Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já bych šla spíše prozatím do bytu a postavit si vlastní domek, hypotéka bude cca stejná jako placení nájmu, prachy budete cpát aspoń do svého..
ja jsem pro barák, bydlime sice v baraku ale dole pod nama je posta, je to taky na vesnici ale nic moc, muj sen je mit svuj baracek, do bytu by me nikdo nedostal, ale asi to je tim ze jsem od mala vyrustala v baracku a kdyz jsem byla u babicky v panelaku pripadala jsem si jak zavrena v kralikarne ![]()
Chtěli jsme si postavit dům ale hypotéku nedostaneme
manžel má „hříchy“ z minulosti a jako OSVČ mu to nedají …
Ten domeček zní moc hezky
. Ale to nemáte ušetřený ani jeden nájem, že se bojíte případného vystěhování, když se zpozdí o pár dní výplata?
@meduzza
Teď máme ale to padne na kauci, většinou problém není ale co kdyby že jo ![]()
Podle toho co píšeš jednoznačně domek.. Já žila cleý život v domku, pak šla na 5 let na byt a nedá se to srovnat..Hlavně píšeš, že máte i psy, tak to bych se i tak přikláněla..
Zas ale úplně jednoznčně bych to neviděla. Domek zní krásně, to jo, ale nájem není zanedbatelný a až budete mít rodinu, budou potřeba peníze jinde
.. Tak jen tohle zvážit, jinak samozřejmě že baráček je lepší.
Ahoj,
já bych teda měla strach se nastěhovat do domu s tak vysokým nájmem. Teď byste to třeba utáhli v pohodě, ale píšeš, že časem plánujete rodinu. Rodičák je 7600,– to je půlka toho co dáte jenom za bydlení. Chápu, že Tě domek láká, ale hooodně bych to zvážila.
já bych hledala ještě něco jiného, třeba něco mezi,menší domek nebo větší byt. se dvěma psama do 2kk to je mazec..
Právě proto to zvažuju do čeho jít, jestli to později utáhnem, teda jestli to utáhnem to se nebojim, to vim že nájem by se zaplatil ale kolik by zbylo pak kdyby třeba nebylo tolik práce ![]()
2kk máme teď a to ještě menší než 50m2 a psi leží na gauči protože prostě není místo, kdyby tu bylo mimčo tak si to vůbec nedokážu představit ![]()
My hledáme i něco jinýho ale chcem mít okolo zahradu, nejlépe soukromou ale tady nic není proto zvažujem tydle dvě možnosti.
Když to má být bydlení na delší dobu,tak bych do baráčku nešla-a důvod je cena.
Píšeš,že přítel vydělává 30 tisíc a že je OSVČ.Má tento příjem „jistý“?Jistota není nikdy a nikde,ale myslím to tak,že pracuje v oboru,kde je práce trvale,v létě i zimně,bez výkyvů platu?Že opravdu každý měsíc bez výjimky už dlouhodobě má tuto částku?Nestane se někdy,že mu někdo nezaplatí,že je méně práce?
A byt je větší jistota,že při nedostatku peněz nájem vždy zaplatíte.
Tak koukám, že jste z levného kraje, u nás stojí pronájem 3+1 to, co vás pronájem velkého domu se zahradou. Takže já bych volila asi dům a nebo byt a pomalu šetřit na něco svého. Když jsou tak nízké nájmy, tak nemovitosti asi taky tolik stát nebudou. I kdyby jen vlastní malý byt.
No jestli ma pritel zaznam v registru dluzniku, tak na hypoteku zapomente i par let po vymazani z registru. Podle mne moc variant vlastniho bydleni nemate, nez se dostanete k hypotece. Ledazeby necekane dedictvi? Takze doporucuju hledat, trpelive hledat pronajmy. Daji se najit i se zahradou, takze pejsanci taky budou spokojeni.
Ahoj, předem se omlouvám za anonym ale občas si tu čte diskuse rodina a zatím nechci aby to věděli.
Pak máme druhou variantu, byt…je to asi 50m2 bude to 2kk nebo 2+1 (teprve by se udělal z dílny v bytovém domě) zahrada tam sice je, malá a k možnosti užívání ostatních nájemníku, nájem by byl mezi asi 3500-4500 + služby. Pro psy žádný prostor, museli by být doma.
láká nás samozdřejmě dům, skoro všichni nás ale odrazujou že je to drahý a daleko od práce (je to asi 15-20km) taky plánujem rodinu a bydlení by jsme chtěli na delší dobu, ne se třeba za tři roky stěhovat. Manžel vydělává kolem 30tis, já zatím bez příjmu (příští měsíc nastupuju do práce/brigády-příjem asi 10tis.) Byt má ale tu výhodu že je od známího, když se opozdí faktura k vyplacení v klidu počká což u domu nevím jak by fungovalo kdyby se platba třeba o týden zpozdila (máme špatné zkušenosti že se výplata opozdila o dva dny a pronajímatel jednoho bytu nás skoro vystěhoval
)
Musíme se stěhovat, dům ve kterým bydlíme se prodal a tak začínáme řešit možnost bydlení. Máme vyhlídlí dům 4kk 160m2 (pronájem) je to 12tis nájem + elektřina (asi 2tis-topí se krbem) je tam velká zahrada, což chceme kvůli psům, na zahradě je kotec takže psi nemusí být zavření doma když budeme pryč, přes zahradu teče potůček, je to na vesnici takže klídek a hlavně zahrada
No a my teď nevíme co si vybrat
Jakou možnost by jste braly vy? Klídek v dražším domě, nebo v levnějším bytě s dvouma velkýma psama za zadkem?