Jaké bude mít očíčka?

9.8.22 12:59

Jaké bude mít ocicka?

Ahoj holky, jdu za vámi se stejným dotazem jako před léty, co myslíte, jaká z toho bude barvička oči? :srdce: :srdce:

Příspěvek upraven 09.08.22 v 16:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
549
9.8.22 13:15

To ti nikdo neřekne, moje starší je měla modré po mně asi do 11 let a pak jí začaly zelenat, po tátovi… mladší už taky mění barvu :srdce: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
9.8.22 13:28

Jakou barvu očí máš ty, jakou otec a jakou prarodiče (z obou stran)? Napiš a já ti napíšu pravděpodobnosti. Tohle je genetika, jednoduché, vypočítatelné 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.8.22 13:34

@Zluta_pastelka já modré, přítel hnědé..z mojí strany ono modré a z jeho oba hnědé :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
9.8.22 13:41

V tom případě bude mít na 99 % hnědé oči. Čistě dědičně není šance na jinou barvu, musela by vzniknout jako náhodná mutace při početí. Ale pokud si pak někdy v budoucnu najde modrookého partnera, tak je možné, že bude mít modrooké děti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
9.8.22 13:44
@Romanetka.s píše:
Ahoj holky, jdu za vámi se stejným dotazem jako před léty, co myslíte, jaká z toho bude barvička oči? :srdce: :srdce:
Řekla bych, že budou hnědé, ta moje je měla při narození takové „ocelové“, nebo „tmavě modré“ a teď má hodně tmavě hnědé 😊, když se narodí s jasne modrýma tak bych řekla že modré zůstanou, tato modrá nezůstane
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.8.22 13:46

@Zluta_pastelka děkuji moc za info, teď sem koukala venku a vidím tam hnědé odlesky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
9.8.22 13:46
@Zluta_pastelka píše:
V tom případě bude mít na 99 % hnědé oči. Čistě dědičně není šance na jinou barvu, musela by vzniknout jako náhodná mutace při početí. Ale pokud si pak někdy v budoucnu najde modrookého partnera, tak je možné, že bude mít modrooké děti :) [/cit
@Zluta_pastelka píše:
V tom případě bude mít na 99 % hnědé oči. Čistě dědičně není šance na jinou barvu, musela by vzniknout jako náhodná mutace při početí. Ale pokud si pak někdy v budoucnu najde modrookého partnera, tak je možné, že bude mít modrooké děti :)

Od maminky může dostat ale modrý ge takže klido může mít modré jedno dítě ( tohle ne to už má teď hodně tmavo modré)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
9.8.22 14:07

Anebo do zelena. Máma a její rodina z větší části tmavohnědé, táta a jeho rodina z 98 % modré. Já mám šedozelené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61079
9.8.22 14:07
@Zluta_pastelka píše:
V tom případě bude mít na 99 % hnědé oči. Čistě dědičně není šance na jinou barvu, musela by vzniknout jako náhodná mutace při početí. Ale pokud si pak někdy v budoucnu najde modrookého partnera, tak je možné, že bude mít modrooké děti :)

Ja mám třeba hnědý, muj táta taky, moje máma spíš takový modrozelenosedy, hnědý určitě ne, muž modrý a jeho asi oba rodiče taky :think: tak jaky teda maj mít nase děti oči? :lol:
Ja s tatou teda nemám úplně čistě hnedy, jsou světlejší, rikam tomu lehce do zrzava :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5958
9.8.22 14:47

Jestli má partner oba rodiče také hnědooké, tak to bude pravděpodobně taky hnědá, na jinou barvu je malá šance, ale stát se může. Nicméně už podle teď aktuální barvy to vypadá na hnědou. Kdyby měla zůstat modrá, tak budou světlejší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15143
9.8.22 15:03
@Zluta_pastelka píše:

Mám hnědé, manžel modré, jeden syn světle modré druhý zelenomodre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.8.22 15:12

@karkarka a ten modrooký je měl více modré než můj malej?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15143
9.8.22 15:17
@Romanetka.s píše:
@karkarka a ten modrooký je měl více modré než můj malej?

Ano, úplně světlé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
9.8.22 15:23

No já mám hnědé oči, ex má hnědé oči a dvě děti mám modrooké a dvě(jedno s modrýma a jedno s hnědýma očima) blonďaté, ač já mám hnědé vlasy a ex černé. Takže nejspíš nějaký silný gen někde. U bejvalého v rodině je modrookých a blonďatých více(jeho neteře apod.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí