Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky
Jak již název napovídá chci synovi k vánocům pořídit chytre hodinky. Potřebuji aby měly možnost kontroly polohy podle gps aby měly monitorování kroku a spánku a aby měly možnost telefonování ( nejlépe možnost vložení sim karty) a aby vydrzely aspon 4 dny na jedno nabiti.. Co naopak nejlépe nechci aby měly v sobě hry. Cenove bych se chtěla vejít do 1500. Dáte mi nějaké tipy? Děkuji všem
Jen můj názor, 5 leté dítě nepotřebuje chytré hodinky. Proč GPS, takhle malé dítě nemá být nikde samo, má být stále pod dohledem. Takové hodinky bych koupila až by chodí sám že školy.
Právě že od září půjde do školy a občas potřebuji aby šel má hlídání a chci abych to aspoň na dálku měla pod kontrolou.
Takže asi tak mela jsem jedny vybrané ale zjistila jsem nakonec že aplikace pro rodiče je v Aj takže z nich sešlo.
Syn měl hodinky carneo. https://www.carneo.cz/…atinum-blue/?…
Měl je teda později. Ale třeba kolegyně dcera je má od předškolní třídy. Přesně. Pobyt na hlídání. Jak píšeš. Jsou kroužky pro předškolní děti, kde není rodič přítomen. Že někdo něco nepotřebuje, neznamená, že to mají všichni stejně. Nikdo nežije stejný život.
Za nás doporučuji carneo hodinky.
Oba synové mají od Lamaxu, splňují vše, co chceš vyjma ceny. Ta mi přijde dosti nereálná, pokud chceš, aby ty hodinky ukazovaly spolehlivě polohu.
Taky nezapomeň, že je v nich sim - to je další, byť drobný měsíční výdaj
Žádný. Takhle malý dite (a ani sestiletej prvnacek) by nemělo byt samo, takze mu netřeba volat ani kontrolovat polohu. A ma hlídání ho přece nedáš někdy komu nevěříš, talze kontrola neni potreba.
Ale at jen nerypu, u nas ve skole meli prvnaci vetsinou Kloki. Myslim, ze to splnovalo vsechny tvé podmínky, jen nevím, jestli to nemělo i hry.
My jsme do hodinek měli sim na paušál za 50,– měsíčně u Vodafonu. Prostě se ke stávajícím paušálům přidal jeden. Pak se simka použila na mobil později.
@Kelsey1 jj tak jsem to teď udělala se starším, mladší má zatím jen ty hodinky, tam nás to čeká za rok ![]()
@Maad117 s tím co píšeš bych šla do těch carneo nebo lumax co píšou holky. Ta cena je prostě jinde trošku. U tohodle bych opravdu připlatila.
Dcera dostane letos jen xiaomi náramek, ten stal 1000. Ale ona má mobil s hlídaním polohy, paušalem. Ale hodinky si přeje už dva roky. A tento náramek vypadá jako hodinky, není to jen ten proužek.
@Maad117 píše: Více
A potřebuje 5-ti leté dítě chytré hodinky? Za mě ne. Od první třídy děti měly normální dětské a až nyní v pubertě dostaly chytré.
Proč ji někdo přesvědčuje, jestli je potřebuje? Ona se ptala na značky. Ne na schválení, jestli je smí pořídit.
@elen-ka píše: Více
chce to mít pro dítě místo mobilu. Na volání, sledování… Dítě bude hlidáno cizím, pochopila jsem že i vyzvednuto z družiny…
Naše děti mají TLC, starší TLC family watch 42, teď 5 leté dítě dostane TLC family watch 46. Nerozumím názorům, že prvnáček nemá být nikde sám. Běžně u nás prvnáci chodí do školy a ze školy samy, chvíli počkají na příchod rodiče z práce.
@Cuddy píše: Více
Dcera dostala mobil až do druhé třídy. Chodila ráno do školy s babičkou, odpoledne já pro ní do družiny. Takže ona opravdu nepotřebovala mobil, hodinky. Ve druhé třídě tedy mobil dostala, ale do školy jej stále nenosila. Až pak od třetí když už začala chodit sama do školy, ze školy, chodila s mobilem.
Ale chápu tady u zakladatelky, že chce pro syna hodinky s polohou a voláním. Bude jej vyzvedávat někdo na hlídání… takže já bych taky chtěla vědět kde je, moct mu zavolat. Já taky koukám jak jde dcera domu, koukám zda je doma… Ještě mi i volá že už vychází ze školy.
Já mám u těch mrnat velký problém, že jsou ty hodinky ohromné. Mé dítě strašně toužilo po hodinkách jako starší sourozenec, nikam samo nechodí (první třída), tak jsem dělala průzkum a je to na tu minirucicku strašná krabice. Ale myslím, že do 1500 jsem nic s opravdu spolehlivou GPS nenašla.