Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Prosím poraďte, s volantem? Bez? Připadne ještě nějaké jiné? Děkuji moc.
Úplně obycejne jsou nejlepší a vydrží navíc nejdéle, můžeš na ne i s nim
a v dnešní době by měly mít i kolečka
![]()
Meli jsme se sedatkem. To je dobre, aby male deti nevypadavali, hlavne kdyz je clovek tahne na provazku po snehu v terenu, ale mi je zdedili, tak nevadilo, ze je ro tak na rok na dva max. Ony stejne nam zadne dele nevydrzely. Malo snehu, takze kolikrat jsou videt kameny a dira je hned.
Pro rok a pul stare dite idealne nejake sanky s „ohradkou“ nebo vyvysenym sedatkam. Ono se ti jeste neudrzi, kdyz ho na nich potahnes do kopce. Na tech obyc se realne muze drzet za brzdy, ale zvladne to 18 mesicni dite v rukavicich? Takze na nejaky volant a spol zapomen, sotva mu obleknes rukavice tak, aby mel palec v palci a mohl neco drzet.
@Cuddy to máš pravdu, jen syn si rukavice nenecha 🤦♀️ hned sundava…
@Mamca_1234 nam se uplne nejvic osvedcily tyto. detskyruzek. cz/sane-piccolino-komplet# sanky, prezily tri deti a mohou jit v poradku dal do sveta. Vyhoda byla, ze se daji jak tahnout, tak tlacit. Z mirneho kopacka jezdily deti na nich samy (ja bezela vedle) z vetsiho/delsiho jsem jezdila s nimi, sedla jsem si za ne na kluzak, drzela dole to operadlo a brzdila nohama. A byla to zabava i pro me. Nevim totiz, jake jsi telesne konstituce, ja jsem pomerne hubena a presto sednout si na sedatko tech klasickych bob champion a dat si na sebe dite je pro me utrpeni, jsou delane na detsky zadek, ne damsky.
V tomto věku jsme víc využili saně s ohrádkou - při tahání dítěte po rovině/do kopce nevypadlo a nemuselo se nějak křečovitě držet, z kopce jsme pak mohli jet s ním. Saně, tím, že jsou vyšší, mají výhodu, že na dítě nelítá sníh, což třeba ty naše dost štvalo
A později jsme pořídili klasické boby Sulov, ty byly totiž jediné, které přežily víc než jednu zimu.
@Oriseka píše:
Meli jsme se sedatkem. To je dobre, aby male deti nevypadavali, hlavne kdyz je clovek tahne na provazku po snehu v terenu, ale mi je zdedili, tak nevadilo, ze je ro tak na rok na dva max. Ony stejne nam zadne dele nevydrzely. Malo snehu, takze kolikrat jsou videt kameny a dira je hned.
Ty brďo, co s nimi děláte?
Moje děti mají jedny boby ještě po mě (ty budou mít tak 30 let, jako jo barva je trochu vyšislá, ale jinak jsou v naprostém pořádku) a druhé jsme kupovali před asi 7 roky. Máme tyto: https://www.sportisimo.cz/…pion/260548/?… a za mě @Mamca_1234 nejlepší - dobře se řídí, pro starší děti je plus, že dokážou frčet rychle. Jo ale souhlasím, že pro 1,5 roční jsou lepší saně s ohrádkou. A boby s volantem bych zvažovala až tak v 5 letech.
@vedma007 To je právě ono, ty staré boby vydržely, ty dnešní ani prd. Naše děti byly schopné zmasakrovat i dvoje za sezonu, samozřejmě tedy ve starším věku, kdy už na tom kraví, ale obvykle praskly v místě brzdy nebo ten plast, co o ně opírají nohy ![]()
@vedma007 tyhle champion jsou jedny z nejodolnejsich, ale pak jsou treba twister a to praskne hned. Staci trochu na nich skocit.
@vedma007 A právě ty Sulovy jsou jediné, které docela vydrží. Všechny levnější a sofistikovanější modely letěly po pár dnech do plastu.
@unuděná nezkousely jste Zipfy? Premyslim o nich, ale asi by se nam blbe davaly do auta, nejsou stohovatelne jako klasicke boby.
@Cuddy píše:
@unuděná nezkousely jste Zipfy? Premyslim o nich, ale asi by se nam blbe davaly do auta, nejsou stohovatelne jako klasicke boby.
Nezkoušeli, ale právě mi přijdou jako kráva velká, když pak člověk jede na hory a táhne v kufru čtvery lyžáky a věci na týden, tak je každý kus místa dobrý.. Navíc děti nemají moc rádi klasické lopaty, kdy musí jet v záklonu, a tohle je vlastně něco na ten způsob..
@unuděná Prave, predstava, ze to tahneme na hory… Nase deti (4 a 6) loni jeste velmi nerady bobovaly. Nohama brzdit nemohly, to je mely kratke a za brzdy se drzely a bud brzdily porad a nebo je neumely vatahnout a nebrzdily vubec. Tak jsem si rikala, jestli by toto nebylo lepsi. Uvidime, co letos.