych rekla, ne?
Asi uživatelku jahudku udivilo (stejně jako mně), že v 5 letech paní stihla 2 děti s 2 potencionálně velmi nezodpovědnými partnery a teď spoléhá na rodiče a stát a soudy a kdo jí co dá a nedá a přiřkne a zaplatí/nezaplatí…
@overlord píše:
Asi uživatelku jahudku udivilo (stejně jako mně), že v 5 letech paní stihla 2 děti s 2 potencionálně velmi nezodpovědnými partnery a teď spoléhá na rodiče a stát a soudy a kdo jí co dá a nedá a přiřkne a zaplatí/nezaplatí…
Prekvapilo me, ze se da v 5 letech vybudovat dva vazne vztahy, porodit dve deti a rozpadnout dva vztahy ![]()
@jahuhudka píše:
Prekvapilo me, ze se da v 5 letech vybudovat dva vazne vztahy, porodit dve deti a rozpadnout dva vztahy
a mě už tady neudivuje nic
@Anonymní píše:
Ahoj, potřebovala bych se poradit. S přítelem se rozcházíme. Mám jednu 4 letou dceru, na kterou platí ex jen 2000 kč. Nyní mám s nýnějším přítelem dceru, který jsou 5 měsíců. Je nedonošená. Vyjde na docela dost peněz. Musíme s ní dojíždět k doktorům, věčný problémy se zdravým. Stojí to dost peněz. Přítel bere kolem 26 000kč čistého a má vlastní byt, ketrý má přepsaný na matku, ale nikdo ho vyhodit prostě nemůže…Já kam jít, tak snad když rodiče pomůžou, dáme dohromady kauci na byt. Rodičák mám 6000kč + alimenty na první dceru, které se platí jen občas…Ve městě, kde bych chtěla a bylo by to vzhledem k častému dojíždení po doktorech je nájem, tak okolo 10000 i se službami. Zajímalo by mě kolik bych si mohla říc o alimenty. Nejsem žádná vyděračka, ale potřebovala bych asi víc než dva ticice. Aspon, než půjdu do práce a dám to nějak dohromady.
Můžeš trochu specifikovat tu drahou péči na nedonošence? Sama mám nedonošená dvojčata, tak mě to zajímá. Vím, že nějaký čas měly děti drahé umělé mléko, jinak jejich nároky nebyly ničím nestandardní.
Výživné bych chtěla tak 3 tisíce, to bys mohla dostat. ![]()
Ahoj, potřebovala bych se poradit. S přítelem se rozcházíme. Mám jednu 4 letou dceru, na kterou platí ex jen 2000 kč. Nyní mám s nýnějším přítelem dceru, který jsou 5 měsíců. Je nedonošená. Vyjde na docela dost peněz. Musíme s ní dojíždět k doktorům, věčný problémy se zdravým. Stojí to dost peněz. Přítel bere kolem 26 000kč čistého a má vlastní byt, ketrý má přepsaný na matku, ale nikdo ho vyhodit prostě nemůže…Já kam jít, tak snad když rodiče pomůžou, dáme dohromady kauci na byt. Rodičák mám 6000kč + alimenty na první dceru, které se platí jen občas…Ve městě, kde bych chtěla a bylo by to vzhledem k častému dojíždení po doktorech je nájem, tak okolo 10000 i se službami. Zajímalo by mě kolik bych si mohla říc o alimenty. Nejsem žádná vyděračka, ale potřebovala bych asi víc než dva ticice. Aspon, než půjdu do práce a dám to nějak dohromady.