Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Mě i na RHC říkali že je vytáčí kvůli botám, je to i logický. když mu dam klasickou botičku a leze po čtyřech tak ta bota je tvrdá a tim pádem dítě se moc pohybovat nemůže takže radši nohy vytočí
. Pak si říkam k čemu kupovat boty když ještě nechodí. je fakt že Tomíkovi všechny ponožky klouzaly a rozjížděli se mu nohy do stran takže nolenky byly na tohle super ![]()
Já mám spíš problém koupit pořádný ponožky, který by držely i v klidu. Věčně má patu uprostřed chodidla:-) Prostě úzký pružný ponožky, s dostatečně dlouhým nesmrskávajícím se chodidlem, nejlépe podkolenky. Klidně bez protiskluzovek, to pak asi jde i blbě do bot později nebo ne?
Botičky jsme kupovali až začala samostatně víc chodit tzn. že přešla celý dům, nej jen 3 kroky
Nejdřív měla napodoma sandálky, teď jsem jí koupila bačkůrky, ale seděly jí až od DPK http://www.mimibazar.cz/foto.php?… , třeba v Deichmanu byly u kotníku hrozně široký, i kdyby se utáhly tak v tom noha kloktá. Ale ponejvíc stejně chodí doma bosá ![]()
hofka píše:
Já mám spíš problém koupit pořádný ponožky, který by držely i v klidu. Věčně má patu uprostřed chodidla:-) Prostě úzký pružný ponožky, s dostatečně dlouhým nesmrskávajícím se chodidlem, nejlépe podkolenky. Klidně bez protiskluzovek, to pak asi jde i blbě do bot později nebo ne?
ahoj
kupuji v HMku tyto http://www.mimibazar.cz/foto.php?… a jsem s nimi maximálně spokojená. Jdou vyhrnout až pod kolena a z nohy nepadají. jo a mají protiskluz.
tak ponožky jsou u nás velké téma…lezou všechny! Nám i ty HMkový, i když patří k těm lepším, ještě zkusím koupit větší velikost.
Někdo si chválil nextový.
jinak capáčky takový jako jsou z NOLEN jsou super, já mám teda odjinud a budu shánět další, v tom asi bude chodit vevnitř furt. Nekloužou.
hofka píše:
http://samadoma.ceskatelevize.cz/article.asp?… opět linkuji reportáž ze Sama doma o prvních botičkách a botičkách vůbec:-)
Hele, takový mám, ale značky Lidl. I stejně balený i barevně:-))) Ty pravda drží, ale neumím si představit později ty s protiskluzovými puntíky rvát do botiček. Takže radši bez puntíků. Do obchodů moc nechodím, s malou se mi nechce dělat výlety, tady toho moc nemáme.
Laaja píše:hofka píše:ahoj
kupuji v HMku tyto http://www.mimibazar.cz/foto.php?… a jsem s nimi maximálně spokojená. Jdou vyhrnout až pod kolena a z nohy nepadají. jo a mají protiskluz.
Ahoj, mám takovou anketní otázku
Jak často kupujete bačkůrky? - za jak dlouho z nich dítě vyroste? já vím, je to individuální, ale přesto mě zajímají vaše zkušenosti
Kupujete je o 1cm větší než je naměřená délka nožky? nadměrek 1cm nebo 0,5cm? díky ![]()
Tak bačkůrky kupujeme jak je potřeba cca co 2-3 měsíce. A o moc větší nekupuju pak se mu v tom špatně chodí a ty bačkorky nejsou zas tak drahý tak to jde. jinak nekupuju asi ani toho 0,5cm to bych řekla je takové maximum aby se tam vlezl s ponožkama. jinak když přeměřim v obuvy tak stejně každá bota byt i se stejným číslem je mu jinak
takže já kupuju boty podletoho jestli strčim ukazováček za patičku nebo ne ![]()
Asi před rokem jsem podobný dotaz psala tady do poradny a přišla mi tato odpověď :
nosit klasické bačkůrky pro děti nedoporučuji, protože pro příznivý vývoj dětské klenby je důležitý kontakt plosky nohy s podložkou.
Bačkůrky typu „capáčků“ nevadí neboť podrážka těchto botiček je zhotovena z kůže a ta právě dokonalý kontakt plosky nohy s podložkou umožnuje.
Botky do interiéru kupuju s menším nadměrkem, i mi to doporučovali v obuvi. Je fakt, že když jsou větší, potom padají. Kupuju Befado s přezkou. Doma teda nedávám, to má tlustý ponožky. Máme moc klapavou podlahu a už tak si soused užije s padajícíma hračkama. Ale do kroužků, Sokola, návštěvy a podobně.
@statim Na to jsem se neptala
mám docela jasno, v čem má moje dítě chodit a klasické bačkůrky nemáme, máme jiné, ale to je na dlouhé povídání a jinou dikuzi Kontakt s podložkou - záleží na tom, jaká je podložka… ![]()
@Petra1239 no, mě to taky vychází tak co tři měsíce, ale zdá se mi to často tak jsem se chtěla poptat, jak to mají ostatní ![]()
Bačkory nekupuji, capoše můžou mít nadměrek větší, i 1,5cm, mladší tak troje do roka, starší dvoje. klasické boty kupuji mladší s nadměrkem 1 cm, staršímu 1,5cm do zimních, sandále 1 cm. 0,5 cm je málo, to je minimum ppro pohyb prstů vpřed při chůzi, potřebuješ rezervu pro růst
Prosímvás co jsou ty „bačkory“.. nějak nerozumím co si pod tím představit..