A zase ty bačkůrky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3HE
22413
23.10.13 23:50
@rerere píše:
Přesně s tímhle článkem jsem tady nedávno taky obnovovala diskuzi. Všichni mi na to napsali, že doma na boso. Nikdo z nás doma bos nechodí, nevím proč by mělo být na boso malé dítě. Koupila jsem mu bačkůrky s žirafou a dávám mu je-leze a staví se. Tohle je jen tvoje věc, nebudu věřit 10 maminám, které neznám a které nejsou lékařky, že je lepší být naboso, budu věřit jedné lékařské kapacitě, která tvrdí, že lepší v botičkách. Toť můj pohled na věc.

Mám 19letého syna - v jeho útlém dětství se radilo dávat bačkůrky nebo kožené botky hned od prvního stavění se k nábytku. Má nohy dobré a nikdy nešmajdal.
Mám ještě tříletou dceru - vyrostla dle nové módy - chodit na boso v ponožkách - šmajdá obě nohy, má vybočené kotníky… tak nevím :nevim: možná náhoda.. ale u syna jsem ani nevěděla, že se mají kupovat vždy nové boty, nějaká měkká podrážka, ohebná atd., to bylo úplně pasééé -akorát teda neměl nikdy boty od vitnamců, ale vždy z obchdu, ale kupovala jsem podle ceny a vzhledu, jak říkám, kvalitu podrážky, měkkost apod, to jsem neřešila… a nohy má dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
24.10.13 00:29

Patrim k tem, kterym dr. radi koupit kotnikovou obuv uz ted, kdyz jenom doma obchazime nabytek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
24.10.13 09:52

Nektri detsky lekari @Pizlam to tak tvrdi, ale kdyz si poslechnes nazor vice ortopedu, tak backurky az kdyz zacne samo chodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
24.10.13 10:59

Tohle mi rekl nas ortoped na dotaz co mam delat, kdyz mi malej u obchazeni nabytku vytaci pravou nozicku.Rekl mi, ze mu mam koupit boty a kdyby se to nesrovnalo ( az zacne chodit sam ) tak ho navstivit.Boty jsem nekoupila.Co doktor ( clovek ) to jiny nazor.To mas to same, me pediatr neustale opakuje, ze malemu ( 9m ) nemam davat vajicko.Ani zloudek ani bilek. Sousedce v baraku to zase jejich dr primo prikazuje. A to je jejich mlade jeste o mesic mladsi. Takze at si to kazdy dela dle sveho nejlepsiho vedomi a svedomi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
24.10.13 22:21

Tak ono kdyz vytaci, tak je to jine

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
24.10.13 22:43

Jakoze kdyz vytaci, tak boty koupit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
25.10.13 19:58
@Pizlam píše:

jáí musím teda říct, že jsem rpo dceru a její zdravou chůzi udělala maximum - všechny boty měla zdravotní a nové, chodí k ortopedovi od jednoho roku, cvičili jsme vojtovu metodu, že prý je to šmajdání ze špatného pstavení páteře v důsledku slabého břišního a zádovéh svalstva… a zatím výsledek nikde, pořád šmajdá… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
25.10.13 19:59

Jinak bačkůrky kupujeme fare zavaazovací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
25.10.13 21:49

A muzu se zeptat jestli jste meli i jine zdravotni komplikace? Myslim tim, jak jste poznali ty oslabene brisni a zadove svaly? Nas Adamek mel kylu v pupiku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
25.10.13 22:14

Jinak jeste doplnim, ze malej byl pohybove sikovny uz od mala.Brzo lezl, sedel, stal a obchazel. Prave me taky napadlo, ze to smajdani muze byt temi brisnimi svaly, kdyz mel i tu kylu. Proto se ptam, jestli by to dr odhalil uz davno, kdyby to brisko nebylo tak jak ma..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
26.10.13 09:27

Esterka se vyíjela cca normálně, ale mírně opožděně - měla tři měsíce po porodu žloutenku, tak pořád spala… ale jak začala chodit, tak začala šmajdat, takže jsem se pídila a pídila až jsem e dopídila na kontrolu k dr., která se zabývá vojtovou rehab. metodou… a ona mi řekla, že dítě s tak velkou žloutenkou, která se tak dlouho léčila, by mmělo vždy cvičit vojtovku, ptž dlouhodobě zvýšený bilirubin oslabuje svaly. To náš pediatr nevěděl… a ta dr. právě řekla, že má oslabené ty svaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
26.10.13 10:32
@Pizlam píše:

Jenom po dohode s Dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
26.10.13 11:48

3HE: tak ja se ho na to zeptat az bujdeme v 10m na kontrolu. Stejne ale myslim, ze az zacne poradne chodit, tak se to srovna. Neter kdyz zacala v roce chodit, tak mela nozicky hrozny.Ted ve dvou letech chodi normalne,.Tim nechci rict, ze je tomu tak vzdy, ale vis jak to myslim, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
26.10.13 11:49

Bertik28: prave, ze mi ortoped poradil takto, proto jsem to sem psala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
26.10.13 20:24

@Pizlam vím, jak to myslíš…, ale moje malá má už 3,5 a je to stejné :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...