Dřevostavba natur-house

30
17.5.12 20:26

dřevostavba natur-house

Ahoj, máte někdo zkušenosti s firmou Natur-house.cz, která staví dřevostavby podle katalogu G-servisu? Máme od nich nějakou nabídku a nikde na internetu jsem se nedočetla, jak jsou seriózní, příp. jak řeší problémy v průběhu stavby. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
mateas
21.12.12 08:48

Dřevostavba od Natur-house

Ahoj, tak najde se někdo, kdo má s nimi zkušenost? Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
elizabeta92
21.12.12 09:33

Hmmm neznám, ale můj přítel dělá dřevostavby a pod.. :mrgreen: asi sem moc nepohomla :roll:

• Citovat
  • Upravit
77
21.12.12 15:01

Doporučuju! za nás jen pozitivní zkušenost. mají i vzorový dům, tak doporučuju omrknout :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1453
20.9.13 13:36

Dřevostavbu si stavíme sami a mohu tento typ domů doporučit. Nevím jak je na tom NaturHouse, my děláme difuzně otevřenou skladbu stěn - tzn. pára a vlhkost může velmi dobře prostupovat z dřeva pryč tudíž nehrozí plíseň. Máme lehce upravený projekt dobu od G-Servisu - Klasik 125+ :) Já jsem zastánce stavby svépomocí, za stejné peníze je možnost mít mnohem větší dům pokud se člověk trochu dostane do shánění materiálu. A jde to i když se zdá že to nezvládnete - tzn. při dlouhé pracovní době atd, jen to trvá trochu déle, myslím si ale, že výsledek stojí za to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
23.9.13 12:01

Chceme stavět s NaturHouse

Zdravím vás,
začátkem roku budeme s přítelem stavět. Jelikož jsme hodně pracovně vytížený pár a nechceme s tím mít starosti ( i když víme, že nějaké stresíky ohledně stavby budou) nemůžeme myslet na dřevostavbu svépomocí jako výše uživatelka Terkams :) Máme vyhlídnutých pár bungalovů od společnosti NaturHouse, ale ještě máme nad čím přemýšlet. Měli bychom zájem konkrétně o BUNGALOV 11 , ale naše představy se hodně mění. Nejvíce by mě zajímala rychlost stavby, jednání a všeobecně bych si ráda přečetla názor někoho, kdo dřevostavbu od společnosti NaturHouse má, aby nám to pomohlo k rozhodování ;)

Děkuji za vaše příspěvky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
24.9.13 17:43
@Terkams píše:
Dřevostavbu si stavíme sami a mohu tento typ domů doporučit. Nevím jak je na tom NaturHouse, my děláme difuzně otevřenou skladbu stěn - tzn. pára a vlhkost může velmi dobře prostupovat z dřeva pryč tudíž nehrozí plíseň. Máme lehce upravený projekt dobu od G-Servisu - Klasik 125+ :) Já jsem zastánce stavby svépomocí, za stejné peníze je možnost mít mnohem větší dům pokud se člověk trochu dostane do shánění materiálu. A jde to i když se zdá že to nezvládnete - tzn. při dlouhé pracovní době atd, jen to trvá trochu déle, myslím si ale, že výsledek stojí za to :)

Naprostý souhlas. 8) I my takto stavěli. Bydlíme třetím rokem a žádný problém. Dřevostavbu udělal doporučený a prověřený tesař a ostatní práce doporučený a ověřený zedník. :lol: Jen ta koordinace prací zabere trochu víc času. Ovšem přesně za rok jsme bydleli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1453
28.9.13 21:42

@Ticha Záleží na tom co chceš. Jak jsem psala výše, přítel je velmi pracovně vytížený člověk a i tak po práci (cca v 19 někdy v 18hod) jde na stavbu a je tam do noci. Když člověk fakt potřebuje, tak to jde svépomocí, ale není to nic lehkého ani rychlého a už vůbec ne bez stresu. Obzvlášť při podnikání což je náš případ. (Já tedy ještě studuji, tudíž jsem větší část týdne ve městě vzdáleném 150km za studiem)
Mě ale zase těší to, že si vše děláme sami a víme, že jsme to neodflákli. Víme že dokončujeme druhý rok stavění a ještě nás rok nebo spíše dva čekají, ale jelikož studuji tak zas tolik nechvátáme. Navíc jsou to hlavně víkendy. Moc dobře znám naříkání lidí kteří si nechali něco dělat a pak litovali, sice to měli rychle ale bohužel s chybami :( Když to člověk prostě nedělá pro sebe, tak do toho holt tolik nedá. Ale plně chápu když si to necháte udělat je to určitě mnohem jednodušší. Ale na svém případě vím, že na co máme rozpočet cca 1,8-2mil by nám na klíč dělali za 4mil, což je sakra rozdíl :-O
@Kudli To je moc pěkná rychlost :) My to máme tak že tesařinu (uplný základ) nám dělal tesař (tím myslím krov+základní věnec dřevostavby) pak už se to přítel naučil sám a tesař to jen občas zkontroloval jestli to sedí. Zedničinu nám dělá a učí nás tatík, takže fakt vše vlastníma rukama. Ale musím říct že kolikrát bych dala cokoliv za to, aby jsme na to měli nějaký lidi…)
Zase ale musím říct, že stavět takhle déle není na škodu. V průběhu stavby jsme vymysleli spousty zlepšováků, úprav a díky tomu už teď vypadá dům úplně jinak než původně měl. Největší radost mě osobně udělala přírodní kulatina - dubový sloup mezi obývákem a kuchyní :)
Kdyby náhodou někoho zajímalo, jak vypadá rozestavěná dřevostavba :) Na fotkach jsou dřevovláknité desky a na nich minerální vata s lepidlem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
9.10.13 21:20

Pěknej domeček.
Ještě si vzpomínám na naše stavění. :) Měli jsme postaveno za rok, protože nemáme na patro, a koordinovali jsme tak, aby na sebe vše navazovalo. Navíc manžel chodil z práce rovnou na stavbu, a takový dozor je neocenitelný. Je fakt, že fůru věcí si také umí udělat, ale tady jsem „tlačila“ já, že chci bydlet. :lol:
Můžu říct, že jsem ještě nenašla nic, co bych chtěla změnit. No, trochu jsme si to upravovali už za stavby :mrgreen: tak asi proto. A také příprava a obíhání různých domů a volba možností co a jak, trvala asi rok.
Teď se už „nějaký pátek“ vyžíváme v okolí domu s terénními pracmi.
Jestli to přítel staví po práci, tak to je borec! A doporučuji ho chválit, chválit, chválit. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí