Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
V restauracích mám ráda listové saláty s balsamicem. Snažím se je dělat i doma, ale když koupím balsamico, vždycky je kyselé a ne tak sladké jako v restauraci a to kupuji vždycky ty nejdražší…poradíte mi někdo vyzkoušené a dobré?
@mandarinkapomeranc no to z nej musíš udelat zalivku
.Takze trochu vody, cukru a balsamico.
To se ještě jako ředí a doslaďuje, jo?
Já myslela, že se to hned lije na saláty… ![]()
@Lenka512 je to na chuti každého, ale je to furt ocet, takze bud zálivku a dosladit nebo zredukovat.
V restauracích redukují, ne? proto je hustější a není tak kyselé. Alespoň si to myslím ![]()
@Eemii no mě to nikdy nechutnalo, tak to bude asi tím
![]()
Můžu se ještě zeptat.
Byli jsme na dovolené na Kypru a měli tam výbornou zálivku na salát - byla černá, sladší..a ted si nevybavím ten název..začínalo to na p…něco jako pomegranate…nebo tak nějak
…nebudeš vědět?? Díky ![]()
@Lenka512 redukovana stava z granatoveho jablka, muze byt pridano i trosku balsamica
Některé recepty nerozlišují balsamico ocet a balsamico creme. Balsamico creme je to černé, huste a mírně nasladle.
@mandarinkapomeranc píše:
V restauracích mám ráda listové saláty s balsamicem. Snažím se je dělat i doma, ale když koupím balsamico, vždycky je kyselé a ne tak sladké jako v restauraci a to kupuji vždycky ty nejdražší…poradíte mi někdo vyzkoušené a dobré?
A nekupuješ spíš balsamikový ocet? ![]()
Musíš koupit balsamikovou redukci, omáčku, krém, jmenuje se to různě.
Edit - koukám, že už to tu padlo ![]()