A zase ty bačkůrky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
532
8.3.17 14:06
@hofka píše:
děti přece nejsou vojáci, nenachodí kilometry a vytváří si terén-stačí rozházet hračky:-) A hlavně, pro děti je bosochůze mnohem přirozenější než pro nás, dlouhodobě zhýčkanými odpruženýma (úzkýma) botama. Zdravě vyvíjející se noha si poradí.

Amen :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
8.3.17 14:09

Ano, pokud máte doma rovnou tvrdou podlahu, tak je lepší mít bačkory. pro mne je rovná tvrdá podlaha ale leštěný mramor. pokud máte normální byt - parkety, dlažba, lino, prahy, hračky, tu a tam koberec, tak je to střídání povrchů - nejlepší trénink pro nohu. zkus si jít bosky po plovoučce, přes práh, na dlaždicích - pořád změna.

navíc dítě pořád nechodí, a hlavně nestojí. spíš si hraje. a hrát si na zemi v klasickejch kotníkovejch bačkůrkách?!? vem si lyžáky a zkus si to!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
508
8.3.17 14:10

Malýmu jsou 2 roky, nosí buĎ normální bačkůrky s prázdnou špičkou se zapínacím páskem přes nárt, když už je přes den pak zatopino, tak v ponožkách nebo punčochách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5894
8.3.17 14:16

Moje deti backory nenosi. Az kdyz nastoupili do skolky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
8.3.17 14:17
@jakákoliv píše:
To si já osobně nemyslím..jednak klenba se u člověka vyvinula právě kvůli tvrdému povrchu a jednak děti přece jenom nechodí..moje tedy lítají pořád po gauči, posteli, šlapou po hračkách a všude šplhají..tím, že nohu omezíš, obchudíš ji o přirozené posilování a podněty ;)

Klenba se vyvijí podnětama na zemi. Takže kamínky, tráva, písek, kořeny stromů v lese, zmiňované hračky, cokoliv. Ale určitě ne tvrdý rovný povrch. Aspoň rehabilitační a neuroložka mi řekly, že největší zlo pro klenbu jsou dnešní podlahy. Nevím, moje dcera chodí po zemi, nikde nešplhá a po ničem nešlape, každý dítě to má jinak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19606
8.3.17 14:27
@hofka píše:
děti přece nejsou vojáci, nenachodí kilometry a vytváří si terén-stačí rozházet hračky:-) A hlavně, pro děti je bosochůze mnohem přirozenější než pro nás, dlouhodobě zhýčkanými odpruženýma (úzkýma) botama. Zdravě vyvíjející se noha si poradí.

Naprosty souhlas :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
@Pomka píše:
Klenba se vyvijí podnětama na zemi. Takže kamínky, tráva, písek, kořeny stromů v lese, zmiňované hračky, cokoliv. Ale určitě ne tvrdý rovný povrch. Aspoň rehabilitační a neuroložka mi řekly, že největší zlo pro klenbu jsou dnešní podlahy. Nevím, moje dcera chodí po zemi, nikde nešplhá a po ničem nešlape, každý dítě to má jinak :nevim:

Ano, to máš pravdu, já ale nemyslela vyvíjení klenby u dětí, ale u člověka jako takového ;) prostě kdysi dávno, když se člověk vyvíjel z opice :mrgreen: klenba se člověku vyvinula, aby bylo chodidlo schopno odpružit naráz na tvrdou udusanou zem..to, jak ji dnes zničit je zase o něčem jiném :) a rozhodně jsem neřekla, že se dítku správně vytvoří na tvrdém..jen jsem tím chtěla říct, že takové to chvilkové popocházení doma(jak fungují moje děti)klenbu neničí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315

@Pomka Na tohle má každý názor jiný. Máme doma poměrně tvrdé podlahy a dítě chodí bosé. Ovšem nechodí hodiny sem a tam. Všude možně leze, běhá, šlape na práh, šlape na hračky, chodí po koberci. My jedeme v BF, takže na rovné a tvrdé podlahy/asfalt/beton ve městech mám odlišný názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1580
8.3.17 14:32

Mrkni na Pathik BF papuce. Maly chodi prevazne bos, jen kdyz je opravdu chladna podlaha, tak je davame.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37141
8.3.17 14:36

Mi na doma nemame nic, mame vsude koberce a malej si boty sundava, ale treba u rodicu nosi platene tenisky na such zip, maj tam plovouci podlahy takze studeny od nohou navic klouzou a kolikrat malej vybehne na terasu nebo do garaze takze tam bos bejt nemuze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
8.3.17 17:03
@jakákoliv píše:
Ano, to máš pravdu, já ale nemyslela vyvíjení klenby u dětí, ale u člověka jako takového ;) prostě kdysi dávno, když se člověk vyvíjel z opice :mrgreen: klenba se člověku vyvinula, aby bylo chodidlo schopno odpružit naráz na tvrdou udusanou zem..to, jak ji dnes zničit je zase o něčem jiném :) a rozhodně jsem neřekla, že se dítku správně vytvoří na tvrdém..jen jsem tím chtěla říct, že takové to chvilkové popocházení doma(jak fungují moje děti)klenbu neničí..

Uz to ctu, promin, prehlidla jsem se a pochopila, ze tvrda podlaha je ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
8.3.17 17:09
@kacka52 píše:
@Pomka Na tohle má každý názor jiný. Máme doma poměrně tvrdé podlahy a dítě chodí bosé. Ovšem nechodí hodiny sem a tam. Všude možně leze, běhá, šlape na práh, šlape na hračky, chodí po koberci. My jedeme v BF, takže na rovné a tvrdé podlahy/asfalt/beton ve městech mám odlišný názor.

Jak rikam, zalezi na diteti. Dcera treba po hrackach neslape. Proste chodi jen po zemi a sem tam vyleze na gauc, tot doma vse :) backory ji beru jen na navstevy, kde maji studene podlahy. Ma capaky i klasicky backorky. Mit doma plovoucky ci lino, bosou bych ji nenechala, stridala bych to. Ale kazdy ma fakt jiny nazor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
8.3.17 17:15

@Pomka Těžko to ovlivníš, když si dítě samo vše sundá :nevim: My máme doma malou nudistku. Po příchodu z venku se komplet celá svleče a můžu dělat cokoli, ani kalhotky ji nedonutím mít na sobě :mrgreen: Takže nějaké bačkory jsou scifi. Nosí výhradně bf přes rok a klenbu má krásnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková