Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj maminky, teď tu mám na návštěvě kamarádku se kterou diskutujeme na téma první boty. Nemůžeme se nějak shodnout a proto jsme se rozhodly sem napsat,abyste nám napsaly vaše názory. Já jsem pro naše synátora,když začal chodit kolem nábytku koupila první bačkůrky http://www.obchudekudavidka.cz/detail.php?…
Bydlíme v přízemí, máme na zemi dlažbu nebo parkety. Protiskluzový ponožky nepomáhaly a na boso jsem se bála kvůli chladu. No a tady moje spolusedící je názoru,že bačkůrky NEE.že radši kvalitní koženou kotníčkovou obuv (její dcerka je ve fázi vstávání o nábytek) Mě to zase přišlo zbytečné. Tak pište,čekáme na odpovědi ![]()
Když boty, tak kožené kotníčkové sandálky (na doma). Bačkory fakt nesnáším… Malé ani žádné pořádně neseděly.
Ale jinak bych spíš hlasovala pro ty protiskluzové ponožky a boty jen ven.
Pokud je ve fázi vstávání a začíná teprve obcházet nábytek,tak bych boty neřešila,dala bych protiskluzové ponožky.Ale pokud bych si měla vybrat,tak kontíčkové kožené sandále.Určitě ne obyč papučky.KLuci je teda mají,ale jen do školky,doma chodí v ponožkách.
Za mě žádné boty, ale raději ty ponožky. Boty až budou umět chodit a budou dávat přednost chození před lezením ![]()
Pro obcházející ani jedno. Doporučila bych ty ponožky přépadně celokočené měkké capáčky. Klidně i pak na klasické chození.
Co se týká chladu od nohou, líbil se mi názor jedné fyzioterapeutky, že je to až výdobytek moderní civilizace, že nohy musí být v teple. Pro tělo je přirozené, že koncové části těla jsou chladnější. Působení chladu od podkladu přispívá i k dobrému vývoji klemby nohy, v teple relaxují svaly a klemba má tendenci se hroutit.
my zatim taky jenom velmi pomalu chodime kolem nabytku. Poridila jsem male celokozene capacky.
u nás se chodí na boso, ale teď je dva dny chladno i v bytě a ještě nezačala topná sezóna, mě je teda na nohy nepříjemná zima, tak má malá jen punčochy, a kožený capáčky, když si je nesundá. Ponožky na noze nevydržej ani pět minut, snad někdy narazím na ty co nelezou dolu.
Tak to doma plánuju asi nafurt, bačkory mi přijdou děsný.
První botičky kožené šněrovací kotníčkové! až když umí dítko pěkně chodit tak bačkůrky ale opět kotníčkové. ![]()
http://samadoma.ceskatelevize.cz/article.asp?… opět linkuji reportáž ze Sama doma o prvních botičkách a botičkách vůbec:-)
no tak na doma klidně bačkůrky nebo jiné podobné botičky ale vše kotníčkové (ty co si uvedla v odkaze jsou super) - jo protiskluzový ponožky jsou jaksi hezký ale u nás se míjeli účinkem, jelikož je synátor hned sundal a ten mladší je to samý a to si zatim jen stoupá …prostě jak to neni přišněrovaný nebo v celku (overal, dupačky) tak je to dole ![]()
koženou kotníčkovou obuv rozhodně na ven, proč by se v tom měl jako pařit doma .......
na „chůzi“ kolem nábytku bych nedávala žádný boty- nechodí, nemá boty a šmytec ![]()
protiskluzový ponožky všechny kloužou, bestie - hlasuju pro naboso.
pa
har.
my jsme měli kotníčkové bačkůrky na ven pak kožené kotníčkové boty teď ve dvou letech malá chodí nejraději bosa nebo v ponožkách ale i ty si většinou sundá!
Tak bačkůrky bych nikdy nekoupila
. ty má ted poprvé starší syn ve školce
a jelikož všude je plovoučka nebo dlažba a i v protiskluzech to malýmu klouzalo tak jsem koupila tyhle http://www.capacky.cz/ a ty sjou super, získal hodně stabilitu a ted i v obyčejných ponožkách je ok. Doma žádné botičky nenosí. Pokud dítě víc leze než chodí a dostane obuv tak může začít vytáčet nohy ![]()
markéto takový capáčky, taky vypadja dobře, jinak pokud dítě vytáčí nohy, tak to neni bačkorama !
Ahoj,
koukám, že co maminka, to názor. Stejně to záleží na každé z nás. Já jsem proti bačkorám, sama jsem je nikdy nenosil a dávat je dětem se mi příčí. Pokud dítě samo nechodí, obcházení nábydku nepočítám jako samostatnou chůzi, tak bych nedávala nic. Až se pustí do prostoru a chůze bude převládat nad lezením, tak bych teprve dala boty, bačkůrky. Já dávám doma capáčky nebo jen ponožky s protiskluzem a ven klasické vysoké, kožené, šněrovací boty.