Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj holky, dcera už nám začala sama chodit, tak bych jí chtěla koupit botičky na ven. Jen nevím, jaké koupit…mám kupovat přímo podzimní prakticky jen na 2 měsíce
. Nemáte některá typ na botičky, které jsou vhodné jak na podzim, tak do zimy?
Syn začal chodit přesně touto dobou loni. Koupila jsem mu ty první botičky s pružnou podrážkou. Na zimu by nebyly. On z nich stejně za 2 měsíce vyrostl, málem jsem musela kupovat ještě další na podzim. Ono u prvníchbotiček nemůžeš brát velký nadměrek, dítě, které začíná chodit by pak snadno zakopávalo. Navíc zimní boty rozhodně nebudou spoňovat hlavní požadavek pro první krůčky - pružná ohebná podrážka.
Kup podzimni capacky, zavazovaci(takove ty prvni botky, treba z DPK, ti maji krasne mekke) na zimu budes urcite kupovat nove
, vyjde ti to akorat. Obe moje dcery mely v prvnim roce chozeni 5 velikosti bot, zacaly na 19 a ve stejnou dobu za rok mely 24(Viola uz by mohla mit klidne i 25
)
Ahoj, ja bych taky doporucila to DPK, jako prvni jsme meli tyto -
http://www.dpk.cz/eshop/capacky
jsou to skvely prvni boticky, pro Vas na ted idealni !
a po nich zimni tyto
http://www.dpk.cz/…8-tex-0812-5
myslim, ze i cenove jsou o.k., pri tech dnesnich cenach boticek ![]()
My tedy bot za prvni rok moc nemeli, snad troje
on chytal hysteraky pri zkouseni, takze jsem moc neexperimentovala a nosil vzdycky jen ty jedny, co zrovna mel, bohuzel. Noha mu roste docela pomalu, vsichni doma mame malou nohu ![]()
Ja myslim, ze s 3 pary bot na rok jste spis vyjimka potvrzujici pravidlo. ![]()
Ja mam pocit, ze se vetsine deti zvolni rust nohou az casem(nejcasteji ve skolce), u nas to stale jeste nenastalo. Moje starsi dcera jeste nikdy nemela dve sezony jedny boty a uz ma velikost 34. V necelych sedmi letech. Jeji kamaradky maji treba 30.Ale vetsina je nekde mezi a noha jim prestala rust tak rychle nekdy ve skolce. V trech letech, kdy sly do skolky, mela vetsina holcicek stejne cislo boty(casto se stavalo, ze mely deti boty uplne stejne, u backorek jich bylo klidne i nekolik, mame tu jen dva dobre obchody s detskou obuvi
)
Máme tyto a spokojenost největší, jsou kožené a měkké, krásně se ohýbají. Na zimu to ale rozhodně není, nebo tak…dokud nebude sníh - dá se to s nimi zvládnout ![]()
za nás musím říct, že prcci první boty klasické zimní neměli, starší měl rok v listopadu (chodil od desíti měsíců), koupila jsem kotníkové podzimní bez chlupu a měl je i celou zimu, ven jsme ho vozili prakticky pořád v kočáru, tekže do fusaku byly v pohodě
malá měla v zimě skoro rok a půl a taky se převážně vozila
koupila bych podzimní boty (nebo ty první capáčky DPK nebo podobné) a uvidíš na jak dlouho vám vydrží, je možné, že za 2-3 měsíce budeš kupovat další boty a to by ses rozhodla, jestli koupit obdobné, nebo klasické zimní
My měli ty první capáčky od DPK a strašně se v nich potila malému noha. Zkusila bych možná spíš Fare.. A myslím, že toho venku v zimě fakt asi moc nenachodí, a když jo, tak hold koupíš..
Já se zamilovala do zimních Superfit, nevyjdou dráž než jiné, mají goretex a fakt nepromokly, stačily bohatě jedny, ani jsme neměli sněhule. Jinak superfity jsou krásně měkké i ostatní botky, ale jsou dražší..
Malý začínal na 19 někdy v 10 M a teď ve 2,5 letech budu kupovat 26..
Hmmm tak nam se slavne Superfitky na horach promacely pri desti, takze ja na zimu kupuju snehule od Crocs - tam riziko promaceni neexistuje.
myslím že je úplně zbytečné řešit zimní boty, protože my v době kdy malá začínala chodit měli každý měsíc novou velikost, malá začla chodit v březnu na vel. 19 a za těch 5 měsíců jsme teď na vel. 24
![]()
mroe píše:
Ja myslim, ze s 3 pary bot na rok jste spis vyjimka potvrzujici pravidlo.
to mas pravdu, no ja to spis myslela jako povzdechnuti, ze jsem se nemohla moc rozmachnout v tom vybirani a nakupovani, protoze obcas tady ctu jak deti maji boticky na hriste, boticky svatecni, sandalky, tenisky na odrazedlo, holinky atd proste x paru boticek najednou - to u nas neexistuje, ma jedny a ty nosi ven (i do tanecnich
), protoze proste novy boty spatne prijima, dela sceny v krame atd., no hruza. Ale ted se to zlepsilo, zrovna min.tyden jsme koupili novy, a bylo to v pohode, tak doufam, ze uz to pominulo. mela jsem tu o tom i diskusi, bylo to fakt peklo s botama ![]()
Ale zase usetrim ![]()
Treba sandalky jeste nemel
prvni dve leta nechodil, a ted je nesnesl na noze, vubec jsem je nekupovala, mel takovy s paskem pres nart, ale plny. Takze rozkosny pidi sandalky u nas taky nebyly
![]()
nakukovatelka píše:
Ahoj, ja bych taky doporucila to DPK, jako prvni jsme meli tyto -
http://www.dpk.cz/eshop/capacky
jsou to skvely prvni boticky, pro Vas na ted idealni !a po nich zimni tyto
http://www.dpk.cz/…8-tex-0812-5myslim, ze i cenove jsou o.k., pri tech dnesnich cenach boticek
My tedy bot za prvni rok moc nemeli, snad trojeon chytal hysteraky pri zkouseni, takze jsem moc neexperimentovala a nosil vzdycky jen ty jedny, co zrovna mel, bohuzel. Noha mu roste docela pomalu, vsichni doma mame malou nohu
tY PRVNÍ BOTIČKY MÁME, TAK SUPER, BUDEME ZATÍM CHODIT V TĚCH A PAK KOUPÍME AŽ NA ZIMU ![]()